Clicky

Begroting

Gemeente houdt 4,3 miljoen over in 2017

Foto

De jaarrekening van de gemeente Zuidplas in 2017 leverde de gemeente €4,3 miljoen euro op. Hoe kan dat?

Zuidplas heeft meevaller van ruim drie ton

Foto

De gemeente Zuidplas heeft aan het einde van het vorige jaar een meevaller van 322.000 euro kunnen inboeken. De meevaller ontstaat doordat verschillende budgetten vanuit Den Haag hoger zijn dan geraamd. De gemeenteraad is op de hoogte gebracht van de meevaller.

CDA Zuidplas: spreek eigenaren verpauperde gebouwen aan

Foto

De algemene beschouwingen die op dinsdag 8 november in Zuidplas op de agenda staan kunnen wel eens een drukke dag voor de raadsgriffier worden. Alleen de CDA fractie heeft al 22 moties en amendementen voor de lange vergadering voorbereid.

Capelle wil komend jaar veel investeren

Foto

Het huishoudboekje van Capelle aan den IJssel is ook volgend jaar goed op orde. Het Capelse college wil veel investeren zonder dat de lasten stijgen. Dat staat in de Capelse gemeentebegroting 2017, die het college deze week heeft aangeboden aan de gemeenteraad.

Meevaller van ruim 3 ton voor gemeente Zuidplas

Foto

De gemeente Zuidplas heeft aan het einde van 2015 een meevaller van 328.000 euro ontvangen. De meevaller is ontstaan door hogere bijdragen vanuit de landelijke overheid. Het gaat om bijdragen over het jaar 2015 en daarvoor.

Live-blog: raadsvergadering 3 november 2015

Foto

Omroep Zuidplas doet dinsdag weer verslag van de gemeenteraadsvergadering. De vergadering van de gemeenteraad start dit keer al om 14:00 uur en is live te volgen via het live-blog, de radio-uitzending en Twitter.

D66: "In de zorg is wat meer lef nodig"

Foto

In de zorg is wat meer lef nodig, dat stelt de fractie van D66 in Zuidplas in aanloop naar de begrotingsvergadering op dinsdag 3 november. De fractie reageert hiermee ook op een bericht waarin gevraagd wordt of de begroting van 2016 een hamerstuk zou moeten zijn.

"Geen woorden maar daden bij realisatie van betaalbare huurwoningen in Zuidplas"

Foto

PvdA/GroenLinks wil dat de gemeente Zuidplas voor het eind van 2016 met een concreet plan komt om het tekort aan sociale huurwoningen voor 2020 te halveren. In de begroting is aangegeven dat de woningnood in Zuidplas zorgwekkend is.

Wordt de Zuidplas begroting 2016 een hamerstuk?

Foto

De gemeenteraad van Zuidplas vergadert op dinsdag 2 november over de gemeentelijke begroting voor 2016 en verder. Een week voor de behandeling is het binnen de politiek echter oorverdovend stil over een van de belangrijkste besluiten in het jaar.

Begroting Zuidplas: Lasten omlaag en ruimte voor initiatieven

Foto

De begroting van de gemeente Zuidplas laat positieve cijfers zien en biedt ruimte voor nieuwe initiatieven. Na jaren van risico’s en grote tegenvallers ziet het gemeentelijke huishoudboekje van 93 miljoen euro er nu positief uit en is er zelfs ruimte voor lagere lasten.