Clicky

Politiek

Live-blog: raadsvergadering 21 februari 2017

Foto

Omroep Zuidplas doet dinsdag weer verslag van de gemeenteraadsvergadering. De uitzending start om 19:55 uur en is live te volgen via het live-blog, de radio-uitzending en Twitter.

Wethouder André Muller dient ontslag in

Foto

Wethouder André Muller heeft per direct zijn ontslag ingediend bij de voorzitter van de gemeenteraad. Wethouder Muller kan zijn functie niet langer combineren met zijn privéomstandigheden.

Nieuwbouw gemeentehuis en school Moerkapelle blijkt politieke deal

Foto

De nieuwbouw van het gemeentehuis van Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel en de bouw van een nieuwe brede school in Moerkapelle is een politieke deal tussen de VVD en CU-SGP. Dat stelde de fractievoorzitter van het CDA in Zuidplas zaterdag voor de microfoon van Omroep Zuidplas.

Geen meerderheid in politiek van Zuidplas voor speelautomatenhal

Foto
In de gemeenteraad van Zuidplas is een meerderheid voor het mogelijk maken van een speelautomatenhal zeer onwaarschijnlijk. Dat werd duidelijk in een uitzending van Omroep Zuidplas op zaterdag 18 februari. De tweemansfractie van PvdA-Groenlinks heeft in het dossier een sleutelpositie.

Start sloop gemeentehuis Zuidplas vanaf 29 juni 2017

Foto

Het gemeentehuis in Zuidplas wordt vanaf 29 juni 2017 gesloopt. Bedoeling is dat de nieuwbouw op 1 oktober 2018 in gebruik kan worden genomen. 

CDA bezorgt geen kaarten maar Valentijnstaarten bij vrijwillige toppers

Foto
Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Ze zetten zich in op de achtergrond. Zonder die inzet zouden veel maatschappelijke initiatieven verloren gaan. ‘Net als voorgaande jaren zijn we de straat op gegaan om deze toppers in het zonnetje te zetten’, zegt fractielid Tinet de Jonge

Actievoerders en (oud)politici bij debatavond in Moordrecht (video)

Foto

Een debatavond op woensdag 8 februari in restaurant het Smaakhuis in Moordrecht is vooral bezocht door leden van politieke partijen en zo'n 25 actievoerders. Tijdens de avond gingen kandidaat Kamerleden van partijen die actief zijn in Zuidplas met elkaar in debat.

VVD Zuidplas wil toch nieuwe supermarkt in Zevenhuizen

Foto

VVD Zuidplas wil dat opnieuw wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een tweede supermarkt in Zevenhuizen. De wens werd maandag 30januari besproken tijdens een bezoek aan de Provinciale Statenfractie.

Extra taalles in Zuidplas voor vluchtelingen én inwoners

Foto

De gemeente Zuidplas wil extra taallessen organiseren voor alle inwoners die dat nodig hebben. Zowel statushouders die de afgelopen jaren in Zuidplas zijn komen wonen als andere inwoners die een taalachterstand hebben kunnen er gebruik van maken.

Kindergemeenteraad wil lespakket en schone dorpen

Foto

De Kindergemeenteraad wil een lespakket over de dorpen in Zuidplas ontwikkelen. Daarnaast willen de jonge politici dat Zuidplas meedoet aan de landelijke opschoondag. Deze dag wordt 25 maart gehouden. De echte gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met beide voorstellen.

Pagina's