Clicky

Lianne Vogel opnieuw naar Duinkerke

Copyright Omroep Zuidplas

Begin november gaat Lianne Vogel voor de 2e keer een weekend met Stand By You naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke nadat zij medio augustus haar eerste reis maakte.

“Nu ik met eigen ogen heb gezien hoe de situatie daar is kan ik met zekerheid zeggen dat hulp hard nodig is! Ik zamel geld en boodschappen in. Het geld wordt dit keer hoofdzakelijk gebruikt voor kleding, maar ook voor eten en andere primaire levensbehoeften. De boodschappen worden gebruikt om voedselpakketten te maken. Als je me wilt steunen zou ik dat heel erg waarderen.”

In de bossen vlak over de Belgische grens met Frankrijk leven vluchtelingen zonder enige hulp van de overheid. Sterker nog, de overheid ontruimt regelmatig de jungle, maar geeft geen alternatief. Het is geen ‘officieel’ kamp. De mensen hebben zich gevestigd in een natuurgebied, verspreid over een steeds groter gebied, omdat ze zich steeds beter proberen te verstoppen voor de politie. De Stand by you  foundation probeert de leefomstandigheden in vluchtelingenkampen te verbeteren, bijvoorbeeld door drinkwater, voedsel en kleding uit te delen, en EHBO te verlenen. Men gaat over het algemeen één keer per maand een weekend op missie.

De Stand by You Foundation kent geen betaalde krachten. Allen zijn vrijwilligers. Stand by You Foundation is volledig afhankelijk van donaties voor hun doelstellingen.

Eerder maakte Henriette Vlok & Andrea Hoogwerf (Indrukwekkende reis Henriette en Andrea ‘Duinkerke’) en Leon Roos (Leon Roos met ‘stand by you Foundation’ in Duinkerken) de reis naar Duinkerken