Clicky

Religie

De Oosterkerk feestelijk geopend door burgemeester Oskam

Foto

In 2016 gingen de twee PKN-wijkgemeentes van de Morgenster en De Gaarde samen verder onder de naam ‘de Oosterkerk’. Met een bekend en ervaren architect is in 2017 samengewerkt aan een nieuw ontwerp van het gebouw, voor zowel het binnen- als het buitengebeuren.

Diana Breugem vertrokken naar de Mont Ventoux

Foto

Op 22 september loopt de Nieuwerkerkse Diana Breugem van Sault naar Mont Ventoux voor de stichting Woord en Daad een tocht van 18 kilometer bergopwaarts.

Mozambique jongeren ronden reis af bij omroep Zuidplas (audio)

Foto

Afgelopen zondag, 16 september, waren de jongeren uit de Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht voor de derde en voorlopig laatste keer in de studio te gast om het wel en wee van hun reis toe te lichten.

Otto Grevink alleskunner in open deur dienst

Foto

Afgelopen zondag was de eerste Open Deur Dienst van de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel van het nieuwe seizoen.

Najaar concert grootste mannenkoor van Nederland

Foto

Op vrijdag 5 oktober zal het grootste mannenkoor van Nederland, De Gouwestem,  optreden in de Adventskerk onder leiding van dirigent Martin Mans.

Aart Prinsen over 25 jaar mannenkoor (audio)

Foto

Afgelopen zondag, 9 september jl,, was Aart Prinsen namens het mannenkoor te gast bij opmroep Zuidplas in het programma Rondom de Kerken de middageditie en presentator Erik van Veelen sprak met hem.

In beweging voor vrede

Foto

Van 15 tot en met 23 september 2018 vindt landelijk de vredesweek plaats. Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede.

Drie dagen 'Open Ringvaart Kerk’

Foto

Zondag 8 september a.s. is het startzondag in de Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel het markeert een start van een nieuw kerkelijk seizoen. De startzondag kent een aanloop van vele activiteiten die vandaag al beginnen.

Mannenkoor onderweg in de laatste etappe

Foto

Mannenkoor Nieuwerkerk maakt zich gereed voor de laatste etappe. Dit najaar ondersteunt het nog kerkdiensten in Rotterdam, Barendrecht en Krimpen. Daarna volgt op 18 oktober het slot van 25 jaar synagoge-zang vanuit Nieuwerkerk.

Omroep Zuidplas aanwezig bij 60 jarig huwelijks jubileum echtpaar Van de Laar-Walta

Foto

Op 3 september was het echtpaar van der Laar-Walta 60 jaar getrouwd. Burgemeester Gert-Jan Kats kwam hun namens het gemeentebestuur feliciteren. Omroep Zuidplas was hierbij aanwezig.

Pagina's