Clicky

Gouda

Kerstlunch voor weduwen en weduwnaars

Locatie: 
De Walvis in Korte Akkeren, Gouda
Datum: 
zo, 23/12/2018 - 12:00

Afgelopen voorjaar startte er een nieuw initiatief bij de Stichting Boek en Troost.

Zondagen zijn voor weduwen en weduwnaars vaak moeilijke dagen. Zij zien op die dag andere mensen samen op familiebezoek gaan, een wandeling maken etc. iets wat zij vaak in het verleden met hun partner deden. Daarom organiseert Boek en Troost op zondag 23 dec 2018 van 12.00 – 14.00 uur in buurtservicepunt De Walvis in Korte Akkeren een lunch voor weduwen en weduwnaars. Komt u voor het eerst dan kunt u iemand meenemen.

De kosten voor de lunch bedragen € 5 (incl. koffie en thee).

Voor meer informatie: www.boek-en-troost.nl

Aanmelden via info@boek-en-troost.nl.

Voordelige busdagkaart Gouda bij Kaarslicht

Foto

Om bezoekers van Gouda bij Kaarslicht te stimuleren zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar het lichtfeest te komen, maakt Arriva de busreis naar Gouda op 14 december aanstaande nog voordeliger.

Rabobank Gouwestreek opent nieuw pand met Festival Rabobank OPENT

Foto

Aanstaande zaterdag 8 december van 11.00 - 16.00 uur vindt het festival plaats in het nieuwe pand van Rabobank Gouwestreek, Burgemeester Jamessingel 41. 

Puber Pub Quiz voor verzorgers/ouders van pubers

Foto

Op 11 januari 2019 organiseert het CJG Gouda de Puber Pub Quiz.

Joris' kerstboom in de Chocoladefabriek

Locatie: 
Chocoladefabriek te Gouda
Datum: 
vr, 07/12/2018 - 14:00 tot vr, 14/12/2018 - 16:00

Joris' Kerstboom staat van 7 tot en met 14 december in de Chocoladefabriek. De grote kerstboom is een ontmoetingsplaats waar je elkaar ten huwelijk kunt vragen, een reddende engel bedanken, sorry kunt zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit Joris' Kerstboom uit tot een monument van mensen van betekenis. 

Dit jaar kan dit ook van 7 t/m 14 december in de Chocoladefabriek. Maak een kerstbal met een kerstgedachte aan of voor iemand die je lief is en hang deze op in de boom van KRO-NCRV coryfee Joris Linssen. Dagelijks is er van 14.00 tot 16.00 uur een medewerker aanwezig, die u op weg helpt en met wie u eventueel ook uw verhaal kunt delen.

Op 12 december van 12.00 tot 16.00 uur is Joris zelf aanwezig en zullen er opnames gemaakt worden.

Joris' Kerstboom wordt uitgezonden op zondag 23 december, 21.10 uur bij KRO-NCRV op NPO2.

Samenvoeging Rabobank Hollandse IJssel

Foto

Rabobank Gouwestreek en Rabobank Krimpenerwaard gaan per 1 februari 2019 samen verder als Rabobank Hollandse IJssel. Op 26 november hebben de ledenraden van beide banken unaniem vóór de samenvoeging gestemd.

Kaarsjesavond in de Chocoladefabriek

Foto

Bezoek 14 december de Chocoladefabriek in een gezellige kerstsfeer, met muziek en verhalenvertellers onder de kerstboom.

Mensenkinderen: Stilteconcerten

Locatie: 
Oud Katholieke Kerk, Gouda
Datum: 
vr, 11/01/2019 - 20:00

Mensenkinderen presenteert tijdens deze tour hun nieuwe album ‘Wij leven van de wind’. In prachtige pittoreske kerkjes laten ze hun gezangen horen.

Het ‘Liedboek der mensenkinderen’ is een project om gezangen uit Het Liedboek der Kerken op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen. Bas van Nienes, zanger en liedjesschrijver van de band Mensenkinderen, heeft de teksten met hun mooie taal opnieuw op muziek gezet. De gezangen zijn nu luisterliederen geworden. Op een andere manier dan gebruikelijk vinden ze nu een weg naar binnen. Vorig jaar bracht Mensenkinderen het eerste gedeelte van deze serie “Geef Kostbaar Licht” uit. Dit album werd zeer goed ontvangen en kreeg onder andere aandacht in de EO Visie, Nederlands Dagblad, op Groot Nieuws Radio.

En nu is daar het tweede deel “Wij leven van de wind”. Het nieuwe album is subtiel en tegelijkertijd rijk gearrangeerd met altijd een ondertoon van melancholie en troost. Anders dan op het eerste album bevatten de arrangementen op “Wij leven van de wind” spaarzame, creatieve drumbeats van Mischa Porte. Mariecke Borger en Janna Lagerström zijn verantwoordelijk voor de vrouwelijke vocalen. De gezangen nodigen uit om stil te worden en de teksten opnieuw te laten resoneren in het hart en in deze huidige tijd. Laat je inspireren door de eeuwenoude teksten en meenemen door de nieuwe melodieën en kom naar een stilteconcert.

Benefietconcert van Wiener Melange

Locatie: 
In de kerk van O.L.V. Hemelvaart aan de Krugerlaan te Gouda
Datum: 
zo, 16/12/2018 - 14:30

Hebt u in deze donkere dagen ook zin in een vrolijk en sfeervol Kerstconcert op zondagmiddag, misschien wel samen met uw kleinkinderen? Op zondag 16 december om 14.30 uur geeft het koor Wiener Mélange een benefietconcert in de kerk van O.L.V. Hemelvaart aan de Krugerlaan.

Bij dit concert zal een Kerstmarkt georganiseerd worden, waar u kerststukjes kunt kopen, een klein kadootje voor onder de Kerstboom of uw voorraad wijn kunt aanvullen. De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan de Parochiële Charitas Instelling (PCI) en de diaconie van geloofsgemeenschap Sint Jan de doper. Ook voor kinderen is dit zeer toegankelijke concert een aanrader. De toegang is vrij, maar uiteraard wordt vanwege het goede doel, een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld!
.

Pagina's