Clicky

Buckeburg

45 jaar stedenband Zuidplas en Bückeburg gevierd

Foto

De stedenband tussen Zuidplas en Bückeburg bestaat 45 jaar. Burgemeester Servaas Stoop van Zuidplas en burgemeester Reiner Brombach van Bückeburg hebben een oorkonde ondertekend om dit moment te markeren.

Delegatie uit zusterstad Bückeburg komt naar Zuidplas voor jubileum

Foto

In het komende weekend zal een delegatie bestaande uit dertien personen uit de zustergemeente Bückeburg naar Zuidplas komen.

Bückeburgse voetballers in Zuidplas, Nieuwerkerkse zwemmers in Bückeburg

Foto

Op vrijdag 16 juni arriveerde het dameselftal van Bückeburg bij voetbalvereniging Nieuwerkerk om mee te doen aan het Adriaan de Jong toernooi. Dit toernooi werd zaterdag 17 juni op sportpark Dorrestein gehouden. Ondertussen reisden zwemmers van Barracuda naar Bückeburg.

Kleine delegatie Zuidplas bezoekt viering 50-jarig partnerschap in Bückeburg

Foto
De viering van het 50-jarige partnerschap tussen Bückeburg en Sablé sur Sarthe is afgelopen weekend uitgebreid in Duitseland gevierd. Vanuit Zuidplas bezocht een kleine delegatie de jubileumviering. Het Duitse Bückeburg heeft bijna evenlang een stedenband met Nieuwerkerk.

Scouting Nieuwerkerk op herfstkamp met de scouts uit Bückeburg

Foto

In de herfstvakantie is scouting Nieuwerkerk aan den IJssel op kamp geweest in Goch in Duitsland. Op het terrein van klooster Graefenthal troffen ze de Duitse scouts uit Bückeburg, waar ze al jaren goede vriendschapsbanden mee hebben.