Clicky

Lidl

Open dag bij 'So Natural' in Moerkapelle in kader Boerderijdag

Foto

Op zaterdag 20 oktober opent orchideeënkwekerij van So Natural haar deuren. Op deze dag kunnen mensen uit Moerkapelle en omgeving de boerderij bezoeken.

Geen Lidl in voormalig Rabobank gebouw Nieuwerkerk

Foto

Een gezondheidscentrum en appartementen op de plek van het voormalige Rabobankpand in de wijk Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Dat is toekomst van het leegstaande terrein naast het winkelcentrum.

Lidl onderzoekt andere locatie in Nieuwerkerk

Foto

Supermarktketen Lidl is samen met een projectontwikkelaar een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een andere locatie voor een geplande supermarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel. De aankondiging van het onderzoek is te lezen in een informatienota aan de gemeenteraad.

Onderzoek naar strak detailhandelsbeleid Zuid-Holland

Foto

De ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken onderzoeken of het detailhandelsbeleid van de provincie Zuid-Holland niet te strak is. Mede door dit beleid kan de vestiging van een Lidl buiten de dorpskern in Zevenhuizen niet doorgaan.

“De raad moet nu besluiten over Lidl op Rabo locatie in Nieuwerkerk”

Foto

De gemeenteraad van Zuidplas vergadert dinsdag 16 juni over de aanvraag van Lidl om het oude Rabobank-gebouw in Dorrestein af te breken en weer op te bouwen als nieuw en groot winkelpand. Over dit plan wordt al enkele jaren gesproken. Dinsdagavond mag de politiek er iets van vinden.