Clicky

Gouda

Regenboogbal Gouda in het kader van Roze Jaar Gouda

Foto

Het regenboogbal is een dansfeest dat begint met een dynamische dansworkshop, waarbij alles draait om plezier, ontmoeten en verbinding. 

Ontmoeting dominicanen-pelgrims

Locatie: 
Pater Eymardkapel, Aalberseplein te Gouda
Datum: 
vr, 17/08/2018 - 19:00

De afgelopen jaren waren er binnen de orde van predikers, de dominicanen, weer een aantal roepingen. Na de zomer, eind augustus, gaan deze en zes andere ‘nieuwe’ dominicanen een communiteit starten in Rotterdam.

Om voor deze nieuwe start aandacht te vragen lopen ze vanaf 13 augustus t/m 18 augustus van Nijmegen naar Rotterdam. Ze volgen in grote lijnen de weg die de eerste dominicanen in Nederland zijn gegaan. Op 17 augustus zullen de pelgrims eind van de dag in Gouda aankomen en dan zal er om 19.00 uur in de Pater Eymardkapel, Aalberseplein te Gouda een Vesperviering zijn. Na de vespers is er koffiedrinken, de pelgrims hebben een Power Point presentatie om te vertellen over zichzelf.

Mensen kunnen in gesprek met hen. Op zaterdag 18 augustus zal er om 8.30 uur een Eucharistieviering in de Josephkerk, Aalberseplein te Gouda zijn waarna de dominicanen hun route zullen vervolgen naar Rotterdam. U bent allen van harte welkom bij de vespers en om daarna de dominicanen te ontmoeten en met hen een kopje koffie te drinken.

Omroep Zuidplas aanwezig bij Roverway 2018: Dag 3

Foto

Dag 3 van het bezoek was een dagje Gouda. Lopen naar de trein om naar Gouda te gaan. Daar aangekomen kregen de Rovers en Rangers de gelegenheid op eigen gelegenheid Gouda te bezoeken en stroomde ze in groepen door de stad.

Schenking kunstwerk aan Verzetsmuseum Zuid-Holland

Foto

Verzetsmuseum Zuid-Holland is in het bezit gekomen van een uniek kunstwerk uit de Tweede Wereldoorlog. 

Restauratie Sint Jozefpaviljoen in Gouda gaat in september 2018 van start

Foto

Op maandag 3 september 2018 wordt door Domus Magnus het officiële startschot gegeven voor de restauratie van het Sint Jozefpaviljoen in Gouda.

Albert Heijn opent nog dit jaar een vestiging in Westergouwe

Foto

Nog dit jaar kunnen bewoners van Westergouwe dichtbij huis hun boodschappen doen bij Albert Heijn. 

Proef onbeperkt varen tussen Gouda en Reeuwijk groot succes

Foto

De proef om onbeperkt heen en weer te kunnen varen tussen Gouda en Reeuwijk is een groot succes. De proef werd 30 juni en 7 juli georganiseerd door de gemeente Gouda samen met het sluiswachtersgilde. 

Janssen de Jong Projectontwikkeling wint tender 91 NOM-woningen Westergouwe in Gouda

Foto

Janssen de Jong Projectontwikkeling is als winnaar uit de bus gekomen in de tender van de gemeente Gouda voor de ontwikkeling van 91 Nul-op-de-Meter woningen in Westergouwe.

VVD Zuidplas stelt vragen over verbreding A20

Foto

Op de voorlichtingsavond over de MIRT-verkenning wat betreft verbreding van de A20 op 25 juni jl. was de VVD aanwezig.

Extra vertoning Gouda rond 1900 in 3D

Foto

Vanwege de grote belangstelling organiseert het streekarchief een extra vertoning van de bijzondere collectie stereofoto’s afkomstig van de Goudse familie Olifiers. 

Pagina's