Clicky

Capelle a/d IJssel

Marcus Passie in Dorpskerk Capelle

Foto

Het Christelijk gemengd koor Capelle voert komend voorjaar de Marcus Passie en het Exodus Oratorium uit in de Dorpskerk in Capelle a/d IJssel.

KBO-PCOB contactmorgen Capelle a/d IJssel

Locatie: 
De Hoeksteen, Rivierweg 15, Capelle aan den IJssel
Datum: 
wo, 09/01/2019 - 10:00

Het bestuur van de KBO-PCOB afdeling Capelle aan den IJssel wil alle leden en belangstellenden hartelijk uitnodigen voor onze maandelijkse contactmorgen op woensdag 9 januari.

Deze morgen zal de heer Kees Terlouw zijn kleurrijke dia’s vertonen en de aanwezigen zo meenemen op reis door West Afrika! Iedereen welkom! Tijdens de pauze is er koffie /thee. In De Hoeksteen, Rivierweg 15, Capelle aan den IJssel, van 10.00 uur tot 12.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur, de koffie/thee staat voor u klaar en is gratis!

Carolien Smit van Opwekking naar Mercy Ships

Foto

Ruim 3,5 jaar geleden was Carolien op een regenachtige dag bij Opwekking en belande in de Missie tent. Een grote tent vol met stands van goede doelen. Haar kennismaking met Mercy Ships. “Elke keer als ik daar loop voel ik kriebels vanbinnen, een bepaalde onrust”.

Week van Gebed in Capelle a/d IJssel

Foto

De Week van Gebed voor de eenheid van Christenen 2019 vind in de week van 20 januari tot 27 januari plaats. Het thema is gekozen door de kerken in Indonesië en haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’

 

Kerstconcert bij kaarslicht

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan te Capelle a/d IJssel
Datum: 
wo, 26/12/2018 - 20:00

Traditioneel Kerstconcert bij kaarslicht op Tweede Kerstdag. Gedurende dit concert branden de kaarsen in de kroonluchters, er wordt op het Van Dam orgel een kerstprogramma gespeeld. Cees van der Slik, vak-organist van de dorpskerk, speelt Kerstmuziek. Er is ook samenzang van Kerstliederen. Toegang is gratis, na afloop ook gratis koffie en thee. Aanvang : 20.00 uur.

Cees van der Slik werd in 1967 te Rotterdam geboren. Vanaf zijn zevende levensjaar kreeg hij orgellessen en begeleidde op 13-jarige leeftijd voor het eerst een kerkdienst in de Oude Kerk te Voorthuizen. In 1981 bekwaamde hij zich verder bij Jan J. van den Berg in de Nieuwe Kerk te Delft en was hij een tijdlang organist van de Sionskerk en Rehobothkerk in Krimpen aan den IJssel. In 1984 werd hij benoemd tot hoofdorganist van het Van Dam orgel in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel.

Marcus Passie in Capelse Dorpskerk

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel.
Datum: 
di, 16/04/2019 - 12:30

Het Christelijk Gemengd Koor Capelle voert komend voorjaar de Marcus Passie en het Exodus Oratorium uit. Mensen van buiten het koor zijn uitgenodigd om mee te doen aan dit zangproject. De Marcus Passie (die over de kruisiging van Jezus gaat en dus alleen in de lijdensweek gezongen wordt) heeft het koor heel veel jaren in allerlei kerken uitgevoerd en het was een indrukwekkend en een graag gehoord en gezongen stuk. Er was haast een wachtlijst.

Ieder jaar waren er een of twee kerken die graag wilden mee doen. Er is besloten om het dit jaar in de Dorpskerk uit te voeren.

Naast dit stuk wil het koor ook het Exodus Oratorium instuderen. Zowel de Marcus Passie als het Exodus Oratorium hebben het voordeel dat het helemaal in het Nederlands is en dat er bekende melodieën worden gebruikt. Het Oratorium Exodus is gebaseerd op het leven van Mozes en is net als het vorig jaar uitgevoerde Oratorium Jozef heel indrukwekkend. De Marcus Passie wordt uitgevoerd op 16 april en het Exodus Oratorium op 25 mei.

Mensen van buiten het koor kunnen vanaf 8 januari voor 25,00 euro als leden van het koor mee doen met de repetities, die wekelijks gehouden worden op dinsdagavond van 20.00 - 22.00 uur in de Dorpskerk. Uiteraard doen zij ook mee met de uitvoeringen van beide stukken. Het adres van de Dorpskerk is Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel.

