Clicky

Walter de Bruijn loopt halve marathon voor Hospital Broeders

Copyright Omroep Zuidplas
Op 18 oktober loopt Walter in Amsterdam weer de halve marathon. Hij loopt mee met in het team van: de Hospital Broeders.

Dit jaar heeft dit team zich als doel gesteld om geld op te halen voor 25 studenten in Sierra Leone. Vooral op het platteland is er een schrijnend gebrek aan zorg. Er is een groot tekort aan goed opgeleide verpleegkundigen. De studenten willen dolgraag de opleiding Verpleegkunde aan de Nursing School in Lunsar Sierra Leone volgen. Helaas hebben zij niet de middelen om deze opleiding te betalen. "Ik wil graag door middel van het lopen er voor zorgen dat de studenten wel het geld hebben om een studie af te ronden."

HospitaalBroeders is een ontwikkelingshulporganisatie en komt op voor de allerarmsten in Afrika. De organisatie is gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en kleinschalige/praktische projecten. De HospitaalBroeders helpen kansarme mensen in Afrika en Azië om in hun levensonderhoud te voorzien. Dit doet men met praktisch en kleinschalig hulp. Bouwen ziekenhuizen, scholen, leiden artsen en verpleegkundigen en leren dorpsbewoners om zelf voedsel te verbouwen. Met micro-kredieten kunnen families zelfs een klein agrarisch bedrijf runnen.

Dienstbaarheid, vertrouwen, zorg, waardigheid en compassie staan hoog in het vaandel. Men verleent  zorg waar die het hardst nodig is. Dit ongeacht iemands ras, sekse of godsdienst.