Clicky

Politiek

Meer jonge deelnemers nodig bij digitaal inwonerspanel in Zuidplas

Foto

Het digitale inwonerspanel in Zuidplas heeft meer deelnemers nodig in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 18 april werd gesproken over het panel dat vorig jaar is gestart. De raad wil door maar er moeten wel een paar dingen beter.

Live-blog: raadsvergadering 18 april 2017

Foto

Omroep Zuidplas doet dinsdag weer verslag van de gemeenteraadsvergadering. De uitzending start om 19:55 uur en is live te volgen via het live-blog, de radio-uitzending en Twitter.

Dwergvleermuis zorgt voor uitstel sloop gemeentehuis

Foto

Het gemeentehuis van Zuidplas aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel blijft zeker een half jaar langer staan. Dat heeft wethouder Daan de Haas donderdag 13 april bekend gemaakt. Oorzaak van het uitstel is de mogelijke aanwezigheid van de (Ruige) Dwergvleermuis.

Serena Rodenburg nieuwe afdelingsvoorzitter SP Zuidplas

Foto

De leden van de SP in Zuidplas hebben tijdens de algemene ledenvergadering Serena Rodenburg unaniem verkozen tot hun nieuwe afdelingsvoorzitter. Zij volgt Anne Verzijl op die het voorzitterschap twee jaar heeft getrokken. 

Tinet de Jonge lijsttrekker CDA Zuidplas bij verkiezingen in 2018

Foto

Raadslid Tinet de Jonge gaat de rol van lijsttrekker vervullen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Jan Verbeek wordt naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. 

PVV heeft geen plannen voor Zuidplas

Foto

De PVV wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in tientallen gemeenten maar Zuidplas hoort daar niet bij. Ook gemeenten in de regio waar Zuidplas mee samenwerkt zitten niet in het lijstje dat de PVV op 5 april bekend heeft gemaakt.

Plannen in de maak voor zestig nieuwe appartementen in Zevenhuizen

Foto

De gemeente Zuidplas is met woningverhuurder Woonpartners Midden-Holland in gesprek over de locatie “De Zevenster” in Zevenhuizen. Op de locatie aan de Leliestraat komen mogelijk twee appartementsgebouwen met in totaal maximaal zestig appartementen.

Onderzoek naar verbetering bereikbaarheid Moerkapelle

Foto

Een onderzoeksbureau gaat de komende maanden aan de slag om te kijken hoe de bereikbaarheid van Moerkapelle kan worden verbeterd. Voor eind juli dit jaar moeten de resultaten van het onderzoek beschikbaar zijn.

“Propworkshop” voor gemeenteraad toch openbaar

Foto

Een speciale workshop voor raadsleden van Zuidplas is zaterdag toch ook voor alle inwoners te bezoeken. Tijdens de workshop gaan gemeenteraadsleden opzoek naar manieren om vuilniszakken zo efficiënt mogelijk te vullen. Reden voor de workshop zijn de hoge woonlasten in Zuidplas.

Zuidplas publiceert alsnog detailuitslagen verkiezingen

Foto

De gemeente Zuidplas heeft dinsdag 28 maart alsnog de detailuitslagen van de verkiezingen voor de Tweede Kamer gepubliceerd. Van alle stembureaus in de gemeente is nu per partij zichtbaar hoeveel stemmen er zijn uitgebracht bij de verkiezingen op woensdag 15 maart.

Pagina's