Clicky

Gouda

Verzetsmuseum Zuid-Holland publiceert boekwerk 'Verzet Verzet!'

Foto

Met het uitbrengen van een fraai vormgegeven publicatie sluit Verzetsmuseum Zuid-Holland een mooie periode af aan de Turfmarkt.

“The Young Messiah” in Gouda

Locatie: 
Pauluskerk, Van Hogendorpplein 2, Gouda
Datum: 
za, 10/11/2018 - 20:00

"Unto Us a Child is Born", "Every Valley", "I know that My Redeemer Liveth" en het majestueuze "Hallelujah"; allemaal geliefde titels uit The Young Messiah gearrangeerd door Tom Parker. De wereldberoemde bewerking van Händel's meesterwerk blijft onverminderd populair een spreekt nog steeds een groot publiek aan.

Voor het zevende achtereenvolgende jaar trekt The Choir Company met dit prachtige project door het land en staan er opnieuw maar liefst 8 verschillende concertlocaties op de planning. Uniek is dat er, naast de solisten, in elke concertplaats een projectkoor klaar staat van zangers en zangeressen uit alle delen van het land die zorgen voor een extra feestelijke, enthousiaste vertolking.

Toen The Choir Company in 2012 voor het eerst het land in ging Met Tom Parkers moderne bewerking van Händels ‘Messiah’ oratorium, "The Young Messiah", had niemand kunnen bedenken dat de concerten zo veel los zouden maken. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het verhaal van Jezus’ geboorte, lijden, sterven en opstanding.  Het geheim van de ‘Young Messiah’? Het is zonder twijfel één van de meest aansprekende projecten die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht.

Wat betreft het programma: naast de uitvoering van "The Young Messiah" in de tweede helft van de avond brengt The Choir Company voor de pauze een afwisselend programma met een nieuwe selectie van de mooiste Tom Parker arrangementen waaronder  "Ouverture" en "Take Me Home" uit "The Ten Commandments", Mozart's "Ave Verum" en Tom Parker's bewerking van "Amazing Grace". Daarnaast zullen ook geliefde titels uit eerdere jaren als "Oliver's Song", "Look For me in Rainbows" en andere Tom Parker klassiekers niet ontbreken aangevuld met een paar andere muzikale uitstapjes en wereldberoemde melodieën zoals "Conquest of Paradise" (Vangelis)

 Het concert wordt ook dit jaar begeleid door de volledige band van The Choir Company aangevuld viool en cello dus het belooft weer een heel bijzondere ervaring te worden.

VV Capelle neemt punt mee uit Gouda

Foto

Op een zeer warm kunstgrasveld van Jodan Boys in VV Gouda heeft een door blessures en een schorsing gehavend Capelle een moeizaam puntje behaald.

Lancering 'Leesvoer' in Goudse bibliotheek

Foto

Op 4 oktober, Dierendag, is een nieuw leesbevorderingsprogramma in de bibliotheek Gouda gepresenteerd; Leesvoer.

Open repetitieavond Chr. Gemengd Koor Hosanna

Locatie: 
Chr. Scholengemeenschap De Goudse Waarden aan de Calslaan 100 in Gouda
Datum: 
do, 11/10/2018 - 19:45

Het Chr. Gemengd Koor Hosanna uit Gouda is op zoek naar u. Het koor wil heel graag kennis maken met nieuwe leden.

Het koor prijst zich gelukkig met dirigent André Vis. André is een enthousiaste dirigent en weet het koor te inspireren en te motiveren.

Naast het instuderen van schitterende muziek typeren ook enthousiasme, gezelligheid en vriendschap de uitstekende sfeer binnen het koor waar men ook u graag bij willen betrekken. Wilt u nog dit jaar deelnemen aan het kerstconcert in de St. Janskerk en/of volgend jaar aan het passieconcert Les Sept Paroles du Christ en Croix van César Franck?

Ook is er de mogelijkheid om als projectlid hieraan deel te nemen. We repeteren op donderdagavond in de Chr. Scholengemeenschap De Goudse Waarden aan de Calslaan 100 in Gouda. Aanvang 19.45 uur.

Wilt u meer informatie? Bezoek dan onze website www.hosannagouda.nl Vanzelfsprekend zijn wij ook telefonisch te bereiken op 0182-785878 en staan u graag persoonlijk te woord.

