Clicky

Stichting gegevens Omroep Zuidplas

Postadres:
Stichting Omroep Zuidplas
Prinses Beatrixstraat 2 
2911 AL
Nieuwerkerk aan den IJssel

E-mail:
bestuur@omroepzuidplas.nl

KvK-nummer: 41173335
RSIN-nummer: 8036.08.664

Meerjaren Beleidsplan

Programmabeleidbepalend orgaan (PBO):
H. Heesterbeek
S. van Duin
S. Verdoold
E. Doornhein
D. Rombouts

Bestuur:
D. Govers (Voorzitter)
P. Baur (Secretaris)
P. van der Sluis (Penningmeester)

Redactieraad:
P. van Es
S. de Graaff
W. de Waard
L. Wijnhoven
T. Oskam

(Financiële) Jaarverslagen:
Jaarverslag 2012
Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2014
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2017
- Jaarverslag 2018


Doelstelling Stichting Omroep Zuidplas
De doelstelling van de Stichting is het onafhankelijk verzorgen en uitzenden van programma’s en uitingen via radio, TV, internet en andere social-media zoals wettelijk toegestaan, met een voldoende hoge Informatie, Cultuur, Educatie - gehalte, gericht op de bevolking van de gemeente Zuidplas, in al haar geledingen en woonkernen, zodat de Omroep Zuidplas geacht kan worden van algemeen nut te zijn voor het haar toegewezen uitzendgebied. Stichting Omroep Zuidplas is onder alle omstandigheden verantwoordelijk voor al het uitgezondene, terwijl inbreng vanuit de samenleving zeer wenselijk is. Omroep Zuidplas wil zoveel mogelijk inwoners bereiken met nieuws en informatie uit de gemeente Zuidplas. Inwoners worden hierdoor bij elkaar gebracht, waardoor de omroep een samenbindende rol vervult in de lokale gemeenschap.

Beloningen beleid
Het beloningenbeleid afgelopen jaren heeft voor problemen gezorgd. Na juli 2017 is in overleg met vrijwilligers besloten dit te veranderen en terug te keren tot uitsluitend beloningen conform de regelgeving van de belastingdienst voor vrijwilligers en dan alleen bij wijze van uitzondering, zulks ter beslissing van het bestuur.

Publieke lokale media-instelling
Omroep Zuidplas is de publieke lokale media-instelling voor de gemeente Zuidplas. Omroep Zuidplas is actief via internet, radio en tv. In 2010 is de omroep door het Commissariaat van de Media aangewezen voor het verzorgen van programma’s gericht op de gemeente Zuidplas. Per 1 januari 2015 is deze aanwijzing verlengd. Zuidplas is een gemeente die op 1 januari 2010 is ontstaan door de fusie van Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle.

Mediawet
De mediawet bepaalt de kaders waarbinnen de omroep werkt. Omroep Zuidplas is onafhankelijk en wordt gecontroleerd door het Commisariaat van de Media. Inkomsten ontvangt de stichting vanuit de bekostigingsplicht door de gemeente zoals opgenomen in de mediawet. Daarnaast zijn er donateurs en zijn er inkomsten vanuit reclame.

Medewerkers
Omroep Zuidplas is een stichting die werkt met vrijwilligers. Momenteel zijn er ongeveer 90 mensen actief betrokken bij het maken van programma’s via radio, TV en internet. De omroep beschikt over een eigen nieuwsredactie. Om zo efficiënt mogelijk te werken, worden de medewerkers aangestuurd via een hoofdredacteur. De medewerkers krijgen interne opleidingen. Ook worden er cursussen gegeven door ervaren mensen uit de mediawereld. Het bestuur van Omroep Zuidplas heeft geen directe invloed op de inhoud van programma’s. Uit onderzoek blijkt dat de radioafdeling vooral een ouder publiek bereikt. De internetbezoekers via de site van Omroep Zuidplas zijn jonger.

Verschillende (social) media van Omroep Zuidplas
Omroep Zuidplas is op de radio in de ether in de wijde omgeving te ontvangen. Bekijk hier de frequenties waarop Omroep Zuidplas te ontvangen is. Via deze internetstream is de omroep ook buiten de gemeente Zuidplas te beluisteren. Omroep Zuidplas is tevens actief op Twitter, Facebook en Youtube. Reportages zijn ook te zien via ons Youtube kanaal. U kunt zich abonneren op ons Youtube kanaal door hier te klikken.

TV
Sinds juni 2011 maakt Omroep Zuidplas ook TV. Sinds januari 2013 zijn de uitzendingen ook in Capelle aan den IJssel en omgeving Lansingerland te zien. Sinds eind 2015 is het kanaal bij fors meer providers beschikbaar gekomen in het basispakket. Het TV kanaal wordt gevuld met eigen reportages en een kabelkrant met veel nieuws en informatie gemaakt door de nieuwsredactie.

Omroep Zuidplas is ook zeer actief op internet. Via onze website is er dagelijks nieuw nieuws. Ook worden er activiteiten gedeeld.