Clicky

Moordrecht

Omroep Zuidplas doet 'Rondje Pinkst’Art 2018'

Foto

De Stichting Beeldende kunst Zuidplas heeft afgelopen weekend de negentiende Pinkst’Art expositie georganiseerd. Circa 50 kunstenaars exposeerden op diverse plaatsen hun werken. Omroep Zuidplas bezocht diverse locaties.

Mark Glissenaar over IJsselvogels - Vitesse

De korfballers van IJsselvogels wonnen nipt met 18-17 van Vitesse Barendrecht.

Danny Govers vroeg aan trainer Mark Glissenaar hoe het voelt om na een paar nederlagen eindelijk weer eens te winnen.

Openluchtdienst ''Kleine mensen, grote God'

Locatie: 
In het Moerhoutpark in Moordrecht
Datum: 
zo, 20/05/2018 - 11:00

Met dit thema organiseert de Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht & Gouderak op 1e Pinksterdag weer een openluchtdienst in het  Moerhoutpark in Moordrecht , aanvang 11.00 uur. 

In de dienst zal ds. Jan-Willem Leurgans voor gaan. Muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Bertus en de Refro’s. U bent van harte uitgenodigd! Vanaf 10.30 uur is er koffie voor ontmoeting voorafgaand aan de dienst. De organisatie zorgt voor de nodige stoelen maar vragen u om, indien mogelijk, een stoel mee te nemen. Als het weer het niet toe laat om de dienst buiten te houden zal deze worden verplaatst naar de Dorpskerk aan het kerkplein in Moordrecht.

 

Jacques & Jeanet Steenhoven 'onmacht omzetten in kracht'

Foto

Vrijdagavond, 12 mei jl., waren Jacques & Jeanet Steenhoven te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom het Licht om iets te vertellen over Alpe d’HuZes.

Fietssponsortocht voor The Cross-Point Foundation

Locatie: 
Sportlaan te Moordrecht
Datum: 
za, 30/06/2018 - 10:00

30 juni is er een fietssponsortocht. Georganiseerd en gesponsord door de Rabobank Gouwestreek De start en finish zijn in Moordrecht.afstanden 15, 30, 60 kilometer en een wielrenroute.

Door je op te geven via info@cross-point.nl wordt er per afstand / deelnemer een bedrag overgemaakt door de Rabobank aan de Nieuwerkerkse stichting: The Cross-Point Foundation.
 
Wat doet The Cross- Point Foundation?
The Cross-Point Foundation helpt kansarme kinderen in India d.m.v. financiële adoptie. Tevens hebben wij een opvanghuis (waar kinderen die door hun ouders uit huis zijn gezet) wonen. Enkele malen per jaar organiseren wij de zgn Witte tent week in India en met regelmaat wordt er een gevangenis bezocht en fruit uitgedeeld
 
Hou je van: fietsen / mooi weer / gezelligheid / natuur? Geef jezelf dan deze maand op via het e-mailadres: info@cross-point.nl voor de fiets sponsortocht van de Rabobank Gouwestreek. Per gefietste afstand / deelnemer maakt de Rabobank een bedrag over aan The Cross-Point Foundation. Samen maken we het verschil.

Glenn de Vries nieuwe hoofdtrainer IJsselvogels

Foto

Vanaf het nieuwe seizoen 2018-2019 is Glenn de Vries de nieuwe hoofdtrainer van IJsselvogels. Hij volgt Mark Glissenaar op, die na drie seizoenen IJsselvogels verruilt voor Excelsior in Delft.

Sponsorfietstocht voor Domino

Locatie: 
Sportlaan te Moordrecht
Datum: 
za, 30/06/2018 - 10:00

Op zaterdag 30 juni wordt er een sponsorfietstocht gereden voor het Inloophuis in Gouda. Voor elke deelnemer die de tocht uit fietst (15, 30, 60 of 80 km naar keuze) krijgt het inloophuis een bedragje van Rabobank Gouwestreek. Hoe meer kilometers, hoe meer euro’s natuurlijk. In de grote huiskamer van Inloophuis Domino is iedereen welkom voor een kopje koffie, een praatje of bijvoorbeeld een spelletje.

Inloophuis Domino werkt met 100 enthousiaste gastvrouwen en gastheren, koks, kokshulpen en natuurlijk een bestuur allemaal op vrijwillige basis. Alleen de coördinatoren hebben een dienstverband. Maar daarbuiten zijn er natuurlijk kosten die betaald moeten worden, zoals de huur, activiteiten voor bezoekers, water en energie. Het inloophuis kan extra inkomsten dus goed gebruiken – het is voor een groot deel van de inkomsten afhankelijk van giften door donateurs en sponsors en een gemeentelijke subsidie.

