Clicky

Politiek

Live-blog: raadsvergadering 21 maart 2017

Foto

Omroep Zuidplas doet dinsdag weer verslag van de gemeenteraadsvergadering. De uitzending start om 19:55 uur en is live te volgen via het live-blog, de radio-uitzending en Twitter.

SP stelt vragen over spoorvervoer en treinstation Nieuwerkerk

Foto

De SP-fractie in Zuidplas heeft twee sets aan schriftelijke vragen gesteld over extra vrachtverkeer over het spoor, grote kap langs het spoor en de uitstraling van het treinstation in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Fraude boekhouding Op Moer mogelijk al jaren aan de gang

Foto

De verduistering van geld bij dorpshuis Op Moer in Moerkapelle speelt mogelijk al jaren. De gemeente houdt er rekening mee dat al voor het ontstaan van Zuidplas in 2010 geld is verdwenen. Dat vertelde wethouder Rik van Woudenberg zaterdag voor de microfoon van Omroep Zuidplas.

VVD veruit de grootste partij in Zuidplas bij Kamerverkiezingen

Foto

De VVD is in Zuidplas met stip de grootste partij bij de Tweede Kamerverkiezingen. De liberalen haalden 6.928 stemmen op. De PVV is de tweede partij met 3443 stemmen. Het tellen van de stemmen was enorm veel werk. Tot aan het ochtendgloren zijn er stemmen geteld.

Opkomst verkiezingen in Zuidplas 85%

Foto

De voorlopige opkomst voor de Tweedekamer verkiezingen in Zuidplas is 85,03 procent. Dat is 7,65 procent meer in vergelijking tot de verkiezingen uit 2012. Op dit moment wordt in alle stembureaus druk geteld.

Opkomst verkiezingen om 16.00 uur nog steeds flink hoger

Foto

De opkomst in de gemeente Zuidplas lag om 16.00 uur flink hoger dan bij de vorige Tweedekamer verkiezingen. In de verschillende stembureau's in de gemeente Zuidplas waren op dat tijdstip 19.504 stemmen uitgebracht. Goed voor een opkomst percentage van bijna 62%. 

Opkomst verkiezingen om 14.00 uur flink hoger

Foto

De opkomst in de gemeente Zuidplas lag om 14.00 uur flink hoger dan bij de vorige Tweedekamer verkiezingen. In de verschillende stembureau's in de gemeente Zuidplas waren op dat tijdstip 11.626 stemmen uitgebracht. Goed voor een opkomst percentage van bijna 37%. 

Politieke vragen over veiligheid in Zuidplas

Foto

De fracties van het CDA en de VVD hebben afgelopen weekend vragen gesteld over veiligheid in Zuidplas. De vragen volgen op het nieuws dat de aanrijtijden van de politie achteruit zijn gegaan na het sluiten van het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Mobiel stembureau bij Nieuwerkerks station in trek bij stemmers

Foto

Het mobiele stembureau bij het Nieuwerkerkse NS-station heeft vanmorgen weer een flink aantal stemmers getrokken. Net iets na 9.00 uur waren er 172 stemmen uitgebracht. Het mobiele stembureau staat later vandaag elders in de gemeente Zuidplas.

Ook in Capelle geen speelautomatenhal

Foto

Ook in de Capelle aan den IJssel komt geen speelautomatenhal. Het college van Capelle volgt de uitkomst van een burgerpanel onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat er geen behoefte is aan zo’n hal. Reden voor het college om de deur dicht te houden.

Pagina's