Clicky

Moerkapelle

Open dag bij 'So Natural' in Moerkapelle in kader Boerderijdag

Foto

Op zaterdag 20 oktober opent orchideeënkwekerij van So Natural haar deuren. Op deze dag kunnen mensen uit Moerkapelle en omgeving de boerderij bezoeken.

VV Moerkapelle herstelt zich na verlies vorige week en verslaat thuis Bodegraven

Foto

 

Gisteren speelde Moerkapelle, wederom op een zonovergoten middag, thuis tegen een van de nieuwkomers in de vierde klasse, te weten v.v. Bodegraven.

VV Moerkapelle niet opgewassen tegen Rohda'76

Foto

Het eerste elftal van Moerkapelle speelde zaterdagmiddag de eerste uitwedstrijd in het nieuwe seizoen tegen een oude bekende te weten Rohda ’76.

Regiobijeenkomst Trans World Radio

Locatie: 
Moerkapelle, SO natural, Bredeweg 62
Datum: 
za, 13/10/2018 - 19:30

Met de Chinese spreker William Tsui 'Chinese christelijke kerk groeit explosief ondanks toenemende verdrukking'.

China heeft behoefte aan volwassen christenen
TWR organiseert begin oktober een regiobijeenkomst in Moerkapelle, waar William Tsui uit China onder andere komt vertellen over de situatie van de huiskerken in zijn land. De Chinese christelijke kerken komen steeds meer onder druk te staan. Het toezicht van de overheid neemt toe, terwijl de samenwerking tussen Chinese en buitenlandse religieuze organisaties sterk aan banden wordt gelegd. Maar tegelijkertijd groeit de kerk explosief en leren veel Chinezen Christus kennen.

Dat brengt een flinke uitdaging met zich mee. ‘China heeft behoefte aan volwassen christenen’, zegt William Tsui vol overtuiging. Huiskerkleiders hebben volgens hem onderwijs nodig om de Bijbel beter aan anderen uit te kunnen leggen. Daarnaast staan ze sterker met Bijbelse argumenten als ze in aanraking komen met de vele sekten die in China zijn. Maar een bijbelschool of theologische studie is voor de meeste Chinezen niet haalbaar.

Daarom heeft TWR een intensieve theologische training ontwikkeld die huiskerkleiders kunnen volgen via radio en internet. Ook krijgen de deelnemers persoonlijke begeleiding aangeboden. William Tsui, die sinds 2011 voor TWR werkt, is hier verantwoordelijk voor.

In oktober komt deze man met zijn bemoedigende verhaal in Nederland.  ‘We zijn niet bang voor vervolging’, zegt Tsui, ‘daar groeit ons geloof juist door.’ Hij waarschuwt echter voor gemakzucht en de gedachte dat we alles hier en nu wel goed voor elkaar hebben. ‘We moeten Christus centraal blijven stellen en voor ogen houden dat het beste nog moet komen.’

Eén van de bijeenkomsten met William Tsui wordt gehouden in Moerkapelle. Belangstellenden zijn van harte welkom, de toegang is VRIJ. Praktische informatie regiobijeenkomst TWR:

Woensdagavond 3 oktober, inloop 19:30 uur en aanvang programma 20:00 uur: Moerkapelle, SO natural, Bredeweg 62

Aanmelden voor een van deze bijeenkomst kan via www.transworldradio.nl/regiodagen2018 of telefonisch tijdens kantooruren 0342-478432 (in verband met catering).

Over Trans World Radio (TWR)
Trans World Radio laat wereldwijd het Evangelie van Jezus Christus horen via radio en andere media. TWR maakt hierbij gebruik van 16 grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. Steeds vaker worden de programma’s van TWR ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

 

Beth-San haalt de New York Times

Foto

Onder de titel: ”Take a Look at These Unusual Strategies for Fighting Dementia” is er een artikel in the New York Times verschenen met als doel om de Amerikanen te laten zien hoe wij in Nederland omgaan met dementie.

Start schaakseizoen Moerkapelle

Foto

Vrijdag 7 september start de schaakvereniging Moerkapelle het nieuwe schaakseizoen.

Eerste oogst tarwe uit de Eendragtspolder is binnen

Foto

Stichting Natuurpolders heeft vorige week samen met de Trekkervrienden uit Moerkapelle haar eerste tarwe geoogst.

Andrew Geleijnse vrijwilliger bij de Stichting Beeldende Kunst

Foto

De 52-jarige schilder Andrew Geleijnse uit Moerkapelle begon pas in 2010 met schilderen. “Ik wilde namelijk wat doen waar ik blij van word. Als kind kreeg ik vaak complimenten over wat ik had getekend. Dus waarom niet de draad als volwassene weer oppakken”

Ook bij VV Moerkapelle zit meisjes voetbal in de lift

Foto

Dat damesvoetbal de snelst groeiende sport is voor meisjes, is inmiddels bij iedereen bekend. Steeds meer meisjes vinden het leuk om te voetballen en worden lid van de KNVB.

Spetterend jaarfeest OBS De Keijzerschool

Foto

Vrijdag 6 juli was het weer tijd voor het jaarfeest van obs Keijzerschool in Moerkapelle. Voor een spetterende afsluiting van een mooi schooljaar was dit jaar gekozen voor het thema 'Wilde Westen'.

Pagina's