Clicky

Mogelijk speelautomatenhal in Pleisterplaats Moordrecht

Copyright Omroep Zuidplas

In de Pleisterplaats in Moordrecht komt mogelijk een speelautomatenhal. Het College van B&W van de gemeente Zuidplas heeft onlangs besloten in principe mee te willen werken aan de speelhal. Om de hal mogelijk te maken moeten nog wel procedures worden doorlopen.

De speelautomatenhal past niet in het huidige bestemmingsplan op de locatie vlakbij de op- en afrit van de A20 bij Moordrecht. De gemeenteraad zal hierdoor ook akkoord moeten gaan met het plan. Daarnaast wil het college eerst een speelautomatenverordening opstellen. Het is de bedoeling dat in deze nieuwe verordening het maximum aantal van dit soort hallen op één wordt gesteld. Ook wordt er een impactanalyse gemaakt door een instituut op het gebied van verslavingszorg.

Voor de fractie van PvdA-GroenLinks is deze volgorde in de procedure reden om vragen te stellen. De fractie wil van het college weten wat het nut is om zo’n impactanalyse nog te laten maken wanneer er al een principe besluit is genomen. Ook wil men weten waarom er al het voornemen ligt om maar één ondernemer toe te staan een dergelijke voorziening te openen terwijl de impact analyse voor de gemeente Zuidplas nog gemaakt moet worden.

Raadslid Pieter Beeldman (PvdA/GroenLinks) was zaterdag te gast bij Omroep Zuidplas over dit onderwerp. Hij vraagt zich wel af of dit nou de bedoeling is. "Straks heb je een parenclub, een Mc Donalds en een speelautomatenhal bij elkaar. Ik weet niet of dat nou de bedoeling is." Beluister dit gesprek hieronder terug.