Clicky

Hervormde kerk Nieuwerkerk bestemd 500 euro voor Gevangenenzorg Nederland

Gevangenenzorg Nederland is een christelijke vrijwilligersorganisatie voor gevangenen, tbs-gestelden en hun familieleden. Ruim 600 vrijwilligers gaan op bezoek bij gevangenen, tbs-gestelden en hun familieleden. Op deze manier proberen zij iets voor hun gevangen medemens te betekenen. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, stellen vragen en proberen iemand verder te helpen door morele en praktische ondersteuning te bieden. Ook als iemand vrij komt, blijft de vrijwilliger betrokken.

Gevangenenzorg gelooft in herstel. Ieder mens krijgt een nieuwe kans! In Mattheüs 25 lezen we dat gevangenen bezoeken een Bijbelse opdracht is. Ook een gevangene, iemand die we misschien het liefst zo veel mogelijk mijden, is onze naaste. Naast een straf die door de rechter is opgelegd, mag er vanuit christelijk oogpunt ook een handreiking aan hen worden gedaan.
 

Bent u benieuwd naar verhalen van gevangenen die hun leven veranderen? Vraag dan een nieuwsbrief aan via de website www.gevangenenzorg.nl of stuur een e-mail naar: info@gevangenenzorg.nl
 

Categorie: