Clicky

25 jaar Mannenkoor Nieuwerkerk

25-jarig jubileum mannenkoor Nieuwerkerk in bomvolle kerk

Foto

Afgelopen donderdag, 18 oktober jl., vierde het mannenkoor Nieuwerkerk hun 25-jarig bestaat in een afgeladen Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Mannenkoor onderweg in de laatste etappe

Foto

Mannenkoor Nieuwerkerk maakt zich gereed voor de laatste etappe. Dit najaar ondersteunt het nog kerkdiensten in Rotterdam, Barendrecht en Krimpen. Daarna volgt op 18 oktober het slot van 25 jaar synagoge-zang vanuit Nieuwerkerk.

25 jaar Mannenkoor Nieuwerkerk

Locatie: 
Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 10 in Nieuwerkerk ad IJssel
Datum: 
do, 18/10/2018 - 20:00
Met veel enthousiasme wordt gewerkt aan de organisatie van het vijfde lustrum van Mannenkoor Nieuwerkerk a/d IJssel wat een schitterende avond in joodse stijl moet worden en op donderdag 18 oktober zal plaatsvinden.

Tegelijkertijd is er een duidelijk en onheilspellend ‘maar’. Als nieuwe leden uitblijven zal die lustrum-avond tevens het slot zijn van Mannenkoor Nieuwerkerk. Het bestuur stelt zich al in op zo’n besluit. Maar enkele enthousiaste leden willen van geen wijken weten en gaan voor ‘een doorstart’. Aan uitnodigingen heeft het koor trouwens geen gebrek. Zang uit de synagoge krijgt telkens een enthousiast onthaal in tal van bijeenkomsten, waarin de relatie met de joodse traditie centraal staat. Het probleem schuilt echter in de vergrijzing van het koor en het wegvallen van ervaren ouderen. Jongere leden zijn hard nodig om de kwaliteit van het koor op peil te houden.

 

Mannenkoor onderweg naar 5e lustrum

Foto

Mannenkoor Nieuwerkerk gaat vrijdagavond 1 september op weg naar het vijfde lustrum. In oktober 2018 hoopt het 25 jaar joodse zang rond te maken.