U kunt zaterdag 30 juni starten tussen 10-12 uur in Gouda, Waddinxveen of Moordrecht. Aanmelden doet u via info@inloophuisdomino.nl met naam, startplaats en aantal kilometers. In het inloophuis hangt ook een inschrijflijst waarop u uw naam kunt zetten. De start is bij de wielerbaan in de Goudse Hout (Gouda), de Sniepweg (Waddinxveen) of de Sportlaan (Moordrecht). De stempelkaart van de Rabobank Gouwestreek moet voor 16 uur ingeleverd zijn.  De organisatie hoopt een mooi bedrag bij elkaar te fietsen.

 

Kampvuuravond Zuidplas

Locatie: 
Middelweg 33 te Moordrecht
Datum: 
za, 02/06/2018 - 20:00

Vind jij het ook weer tijd worden voor een kampvuuravond? De mannen van KVA Zuidplas wel! Zaterdag 2 juni is het dan ook weer zo ver. "We nodigen jou graag uit om daar bij te zijn. Het wordt weer een echte mannenavond, dus kom samen met je vrienden, familie, buurman, gemeenteleden enz enz, kortom; iedereen is welkom."

Let op: Deze keer is de kampvuuravond op een andere stoere locatie. De boerderij van de familie van 't Hout op de MIDDELWEG ...33 IN MOORDRECHT. Zowel buiten als binnen staan is mogelijk en er is voldoende parkeergelegenheid.

De inhoud van ons programma is niet veranderd; nieuwe mensen ontmoeten, een spreker, mooie liederen, een hapje en een drankje en natuurlijk de vuurkorven.

Vanaf 20.00 uur staat sowieso de koffie klaar, het inhoudelijke deel van het programma start om 20.45. Voor nadere informatie kan je bellen met Stef Rijkaart: 06-29048528.

 

Scratch dag Messiah van G.F. Händel

Locatie: 
Dorpskerk, Kerkplein 12, Moordrecht
Datum: 
za, 01/12/2018 - 19:30

Scratch betekent: “met niets beginnen”. Zo zal het gaan, op één dag een muziekstuk instuderen en dezelfde avond uitvoeren voor publiek. Moordrecht Klassiek  wil de uitdaging aangaan om veel mensen een fijne muzikale dag te bezorgen. Doet u met ons mee als orkestlid of zanger in het koor?  

“We voeren de Messiah van G.F. Händel uit onder leiding van de enthousiaste dirigent Wouter Harbers uit Zeist. Zijn koor “Lobet den Herrn” uit Nieuwerbrug kent het stuk en zal de zang ondersteunen. De solisten zullen professioneel zijn.” 

Het orkest:
Het orkest wordt samengesteld uit enthousiaste musici die van wanten weten. Met het orkest wil men twee repetities vóór 1 december houden op zaterdag 17 en 24 november van 10.00 - 15.00. Deze repetities zijn op een mooie locatie, villa Weijpoort,  adres: Weijpoort 20 te Nieuwerbrug. U dient uw lunch zelf mee te nemen. Orkestleden worden vrijgesteld van deelnamekosten. 

Het koor:
Zangers van elk niveau zijn welkom op. Omdat het geen eenvoudig werk is, wordt verwacht dat u op 1 december bij aanvang zelf al goed voorbereid bent. Deelname aan de scratch is 32,50. Hiervoor krijgt u bladmuziek, links voor oefenmateriaal, rechts op een bezoekerskaart voor het concert met korting van 4,50 en een consumptiebon.

Het wordt geen massale scratch dag, maar meer een intiem concert. Er is dan ook een maximum per stemgroep ingesteld van 30 zangers (30 sopranen, 30 alten enz.). Vol is vol, men volgt hierbij het moment van aanmelding. In verband met het beperkt aantal plaatsen, rekenen ze op u als u zich aanmeldt voor deze bijzondere muzikale dag.  Uw opgave is definitief na betaling. Graag aanmelden voor 1 november. 

1 december: dorpskerk, Kerkplein 12, Moordrecht :

9.30 inloop

10.00 aanvang repetitie

12.30 – pauze

13.30 vervolg repetitie

15.15 pauze

15.30 vervolg repetitie

17.00 einde repetitie

19.15 ieder op zijn plaats

Aanvang concert is 19.30 uur 

Bezoekers betalen 14,50 voor het concert.

 

 

Opening tentoonstelling 'Sport in Moordrecht'

Foto

Zaterdag 12 mei zal wethouder Daan de Haas om 13.30 uur de tentoonstelling 'Sport in Moordrecht' openen.

Pagina's