Clicky

Religie

Mercy Ships prominent in beeld bij National Geographic

Foto

Vanaf vanavond om 21:00 uur zend National Geographic een achtdelige serie uit gemaakt aan boord van de Africa Mercy in Benin. Het schip waar diversen Zuidplassers de afgelopen jaren vrijwilligerswerk verrichtte.

Einde In between Jobs Zuidplas

Foto

Op dinsdag 11 april a.s. vindt de laatste bijeenkomst plaats van het project ‘In between Jobs’ in gebouw De Bron, Ringvaartlaan 16  in Nieuwerkerk om 20.00 uur. 

Proeven aan een nieuwe kerk

Foto

De plannen van de Protestantse Gemeente in Nieuwerkerk aan den IJssel om het kerkgebouw De Bron aan de Ringvaartlaan te verbouwen worden steeds concreter.

17.000 reacties op internetconsultatie SILA

Foto

De consultatie die de overheid recent heeft gehouden over onder meer het afschaffen van de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA) heeft zo’n 17.000 reacties opgeleverd. Dit is dermate veel, dat het de consultatie is met de meeste reacties ooit.
 

Jongeren werkvakantie Albanië bij omroep Zuidplas (audio)

Foto

Vier van de veertien jongeren uit de Hervormde gemeente uit Zevenhuizen namen zondag 19 maart jl. plaats voor de microfoon van omroep Zuidplas om de voorgenomen reis naar Albanië te komen toelichten.

Hans Leeflang ‘Closer to His Heart Ministries’ (audio)

Foto

Hans Leeflang drijvende kracht achter de Closer to His Heart Ministries nam vrijdag 17 maart plaats voor de microfoon van omroep Zuidplas bij Rondom het Licht.

Vluchteling, wie ben je?

Foto

Donderdag 16 maart ‘verplaatsten’ zo ’n honderd aanwezige in De Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel zich in de gemiddelde vluchteling een avond geïnspireerd en vormgegeven door de familie Schenk.

Nieuw bouwproject Gnooms 'Domachevo'

Foto

De Gnooms staan klaar om weer aan de slag te gaan. Na hun bouwproject in Turna, staat hun een nieuwe uitdaging te wachten in Domachevo (Belarus).

Anne-Marie van der Wilt in "de verwondering"

Foto

De Capelse dominee Anne-Marie van der Wilt is naast theoloog ook beeldend kunstenaar. Zij ontwerpt en maakt antependia (textielkunst), glasappliques (ramen) en glasmozaïeken.

Zorg en aandacht voor kinderen in Moldavië

Foto

In navolging op de Jongeren-in-Actie in 2014, ondersteunt de Protestantse kerk in Nieuwerkerk kindertehuizen in Moldavië tijdens de 40-dagentijd.

Pagina's