Sad Site is under construction :(

Omroep Zuidplas is uit de lucht

Graag verwijzen wij u door naar Radio Capelle

Diverse programma's waren reeds ook te horen op Radio Capelle, zoals IJssel-nieuws, IJssel-sport, Zwaardvis, Hitland Magazine, De Late Avond, Peter in de Ochtend, Lars in de Middag, Kinderkaravaan, HaFaBra, Sandwich en Rondom de Kerken. Omroep Zuidplas gaat de mogelijkheden onderzoeken ook andere programma's bij Radio Capelle voort te zetten.

 

Omroep Zuidplas staakt uitzendingen

Het Commissariaat voor de Media (hierna: CvdM) heeft besloten het jammerlijke advies van de gemeenteraad over te nemen om te kiezen voor Stichting Gouda Media (hierna: SGM) als nieuwe lokale publieke media instelling voor de gemeente Zuidplas.

Dit besluit heeft het CvdM vrijdag 17 april 2020 aan beide partijen medegedeeld. In deze mededeling staat dat SGM per 14 april 2020 voor de komende vijf jaar de nieuwe lokale publieke media instelling is voor de gemeente Zuidplas. Hierop heeft het bestuur van Omroep Zuidplas vrijdag 17 april 2020 besloten per direct alle uitzendingen te staken. Sinds vrijdagavond 17 april 2020 is Omroep Zuidplas niet meer de beluisteren op de radio, internet en televisie.

Hiermee komt er een einde aan bijna 30 jaar lokale omroep in Zuidplas, eerst Lokale Omroep Nieuwerkerk (LON) en Radio Moordrecht (RaMo) en sinds 2010 Omroep Zuidplas. Op 21 januari van dit jaar heeft de gemeenteraad (VVD, D66 en CU/SGP) van Zuidplas met, in de ogen van Omroep Zuidplas, onduidelijke en speculerende argumenten gekozen voor SGM. PvdA/GL, SP, NEZ en CDA hebben vóór Omroep Zuidplas gestemd, met een stemming van 14 tegen en 11 voor.

Dit advies heeft Omroep Zuidplas middels een sterke zienswijze geprobeerd aan de te vechten bij het CvdM, maar deze ging mee met het advies van de drie eerder genoemde partijen. Enige research naar SGM had al voldoende moeten zijn níet voor deze partij te kiezen maar helaas hebben de drie partijen hun oren laten hangen naar de blauwe ogen en mooie verhalen van SGM, waarvan de kans op waarmaken allerminst zeker is. Een bedankje voor 30 jaar trouwe dienst kon er helaas niet vanaf.

Uiteraard is de afgelopen 30 jaar een hoop gebeurd en in elke organisatie is er wel eens onrust of onvrede, maar zeker de laatste maanden was er na een onrustige periode een duidelijke opwaartse lijn zichtbaar. Ondanks de voortgang hebben de VVD, D66 en CU/SGP het besluit genomen om een 30 jarige bestaande, eigen Zuidplas-vrijwilligers organisatie -zonder enig historisch besef- de nek om te draaien voor een nieuwkomer uit Gouda, die zorgt voor stilte op de lokale kanalen.

Ik wil iedereen bedanken die zich de afgelopen 30 jaar heeft ingezet voor de omroep, alsmede onze trouwe volgers, kijkers en luisteraars.

Danny Govers, voorzitter Omroep Zuidplas.