Clicky

Gouda

Goudse LHBTI-intentieverklaring ondertekend tijdens Roze Zaterdag

Foto

Wethouder Thierry van Vugt heeft op 23 juni tijdens Roze Zaterdag namens de gemeente Gouda een intentieverklaring ondertekend waarmee zij haar inwoners laat weten zich sterk te maken voor de verbetering van de maatschappelijke positie van LHBTI's.

Geloofsviering Roze Zaterdag Gouda drukbezocht

Foto

Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk.

15e jaargang Gouwe Momenten ‘samen doen wat samen kan’

Foto

Deze zomer start de 15e jaargang van een nieuwe serie Gouwe Momenten. Een oecumenisch moment midden in de hectiek van het alledaagse leven.

Man neemt geld op in Nieuwerkerk met gestolen bankpas

Foto

Tijdens een woninginbraak in Gouda op maandag 7 mei werden er diverse pinpassen ontvreemd. Dezelfde nacht werd er met deze pinpassen 2500 euro opgenomen bij onder andere de geldautomaat van de ING bank aan de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Proef onbeperkt varen tussen Gouda en Reeuwijk

Foto

De gemeente Gouda organiseert samen met het Sluiswachtersgilde een proef om onbeperkt heen en weer te kunnen varen tussen Gouda en Reeuwijk.

Herfstvakantie concert met Elly en Rikkert

Locatie: 
De Oostpoort in Gouda.
Datum: 
wo, 14/11/2018 - 06:45

Sluit je in het najaar aan bij de “De Liedjeskaravaan” en geniet van een muzikaal feest met bekende christelijke kinderliedjes. We duiken samen onder in het avontuur van “Jona en de Walvis”. De liedjes zijn bekend voor jong en oud, iedereen is dus van harte welkom om dit nieuwe meezing-spektakel mee te beleven. Als speciale gasten zijn Elly en Rikkert aanwezig om het feest compleet te maken!

Tijdens “De Liedjeskaravaan” kun je, onder leiding van William Wixley en Ilse Bevelander, heerlijk meezingen met de bekendste christelijke kinderliedjes. Als speciale gasten zijn Elly en Rikkert aanwezig. Zing samen met je vriendje, vriendinnetje, papa, mama, opa en oma, buurjongetje of buurmeisje je keel schor. “Gouwe ouwe” klassiekers zorgen voor een feest van herkenning, afgewisseld met de bekendste liedjes van deze tijd. De sfeer is vergelijkbaar met de Wereldreis-concerten van Trinity en Elly & Rikkert. Met, naast liedjes van Elly en Rikkert, muziek van bijvoorbeeld Marcel & Lydia Zimmer, Opwekking for Kids en uit de Youth-for-Christ bundel. Een bekend bijbelverhaal loopt als een rode draad door het programma.

Internationale pers bezoekt Gouda en de Krimpenerwaard

Foto

Op 12 en 13 juni brachten 12 journalisten uit Italië, Frankrijk en Spanje een bezoek aan Nederland met als thema “Holland Classic”. 

Victoria Vyper wint Miss Travestie Groene Hart 2018

Foto

In een vol partycentrum Le Patapouf in Gouda organiseerde de Goudse belangenvereniging Gouda Roze afgelopen zaterdag de eerste Miss Travestie Groene Hart verkiezing.

Taaloefengroep voor vluchtelingen

Locatie: 
In het gebouw de Veste Ridder van Catsweg 300 te Gouda
Datum: 
do, 07/06/2018 - 07:15
Vluchtelingen in Gouda helpen om Nederlands te leren door over allerlei onderwerpen met elkaar te praten.
 
In Gouda wordt veel gedaan om statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) te helpen inburgeren. Maar velen van hen willen nog meer oefenen om sneller goed Nederlands te spreken, zodat ze op eigen benen kunnen staan. Daarom is reeds op 14 mei, in de wijk Bloemendaal, een nieuwe taal oefengroep gestart. Nederlands sprekende vrijwilligers en Nederlands-lerende nieuwkomers oefenen in relaxte sfeer, door met elkaar (een op een of in kleine groepjes) door te praten over het onderwerp van die avond.
 
Het betreft een initiatief waarbij de werkgroep ‘Kerk en Vluchteling’ en de Goudse diaconie/ Joyce Schoon direct betrokken zijn. Concreet betekent dit:
Dat in het gebouw de Veste Ridder van Catsweg 300 éénmaal per twee weken op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur de bijeenkomsten plaatsvinden. Ontspanning en een positieve sfeer staan voorop.
 
Van een medewerker wordt verwacht dat hij in gesprek gaat met de Nederlandse taal lerende medelander/statushouder aan de hand van de thema’s, die de inburgering helpen bevorderen. Onderwijskundige vaardigheden zijn absoluut niet vereist, maar uiteraard wel welkom. Je bent één of twee maandagavonden per vier weken beschikbaar en draagt bij aan een gastvrije en uitnodigende sfeer op de avond. Ontmoeting is een belangrijk aspect.
We garanderen mooie ontmoetingen.
 
Aanmelden kan bij Aart Both: aartboth@online.nl of telefonisch (06) 50936096

Gebedsdienst op Roze Zaterdag Gouda

Locatie: 
St Janskerk te Gouda
Datum: 
za, 23/06/2018 - 11:00
Op zaterdag 23 juni is Gouda het hart van de landelijke viering van Roze Zaterdag. Om 11.00 uur is er onder verantwoordelijkheid van de Goudse Raad van Kerken een gebedsdienst in de St. Janskerk. Werkelijk iedereen is daar van harte welkom.
 
Jezelf kunnen zijn, wat je seksuele geaardheid of genderidentiteit ook is…. dat is in ons land helaas nog steeds niet altijd vanzelfsprekend en ook in de kerken niet. Roze Zaterdag wordt georganiseerd om te bouwen aan begrip, acceptatie, respect en participatie. Mooi is dan ook dat in Gouda de kerken samen aan Roze Zaterdag meewerken.

In de oecumenische gebedsdienst is werkelijk iedere Gouwenaar, van welke aard of gerichtheid ook, van harte welkom. U hoort dus zeker bij de doelgroep! Pastoor Dick van Klaveren, dominee Dick Eric van Dorsten van het Groene Hart Ziekenhuis en dominee Kim Magnée-de Berg van de Federatie Gouda (St. Joostkapel) gaan samen voor in deze viering. Kom op zaterdag 23 juni om 11.00 uur naar de St. Jan en bid en vier mee. De pastores van onze parochie nodigen u daarvoor van harte uit!
 

Pagina's