Clicky

Religie

Kerstpakkettenactie door Capelse Kerk in Actie

Foto

Sinds 2006 wordt de jaarlijkse kerstpakkettenactie verzorgd door de Capelse Kerk in Actie in samen werking met de Capelse serviceclubs de Rotary en de Lions. 

Gnooms ronden project in Domachevo af

Foto

In de afgelopen jaren zijn de Gnooms aan de slag geweest in Domachevo Wit-Rusland. De Gnooms is de Rotterdams werkgroep van de stichting Rusland kinderhulp die al enkelen jaren actief is in Wit-Rusland.

Helena de Haan opent eerste TOV4ALL nieuwe seizoen

Foto

Helena de Haan is na Ardon de Waard de tweede ‘geloofsheld’ die op een TOV4ALL komt spreken. Op 16 december zal De Haan spreken in De Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Inzameling voor de voedselbank een groot succes

Foto

De Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel organiseerde rond dankdag hun jaarlijkse voedselbankactie voor de voedselbank waar wekelijks 7000 voedselpakketten nodig zijn.

Bisschop Van den Hende ‘Beter horen’

Foto

Onder het motto ‘Beter horen’ organiseerde het Interdiocesaan Roepingen Overleg op 7 november een impulsdag over roepingen en bisschop Van den Hende verzorde een lezing over het thema.

Internationaal Kerstconcert Chr. Mannenkoor Prins Alexander

Foto

Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander geeft een schitterend Internationaal Kerstconcert op dinsdag 18 december in de Alexanderkerk, Springerstraat 340 in Rotterdam. De avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Erik Vis operatieassistent op Africa Mercy

Foto

Nieuwerkerker Erik Vis verblijft opnieuw enkele weken op de Africa Mercy van de hulporganisatie Mercy Ships om daar geheel belangeloos te helpen als operatieassistent. Na een week schreef hij de redactie kerken een opnieuw indrukwekkende update.

Wordt Nederland minder religieus?

Foto

Ds. Peter Treep, predikant in de Protestantse Ringvaartkerk in Nieuwerkerk a/d IJssel, stelt deze vraag in het kerkblad van de Ringvaartkerk De Over en Weer. Hij reageert daarmee op een actuele discussie die het CBS enige weken geleden aan slingerde.

Stichting Orion ontvangt cheque van 4000 euro!

Foto

Stichting Activiteiten Rond de Kerk (ARK) van de Hervormde gemeente in Zevenhuizen heeft de opbrengst van het oogstfeest overhandigd aan de stichting Orion.

Stichting Naar House 25 jaar!

Foto

Door de jaren heen is de Nieuwerkerkse Stichting Naar House een begrip geworden voor feestgangers. Al ruim 25 jaar zijn ze er welkom voor een warme plek in de bus, koffie en een goed gesprek.

Pagina's