Clicky

Arjan Breukhoven

Orgelconcert Arjan Breukhoven tijdens viering 50 jaar De Hoeksteen

Foto

Op 6 oktober zal de bekende organist Arjan Breukhoven een orgelconcert verzorgen in De Hoeksteen in Capelle a/d IJssel. Het concert maakt deel uit van de festiviteiten rondom het 50 jarig bestaan van de kerk.

Arjan Breukhoven houdt lezen over Bach

Locatie: 
Hervormd Kerkelijk Centrum, J.A. Beyerinckstraat 53 in Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
wo, 21/03/2018 - 14:30

 Woensdag 21 maart, aanvang 14.30 uur wordt een bijzondere PCOB themamiddag. De bekende Rotterdamse musicus Arjan Breukhoven geeft een lezing  over de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Vele liefhebbers gaan in deze periode van het jaar naar uitvoeringen van dit meesterwerk van één van de grootste componisten aller tijden.

Maar wat schuilt er achter de noten van deze compositie. Arjan Breukhoven: ’De Matthäus-Passion is misschien wel het meest indrukwekkende werk dat ooit is gecomponeerd in de muziekgeschiedenis. Dit werk componeerde Bach tijdens zijn werkzame periode in Leipzig. Hij componeerde dit werk voor koor, orkest en solisten. Oppervlakkig luisterend naar dit werk zult u al zeker onder de indruk komen van de schoonheid, maar als u achter de noten kijkt, in de keuken van de componist, en meer te weten komt over achtergronden, gaat er misschien wel een wereld voor u open.

Tijdens deze lezing wordt u meegenomen in Bach’s leven en zijn compositie in woord, beeld en geluid. Al luisterend naar de muziek wordt u op bepaalde zaken opmerkzaam gemaakt en krijgt u misschien nog meer waardering voor deze componist en zijn werk.’

 Musicus Arjan Breukhoven speelt vele concerten als internationaal concert musicus over heel de wereld. Op veel van zijn programma’s kom je ook muziek van Bach tegen. Eén van zijn concertthema’s dit jaar is “Bach met een glimlach”. Dit jaar zal ook een cd worden opgenomen op een bijzonder barok-orgel in het oostelijk deel van Duitsland met muziek van Johann Sebastian Bach. Naast zijn werk als organist is hij ook dirigent van drie grote mannenkoren, pianist en componist.

In de pauze en na afloop zijn meerdere cd’s van Arjan en zijn zoon Matthijs te koop aan de cd tafel. Er kan ook met pinpas worden betaald. Houd rekening met ± 15-20 minuten uitlooptijd van dit bijzondere programma. De  thema keuze van deze middag is van bestuurslid Truus Burger.  De lezing zal worden gehouden in Hervormd Kerkelijk Centrum, J.A. Beyerinckstraat 53. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur staan de koffie en thee klaar. Gratis toegang. Voor de koffie en thee wordt uw bijdrage ad.€ 2.50 in de pauze opgehaald.

Kerstconcert met mannenkoor Prins Alexander in de Alexanderkerk

Locatie: 
In de Alexanderkerk, Springerstraat 340 te Rotterdam
Datum: 
di, 19/12/2017 - 20:00

Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander geeft een schitterend Kerstconcert op dinsdag 19 december in de Alexanderkerk, Springerstraat 340 in de Alexanderpolder. De avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
 
Het programma wordt geopend door het Chr. Mannenkoor Prins Alexander onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven. Het koor zal een aantal overbekende liederen ten gehore brengen, maar heeft ook enkele nieuwe stukken op het programma staan, die u aangenaam zullen verrassen. Daarna volgt een zeer afwisselend programma waarin samenzang, koorzang, solozang en instrumenten elkaar in hoog tempo afwisselen.  Behalve het Chr. Mannenkoor Prins Alexander werkt niemand minder dan Martin Zonnenberg mee als organist. U kent hem vast wel van televisieprogramma’s als Nederland Zingt. Hij begeleidt het koor en de soliste, maar speelt ook solo. Ook kunt u luisteren naar de bekende sopraan Marleen van Os. Zij zal met haar schitterende stem indruk maken met enkele prachtige kerstliederen, maar het zal zeker ook de moeite waard zijn haar boven het mannenkoor uit te horen zingen.  Daarnaast zal ook Kees Alers op dwarsfluit te horen zijn.
 
De samenzang, die een belangrijk onderdeel vormt van dit Kerstconcert, bestaat geheel uit bekende Nederlandse kerstliederen. En of dat al niet genoeg is wordt ook medewerking verleend door Gert van der Vijver, de overbekende zandtovenaar. Het geheel staat natuurlijk onder de muzikale leiding van dirigent Arjan Breukhoven die ook de vleugel bespeelt. Het belooft weer een heel herkenbaar en prachtig programma te worden met na afloop een aardige verrassing voor alle bezoekers.  
 
