Clicky

Capelse dominee maakt zich sterk voor kinderpardon

Copyright Omroep Zuidplas

De Capelse dominee Ruben Schep, voorganger in de Oosterkerk in de wijken Oostgaarde en Schollevaar, pleit voor een kinderpardon voor de ruim 400 kinderen die dreigen te worden uitgezet.

Onder het motto ‘Kinderpardongemeente Capelle aan den IJssel’ is hij eind april de campagne gestart omdat Schep het persoonlijk belangrijk vindt hier een signaal af te geven en om gewoon iets goeds te doen. “Ondanks wat ons soms wordt voorgehouden, vind ik dat we genoeg te delen hebben, zeker met kinderen die hier geboren zijn. Het zou veel voor me betekenen als u deze petitie wil tekenen”

Ruim 400 kinderen dreigen Nederland uitgezet te worden terwijl zij hier geworteld zijn. “Het zijn onze buren, onze klasgenoten, onze collega’s, onze teamgenoten en onze vrienden. Ze horen bij ons. Hoe Nederlands zij zich in hun hoofd of hart ook voelen, op papier zijn ze het nog niet.”

De afgelopen maanden hebben al ruim 75.000 mensen via www.zezijnalthuis.nl hun steun gegeven voor verblijfsrecht voor de 400 overgebleven kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn. Nu roep Schep u op zich ook achter hen te scharen. “Steun de kinderen en uw collega burgemeesters en gemeenteraden. We willen niet dat kinderen die hier thuis zijn, worden uitgezet. Al veel te lang zijn deze kinderen speelbal van de politiek en wachten zij op zekerheid en een thuis in Nederland.”

De Tweede Kamer nam eerder een motie aan om voor deze groep een oplossing te vinden, maar in het regeerakkoord is deze oplossing nog steeds niet geboden. Dus kijken we naar onze lokale bestuurders, die dagelijks in aanraking komen met deze kinderen. Maak onze gemeente een kinderpardongemeente en stuur een brief naar staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid. Uw stem is belangrijk om het verschil te kunnen maken voor deze kinderen, want #zezijnalthuis. https://actie.degoedezaak.org/petitions/kinderpardongemeente-capelle-aan-den-ijssel zo schrijft hij in zijn pleidooi.

“Als gewone mensen zoals jij en ik samen komen en strijden voor onze idealen, kunnen we voor echte verandering zorgen. Samen kunnen we een heleboel mensen bereiken en zorgen voor een doorbraak rond dit belangrijke onderwerp.  Zou je deze petitie – nadat je hebt getekend – met anderen willen delen? Het is heel makkelijk – je hoeft alleen de mail die ter bevestiging ontvangt, door te sturen.”