Clicky

Willem Pronk: "Help die geen helper heeft" (audio)

Copyright Omroep Zuidplas

Zondag 28 februari was Willem Pronk, oprichter en huidig voorzitter van de stichting Proplan, te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom de kerken de middageditie.

Stichting Proplan wil middelen en mogelijkheden aanreiken voor de allerarmsten waardoor het voor hen (weer) mogelijk wordt hoop voor de toekomst te krijgen ongeacht geloof, ras of etniciteit. Zij doen dit vanuit hun christelijke identiteit die hen daartoe oproept en motiveert.

De spits van het werk van de stichting ligt hoofdzakelijk in Bosnië, Servië en Kroatië. Landen met enorme 'littekens' door de burgeroorlog in het toenmalige Joegoslavië. Moordrechtenaar Pronk, geboren in 1945 is (ex) ondernemer in de autobranche en de drijvende kracht achter de stichting.

Rond 1970 vielen voor hem de (geloofs) puzzelstukje op zijn plaats zo vertelt hij in het interview. "Geloven is thuis komen" en "geloof geeft zin aan je bestaan" zijn termen die hij niet uit de weg gaat. De gedreven Pronk wil met zijn stichting hulp bieden aan hen die geen helper heeft. Hulp, hoop en toekomst bieden aan hen deze groep mensen ongeacht afkomst of geloof ziet hij als de missie van de stichting.

Presentator Erik van Veelen sprak met hem en het interview kunt u hieronder beluisteren.