Opgeven kan via e-mail: cgkcapelle@hotmail.com

 

Capelse genomineerden vrijwilligersprijzen bekend

Foto

De Capelse genomineerden voor de landelijke Meer dan handen-vrijwilligersprijzen zijn bekend. Uit de vele inzendingen koos de jury Bianca Hasselman, vrijwilliger bij verpleeg- en zorgcentrum De Roo van Capelle.

Kerstmarkt en workshops in de Oosterkerk

Locatie: 
Oosterkerk, De Vallei 2, Capelle aan den IJssel.
Datum: 
za, 15/12/2018 - 13:00 tot 19:00

Dit jaar wordt er weer een gezellige kerstmarkt georganiseerd in de prachtig gerenoveerde Oosterkerk. De verbouwing alleen al is een rondkijkje waard, maar er is ook een uitgebreid programma. Bij binnenkomst krijgt men direct de gelegenheid om koffie of warme chocomelk te drinken met eigengebakken taart erbij! Met een rondwandeling door het gebouw langs de zelfgemaakte kerstversieringen en kerststukken komt men vanzelf in de juiste sfeer. Deze keer zijn er ook verschillende workshops voor volwassenen en kinderen.

Om verzekerd te zijn van een plekje als deelnemer bij een workshop, dan gaarne vooraf even opgeven! Dat kan via email bij mevr. K.Eikelhof: keikelhof@ziggo.nl of telefonisch: 010- 4515467

Voor de lekkere trek worden de gasten verwend met overheerlijke broodjes pulled pork, broodjes hamburger en broodjes gezond. Ook de overbekende en warme glühwein zal niet ontbreken.

De kerstmarktcommissie verwacht een grote opkomst van bezoekers en hoopt er met hen een mooie en gezellige middag van te maken. De kerstmarkt en de workshops zijn op zaterdagmiddag 15 december van 13.00 tot 19.00 uur in de Oosterkerk. Adres: De Vallei 2, 2905 NP, Capelle aan den IJssel.

 

Kerstpakkettenactie door Capelse Kerk in Actie

Foto

Sinds 2006 wordt de jaarlijkse kerstpakkettenactie verzorgd door de Capelse Kerk in Actie in samen werking met de Capelse serviceclubs de Rotary en de Lions. 

Speciale kindervoorstelling Simon en Zo over barmhartigheid

Locatie: 
: Lijstersingel 18, Comenius College in Capelle a/d IJssel
Datum: 
wo, 24/10/2018 - 14:00

In de herfstvakantie kun je op woensdag 24 oktober met je kinderen een speciale kindervoorstelling bijwonen over naastenliefde. In de voorstelling ‘Barmhartige Baviaan’ spelen Simon en Zo een eigentijdse versie van het bijzondere verhaal van de barmhartige Samaritaan. Met hulp van de kinderen zoeken Simon en Zo naar de betekenis van het bekende bijbelverhaal. Speciaal voor alle kinderen van 4 tot 84 jaar.

Vragen die steeds aan de orde komen tijdens de improvisaties zijn vragen die te maken hebben met hulp bieden en hulp verwachten. En net zoals in de gelijkenis komt de hulp in dit verhaal uit een onverwachte hoek. De voorstelling duurt ongeveer een dik uur en is een echte meespeelvoorstelling. De nadruk ligt op interactie en op improvisatie. De kinderen worden er op verschillende manieren bij betrokken. Ze zingen, ze bewegen, ze dansen.

Sommige kinderen spelen ook mee in het verhaal. Als medereizigers, als rovers, als politieagent, als burgemeester, als bavianen en al wat er tijdens het spel nog meer naar voren kan komen. En dat allemaal al improviserend, zonder voorbereiding. De kinderen spelen binnen het verhaal hun eigen ideeën uit. Zo verkennen ze zichzelf en onderzoeken ze de wereld om zich heen.

Simon en Zo willen de kinderen de wereld van God spelenderwijs laten ontdekken. Samen zoeken naar de betekenis van dit prachtige verhaal.

Kindertheater Simon en Zo worden gespeeld door Harrie Nijhof en Fredie Nijhof-Agteres. Ze geven samen al jaren voorstellingen in binnen en buitenland. Ze werkten mee aan diverse TV programma’s en daarnaast is Harrie als dramadocent verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede. Daar geeft hij als dramadocent training in verbale en non-verbale communicatie.

De kindervoorstelling wordt aangeboden in het kader van 50 jaar De Hoeksteen.

 

Pagina's