Clicky

Hollandsche IJssel

'De Hollandse IJssel is Hollandsche IJssel en de Gelderse IJssel Gelderse IJssel'

Foto

Beide schrijfwijzen van de aardrijkskundige eigennaam Hollandsche IJssel is Rob Stolk, voormalige uitgever van huis-aan-huiskranten in de IJsselregio, tegenwoordig projectleider bij de stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders, al jarenlang een doorn in het oog.

Krimpenerwaard tekent twee nieuwe wegen over Zuidplas

Foto

In een op dinsdag 11 april gepresenteerde visie over de Krimpenerwaard zijn op twee plaatsen nieuwe oeververbindingen over de Hollandsche IJssel ingetekend. Ook wordt er nagedacht over het mogelijk verplaatsen van de huidige twee veerverbindingen.

70 nieuwe woningen langs IJssel mogelijk eerste wijk zonder aardgas in Zuidplas

Foto

Ongeveer zeventig nieuw geplande woningen in Nieuwerkerk aan den IJssel moeten de eerste wijk in Zuidplas gaan vormen zonder aardgas aansluiting. De afgelopen week hebben een projectontwikkelaar en de gemeente Zuidplas een intentieovereenkomst getekend. 

Reddingsbrigades bij Gouda van start met marathon actie voor Serious Request

Foto

Reddingsbrigades in Nederland zijn zaterdag van start gegaan met een marathonactie om geld in te zamelen voor Serious Request. In drie dagen tijd wordt van Gouda naar Breda gevaren. Bij de actie zijn 450 leden van de reddingsbrigades uit het land betrokken met zo’n 45 boten.

Hoogheemraad Paul van den Eijnden over oplevering dijkversterking bij Moordrecht

De afgelopen maanden is bij Moordrecht hard gewerkt aan de dijk van de Hollandsche IJssel. Dit keer geen verhoging maar een versterking. Met grote ijzerenplaaten van 22 meter lang is de dijk versterkt over een lengte van 700 meter. De komende 50 jaar moet de dijk langs de diepste polder van Nederland er weer tegen kunnen. Zaterdag was de officiele oplevering van het project. Reden voor een klein feestje. Beluister een gesprek op locatie met Hoogheemraad Paul van den Eijnden.

Auto rijdt van Groenendijk af

Foto

Donderdagavond 6 oktober rond 20:35 uur werden hulpdiensten gewaarschuwd voor een auto die van de Groenendijk in het water terecht zou zijn gekomen. De Groenendijk is de dijk die ligt langs de IJssel tussen Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel.

Brandweer moet weer uitrukken voor melding zinkend schip in Hollandsche IJssel

Foto

Woensdagavond 13 juli werd de brandweer van post Ouderkerk aan den IJssel gevraagd met spoed naar een schip te gaan dat zou dreigen te zinken in de Hollandsche IJssel. Ter plaatse bleek het jacht niet te gaan zinken, maar was het vastgelopen op de bodem van de rivier.

Brandweer rukt uit om speedboot in nood te redden in Hollandsche IJssel

Foto

Zondagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd omdat er een schip op de Hollandsche IJssel in problemen zou zijn gekomen en de opvarenden dringend hulp nodig hadden. Een speedboot bleek vol te lopen met water en dreigde te zinken.

Verhalenvertellers langs de Hollandsche IJssel

Foto

Twaalf mensen, die hun roots hebben langs de IJssel, vertellen midzomerzaterdag 18 juni 2016 ieder een verhaal van een kwartier in Rijksmonument de steenovens van Klein Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Mogelijk meer recreatie en beleving op en langs Hollandsche IJssel

Foto

Op 12 mei heeft een eerste verkenning plaatsgevonden naar kansen voor recreatie en beleving van het vele moois op en langs de Hollandsche IJssel. De avond werd georganiseerd vanuit de verschillende gemeenten langs de rivier en bezocht door specialisten maar ook liefhebbers.

Pagina's