Clicky

Politiek

Zwaar vervallen Rijksmonument de Geertruidahoeve wacht op nieuwe eigenaar

Foto

De huidige eigenaar van de Geertruidahoeve aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel zou geen geld hebben voor onderhoud van het Rijksmonument. Dat is de reden waarom de afgelopen jaren niets is gedaan om verder verval van de monumentale boerderij te voorkomen.

Fredie van Heeswijk (VVD) stopt als raadslid

Foto

Raadslid Fredie van Heeswijk stopt als raadslid voor de VVD in Zuidplas. John Ooms vult de vrijgekomen plek in. Dat is uniek te noemen. Ooms keert voor de 3e keer terug deze raadsperiode.

Rik van Woudenberg opnieuw lijsttrekker D66

Foto

De leden van D66 afdeling Zuidplas hebben Rik van Woudenberg unaniem tot lijsttrekker verkozen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Van Woudenberg is nu wethouder werk, economie, sport, cultuur en onderwijs voor de gemeente.

Door klappen formatie is verbreding A20 nog niet controversieel

Foto

De Tweede Kamer heeft dinsdag 16 mei de stemming over het controversieel verklaren van de verbreding van de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel uitgesteld. Het uitstel volgde op het klappen van de formatie de avond daarvoor.

Live-blog: raadsvergadering 16 mei 2017

Foto

Omroep Zuidplas doet dinsdag weer verslag van de gemeenteraadsvergadering. De uitzending start om 19:55 uur en is live te volgen via het live-blog, de radio-uitzending en Twitter.

"Laat jongeren toe tot inwonerspanel"

Foto

PvdA/GroenLinks Zuidplas heeft vrijdag aan ruim 30 leerlingen van het Comenius in Nieuwerkerk gevraagd hoe zij aankijken tegen deelname van jongeren van 12 tot 18 jaar aan het digitaal inwonerspanel van de gemeente Zuidplas.

Verbreding A20 Nieuwerkerk Gouda controversieel verklaard

Foto

De Tweede Kamercommissie voor infrastructuur heeft woensdag 10 mei de verbreding van de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda controversieel verklaard. Gevolg is dat zolang de formatie in Den Haag duurt de voorbereidingen voor het project stil komen te liggen.

Afdelingsvoorzitter VVD Zuidplas: Henry Keizer heeft zich gediskwalificeerd als partijvoorzitter

Foto

Kors van der Wolf, voorzitter van de VVD-afdeling in Zuidplas heeft zaterdag 29 april gereageerd op een bericht van landelijk VVD-voorzitter Henry Keizer. Dit naar aanleiding van landelijke media-aandacht rondom de integriteit van de landelijke partijvoorzitter.

Lidl onderzoekt andere locatie in Nieuwerkerk

Foto

Supermarktketen Lidl is samen met een projectontwikkelaar een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een andere locatie voor een geplande supermarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel. De aankondiging van het onderzoek is te lezen in een informatienota aan de gemeenteraad.

SP wil meer duidelijkheid van ProRail en zet acties door

Foto

De SP in Zuidplas gaat de aankomende weken inventariseren wat de reizigers van het station in Nieuwerkerk aan den IJssel verbeterd willen zien. Dit na de oproep van de woordvoerder van ProRail in een interview bij Omroep Zuidplas op zaterdag 22 april.

Pagina's