Clicky

Over deze site

Wie zitten er achter?
Deze website is een onderdeel van Omroep Zuidplas, de publieke lokale media instelling voor de gemeente Zuidplas. Het in 2009 opgerichte particuliere "Zuidplas Actief" heeft ooit aan de basis van deze site gestaan. Dit initiatief was bedoeld om een groot interactief platform te zijn waar inwoners van de gemeente Zuidplas elkaar kunnen informeren en geinformeerd worden. Na het samengaan met Omroep Zuidplas in 2011 is de site uitgegroeid tot een druk bezocht informatie platform dat wekelijks zo'n 20.000 keer wordt bezocht. In 2015 is de website volledig opnieuw gebouwd, en is zoveel mogelijk bestaande content meegenomen naar de nieuwe omgeving.

Wat is de bedoeling?
Naast veel nieuws gemaakt door de nieuws redactie van Omroep Zuidplas kunnen inwoners van Zuidplas ook zelf aan de slag. Naast reageren met een eigen account kunnen er ook activiteiten geplaatst worden en kunnen gebruikers zelf foto's toevoegen. Inwoners krijgen de mogelijkheid via deze website hun lokale sociale netwerk uit te breiden. Door de korte afstanden kunnen deze online ontmoetingen al snel leiden tot een ontmoeting buiten de deur. Een kop koffie drinken in het dorpshuis bijvoorbeeld.

Daarnaast kunnen de gebruikers kennis en ervaring uitwisselen, met elkaar activiteiten ondernemen en van lokale evenementen genieten. Door het bezoek aan de website zullen ze op de hoogte blijven van gebeurtenissen en evenementen en zich verbonden voelen met de gemeente. Ook kunnen ze via de website een bijdrage leveren aan het publieke debat.

Voor wie is het?
Jong en oud, veel of weinig beperkingen, iedereen is welkom om aan deze site een bijdrage te leveren.

Kan ik helpen?
Zeker weten! Iedereen kan helpen een succes te maken van dit platform. Als je deze website promoot via mond-tot-mond reclame lever je al een enorme bijdrage.  Daarnaast kun je je aanmelden als vrijwilliger voor een bepaalde functie of om in overleg te kijken wat je leuk vindt om te doen.

En je helpt natuurlijk enorm door zelf actief te zijn op de website. Deel je mooiste foto's en teksten en zorg dat de vrijwilligersorganisatie waar je eventueel bij aangesloten bent deze site gaat gebruiken voor de promotie van de club of vereniging. In de huisregels staat precies wie wel en niet een account mogen aanmaken.