Clicky

Lianne Vogel met ‘Stand by you’ naar Duinkerke

Copyright Omroep Zuidplas

Medio augustus vertrekt zij met de Stand By You foundation naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke (Frankrijk) om een weekend mee te helpen de nood te ledigen.

In de bossen vlak over de Belgische grens met Frankrijk leven vluchtelingen zonder enige hulp van de overheid. Sterker nog, de overheid ontruimt regelmatig de jungle, maar geeft geen alternatief. Het is geen ‘officieel’ kamp. De mensen hebben zich gevestigd in een natuurgebied, verspreid over een steeds groter gebied, omdat ze zich steeds beter proberen te verstoppen voor de politie. De Stand by you  foundation probeert de leefomstandigheden in vluchtelingenkampen te verbeteren, bijvoorbeeld door drinkwater, voedsel en kleding uit te delen, en EHBO te verlenen. Men gaat over het algemeen één keer per maand een weekend op missie.

De Stand by You Foundation kent geen betaalde krachten. Allen zijn vrijwilligers. Stand by You Foundation is volledig afhankelijk van donaties voor hun  doelstellingen.

Om de mensen daar te kunnen helpen is er geld nodig zo schrijft Lianne de redactie kerken. ”Dit wordt gebruikt voor het inkopen van voedsel, drinken en hygiëne artikelen. Je zou mij en de mensen daar enorm blij maken als u wat zou willen doneren!” 

Voor meer informatie zie de website: http://standbyyoufoundation.nl

Zie ook de artikelen:
Leon Roos met ‘stand by you Foundation’ in Duinkerken
Indrukwekkende reis Henriette en Andrea ‘Duinkerke’
Henriette Vlok en Andrea Hoogwerf terug naar Duinkerke