Een oproep aan u allen: omdat kerstfeest in principe een feest is van ‘komt allen tezamen’: neem iemand mee! Iedereen is van harte welkom; de toegang is € 15,- (vrienden van het koor € 10,- , kinderen € 5,-). Kaarten zijn verkrijgbaar bij leden van het koor of bij de deur voor aanvang van het concert, of telefonisch bij Aad van der Wilt: 0104219454. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Najaarsconcert Christelijk Mannenkoor Prins Alexander

Locatie: 
Alexanderkerk te Rotterdam
Datum: 
vr, 06/10/2017 - 20:00

Op vrijdag 6 oktober 2017 organiseert het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander een Najaarsconcert in de Alexanderkerk aan de Springerstraat 340 in de Alexanderpolder.  De algehele muzikale leiding is in handen van de vaste dirigent van Prins Alexander: Arjan Breukhoven.

Nog maar net terug van een welverdiende vakantie, of de leden van Chr. Mannenkoor Prins Alexander treden op in een geweldig Najaarsconcert. Een muzikale happening waarmee de zomer achter ons gelaten wordt en het najaar kan beginnen.  We kunnen over deze avond met recht spreken van een groots concert: niemand minder dan de internationaal bekende bariton Marco Bakker is als solist aangetrokken. Daarnaast speelt Lydia van Mourik op de panfluit en bespeelt Gerwin van der Plaats het orgel. De solisten spelen apart en gezamenlijk en voeren ook nummers uit samen met het mannenkoor. Op het programma staan vele internationaal bekende liederen. Samen met het koor staan deze solisten garant voor een zeer afwisselend programma!

Van harte welkom in de Alexanderkerk, bij ons najaarsconcert dat begint om 20.00 uur. Kaarten voor dit prachtige concert kosten slechts € 15,-  en zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of vanaf 19.30 uur aan de zaal op vrijdag 6 oktober 2017. Vrienden van het koor betalen een gereduceerde prijs van € 10,-.  Voor meer informatie over het mannenkoor en het concert of voor telefonisch reserveren kunt u bellen met ondergetekende, 010 421 94 54 of kijken op de website van Prins Alexander:  www.cmk-prinsalexander.nl

Open repetitieavond Mannenkoor Prins Alexander

Locatie: 
In de Bron, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
wo, 29/03/2017 - 19:45

Open repetitieavond van het mannenkoor o.l.v Arjan Breukhoven in Nieuwerkerk a/d IJssel. De goede sfeer, de grote variatie aan liederen en natuurlijk: de gedreven, professionele dirigent; dat maakt het zingen voor de 80 leden van het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander tot een feest. Het koor vierde op 21 oktober vorig jaar a.s. zijn 50-jarig jubileum met een groots concert in de Alexanderkerk aan de Springerstraat.

Dat plezier geldt voor jong en oud: Iman de Vin wordt over enkele maanden 94 jaar; zijn collega-zangers Simon en Marinus Rietdijk zijn veertigers. De koorleden komen uit de heleregio om te zingen bij het jubilerende koor. “We verwelkomen graag nieuwe zangers”, zegtvoorzitter Ger de Jong. “Iedereen is welkom om gewoon eens binnen te lopen tijdens onzerepetities. Dan kunnen ze zelf ervaren hoe prettig en ontspannend het is om bij ons koor tezingen.” Bestuurssecretaris Kees van der Gaag beaamt dat: “En vergeet niet dat zingen ookgezond is.”

 

Kerstconcert Chr. Mannenkoor Prins Alexander

Locatie: 
In de Alexanderkerk, Springerstraat 340 in Rotterdam
Datum: 
do, 22/12/2016 - 20:00

Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander geeft een schitterend Kerstconcert op dinsdag 20 december in de Alexanderkerk, Springerstraat 340 in Rotterdam. De avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Het programma wordt geopend door het Chr. Mannenkoor Prins Alexander onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven. Het koor zal een aantal overbekende liederen ten gehore breng en, maar heeft ook enkele nieuwe stukken op het programma staan, die u aangenaam zullen verrassen.

Behalve het Chr. Mannenkoor Prins Alexander werkt Minne Veldman mee als organist en bespeelt Sandra Strausa op virtuoze wijze de viool. Daarnaast presenteert het koor vol trots de medewerking van de Orpheus Vocal Group, een schitterend professioneel octet uit Oekraïne die op tournee is door Nederland en zijn fenomenale zangkunsten aan ons wil laten horen.

De samenzang, die een belangrijk onderdeel vormt van dit Kerstconcert, bestaat geheel uit bekende Nederlandse kerstliederen. Het geheel staat natuurlijk onder de muzikale leiding van dirigent Arjan Breukhoven die ook de vleugel bespeelt.

Het belooft weer een heel herkenbaar en prachtig programma te worden met na afloop een aardige verrassing voor alle bezoekers. Iedereen is van harte welkom; de toegang is € 10,-  (vrienden van het koor € 7,50). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Mannenkoor Prins Alexander in Nieuwerkerk

Foto

Zondag 13 september wordt om 17.00 uur de eerste Open Deur Dienst van het seizoen 2015/2016 gehouden in het Ontmoetingscentrum, Bospolderstraat 10 in Nieuwerkerk a/d IJssel.