Clicky

Henriette Vlok en Andrea Hoogwerf op weg naar Duinkerke

Copyright Omroep Zuidplas

Vandaag vertrokken beide dames opnieuw ‘Duinkerke’ in Noord-Frankrijk met de stichting Live for Lives om te helpen in het vluchtelingenkamp.

"Eerst hoopten we op genoeg spullen, de afgelopen dagen waren we bang dat het niet zou passen, maar de auto zit gewoon precies helemaal vol! Heel blij mee & nogmaals dank voor alle hulp!! Vandaag vertrekken we richting Duinkerke!" 

In de bossen vlak over de Belgische grens met Frankrijk leven vluchtelingen zonder enige hulp van de overheid. Sterker nog, de overheid ontruimt regelmatig de jungle, maar geeft geen alternatief. Het is geen ‘officieel’ kamp. De mensen hebben zich gevestigd in een natuurgebied, verspreid over een steeds groter gebied, omdat ze zich steeds beter proberen te verstoppen voor de politie.

De stichting Live for Lives bekommerd zich over deze mensen en bied hulp. Nu willen de dames graag  150 hygiënepakketten meenemen en proberen deze bijeen te krijgen en “misschien heeft u thuis nog iets liggen dat u niet meer gebruikt of wilt u ons helpen de spullen voor de hygiënepakketten te verzamelen? Alle hulp is welkom en hard nodig!”

Zie ook het artikel:
Indrukwekkende reis Henriette en Andrea ‘Duinkerke’