Clicky

Mannenkoor Nieuwerkerk op weg naar 25 jaar joodse zang

Copyright Omroep Zuidplas

Met veel enthousiasme wordt gewerkt aan de organisatie van het vijfde lustrum van Mannenkoor Nieuwerkerk a/d IJssel wat een schitterende avond in joodse stijl moet worden en op donderdag 18 oktober zal plaatsvinden.

Tegelijkertijd is er een duidelijk en onheilspellend ‘maar’. Als nieuwe leden uitblijven zal die lustrum-avond tevens het slot zijn van Mannenkoor Nieuwerkerk. Het bestuur stelt zich al in op zo’n besluit. Maar enkele enthousiaste leden willen van geen wijken weten en gaan voor ‘een doorstart’. Aan uitnodigingen heeft het koor trouwens geen gebrek. Zang uit de synagoge krijgt telkens een enthousiast onthaal in tal van bijeenkomsten, waarin de relatie met de joodse traditie centraal staat. Het probleem schuilt echter in de vergrijzing van het koor en het wegvallen van ervaren ouderen. Jongere leden zijn hard nodig om de kwaliteit van het koor op peil te houden.

Gert Brink en Kees Olthoff hebben het voortouw genomen om het synagogaal zingend Mannenkoor niet verloren te laten gaan. Bij een peiling vonden zij (voorlopig) elf medestanders onder de 38 koorleden, te weinig dus om een echte doorstart te maken. Dirigent Gerard Lange stelt als minimum 16 leden die ook nog netjes verdeeld moeten zijn (4 x 4) over de partijen. Dus gaan beide voortrekkers door met werving van nieuwe leden en hopen zij daarbij op medewerking van de relaties van het Mannenkoor.

In de aanloop naar het 5e lustrum heeft Mannenkoor Nieuwerkerk nog diverse afspraken te realiseren:

Donderdag 17 mei 20 uur Hervormde Gemeente Stellendam.
Zondag 23 september 10.30 uur Arminiuskerk Rotterdam
Zondag 7 oktober 10 uur Israëlzondag Barendrecht
Zondag 14 oktober 10 uur Israëlzondag Krimpen a/d IJssel
Donderdag 18 oktober 20 uur 5de Lustrum Nieuwerkerk a/d IJssel

Zie ook de beelden die omroep Zuidplas maakte van het koor:
Mannenkoor Nieuwerkerk in de Arminiuskerk (video)