 

Bijbelgroep in Gouda

Locatie: 
Pastorie van de Josephkerk, Aalberseplein 2, in Gouda
Datum: 
wo, 03/10/2018 - 10:00 tot wo, 12/12/2018 - 10:00

In Gouda bestaat al enige jaren een bijbelgroep. De deelnemers lezen twee keer per maand op woensdagochtend kleine gedeelten uit de gehele bijbel. Vervolgens bespreken ze met elkaar wat deze teksten vandaag voor hen betekenen. Vaak is dat heel verrassend en verrijkend. Je krijgt een andere kijk op je geloof en wat dat in je leven kan betekenen.

De Bijbelgroep start op woensdag 3 oktober om 10.00 uur in de pastorie van de Josephkerk in Gouda. Dit jaar beginnen we met het lezen van de Wijsheidsliteratuur uit de Bijbel, met name het boek Spreuken, geschreven door koning Salomo, het boek Prediker en het Hooglied. Het zijn boeken die geschreven zijn vanuit vragen van mensen. Het zijn ook de vragen van vandaag: Hoe kan ik gelukkig worden? Wat betekent de liefde in mijn leven? Wat is de zin van alles wat mij overkomt? En wat heeft dit alles met God en met mijn geloof te maken?

Eenieder die interesse heeft om samen met elkaar in de bijbel te lezen en daarover met elkaar te praten, is van harte welkom. We starten op woensdag 3 oktober van 10.00-11.45 uur op de pastorie van de Josephkerk, Aalberseplein 2, in Gouda en vervolgens op 17 en 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december.

U kunt ook op elk moment na 3 oktober in de Bijbelgroep instappen. Het enige wat u nodig heeft, is een bijbel en als u er nog geen heeft, kunt u die het beste aanschaffen. Vraag in de boekhandel dan naar de gezamenlijke Nieuwe Bijbel Vertaling van de NBG en de Katholieke Bijbelstichting. Via internet kunt u de bijbel ook tweedehands kopen.

Alpha-cursus in Gouda

Locatie: 
In de parochie Sint Jan de Doper parochie
Datum: 
ma, 15/10/2018 - 19:00

Doe mee met de alphacursus, nieuw in deze parochie! Bij de Alphacursus ontdek je in tien bijeenkomsten wat het katholieke geloof inhoudt. Inspirerende sprekers vertellen je over belangrijke thema's van de Kerk, zoals wie Jezus is, hoe je de bijbel leest, hoe de Kerk denkt over leven na de dood en hoe je kunt bidden. Iedere Alpha-avond begint met een lekkere en gezellige maaltijd.

Daarna leidt een spreker het thema van die avond in waarover deelnemers in kleinere groepjes met elkaar verder praten. De Alpha-cursus is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het geloof. Zowel geïnteresseerden die niet of nauwelijks in de kerk komen zijn welkom, evenals parochianen en vrijwilligers die meer willen leren. Geef je op! Je ontdekt altijd iets nieuws, ontmoet nieuwe mensen en het is helemaal gratis. Meer weten of opgeven?  Mail naar www.sintjandd.nl/alphacursus

Gouds Sustainable Food Event

Foto

Anders eten, langer genieten. Lekker eten maar toch oog voor de aarde! Wil jij ervaren hoe dat samen kan gaan? Kom dan op woensdagavond 10 oktober naar het Gouds Sustainable Food Event in het Wellantcollege.

Winterkledingbeurs Inloophuis Domino

Locatie: 
Oosthaven 31 te Gouda
Datum: 
za, 20/10/2018 - 10:00

Inloophuis Domino organiseert tweemaal per jaar een kledingbeurs voor volwassenen. Iedere keer maken hier ongeveer 100 mensen gebruik van. Het is een gezellig moment, waar bezoekers elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Heeft u goede winterkleding (alleen voor volwassenen) die u niet meer draagt?
Man neemt die graag in het inloophuis in ontvangst tijdens openingstijden: op maandag tot en met donderdag tussen 15.00 uur en 22.00 uur, op dinsdag tussen 11.30 uur en 13.30 uur en op vrijdag tussen 10.00 uur en 12.30 uur. Ook kunt u op afspraak de kleding op een ander tijdstip afgeven. Inleveren kan tot en met donderdag 18 oktober.

De organisatie rekent weer op uw hulp, zodat we met elkaar deze dag tot een succes kunnen maken! Het adres is Oosthaven 31c, telefoon 0182 – 515706. U kunt ons ook mailen via info@inloophuisdomino.nl .

Open dag Dierenopvangcentrum Gouda

Foto

Op zaterdag 29 september opent Dierenopvangcentrum Gouda van 11:00 tot 16:00 uur haar deuren voor publiek. 

Pagina's