Clicky

Chr. Mannenkoor Prins Alexander

Mannenkoor Prins Alexander (audio)

Foto

Vrijdagavond, 30 november jl., waren de bestuursleden Rens Wildeman en Johan de Geus te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom het Licht om enthousiast te vertellen over het koor.

Internationaal Kerstconcert Chr. Mannenkoor Prins Alexander

Foto

Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander geeft een schitterend Internationaal Kerstconcert op dinsdag 18 december in de Alexanderkerk, Springerstraat 340 in Rotterdam. De avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Chr. Mannenkoor Prinx Alexander start project

Locatie: 
In de Alexanderkerk, Springerstraat 340 te Rotterdam
Datum: 
di, 11/09/2018 - 20:00

Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander start op 11 september a.s. een projectkoor. Daarvoor is het koor op zoek naar mannen die wel eens willen ervaren hoe het is om deel uit te maken van een groot mannenkoor, maar (nog) geen zin hebben zich meteen al vast te leggen.  Speciaal voor die mannen biedt het Chr. Mannenkoor Prins Alexander onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven de unieke mogelijkheid gedurende een kennismakingsperiode mee te repeteren en deel te nemen aan alle uitvoeringen rond de Kerstperiode.

Belangstellende mannen kunnen vanaf 11 september gratis en geheel vrijblijvend mee repeteren op de dinsdagavonden van 19.45 – 22.00 uur in de Verrijzeniskerk aan de Springerstraat 340 in de Alexanderpolder. Daarna kunnen zij meedoen aan alle uitvoeringen die het koor in de Kerstperiode op het programma heeft staan. Dat is in ieder geval op 18 december de Kerstzangavond in de Alexanderkerk en op 24 december de Kerstnachtdienst in de Nieuwe Kerk in Delft, samen met het Randstedelijk mannenkoor. Het is een periode met donkere avonden, er is toch niets op de televisie en je kunt zeventien avonden ervaren hoe leuk het is om deel uit te maken van een groot mannenkoor. Daar bovenop mag je ook nog eens meedoen aan twee geweldige concerten.

Een prachtige gelegenheid om uit te vinden of zingen in een mannenkoor iets voor je is. Na afloop van de kennismakingsperiode ben je tot niets verplicht: je vond het leuk, of je vond het zo leuk dat je verder wilt.  
 
Het projectkoor start op dinsdagavond 11 september a.s. vanaf 19.45 uur in de Alexanderkerk, Springerstraat 340 in de Alexanderpolder. Iedere man is van harte welkom!  Voor meer informatie kun je bellen met Aad van der Wilt, 010-421 94 54 of neem een kijkje op de website:  www.cmk-prinsalexander.nl

Chr. Mannenkoor Prins Alexander in zangdienst

Locatie: 
Alexanderkerk aan de Springerstraat 340 in de Alexanderpolder in Rotterdam
Datum: 
di, 15/05/2018 - 20:00

Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander  werkt mee aan een zangdienst op dinsdag 15 mei 2018 in de Alexanderkerk aan de Springerstraat 340 in de Alexanderpolder in Rotterdam. De dienst begint om 20.00 uur; de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Naast de koorzang wordt er uiteraard ook veel door de gemeente gezongen: prachtige bekende liederen die ons in een feestelijke stemming moeten brengen voor het aankomende Pinksterfeest

Voorganger is ds. Robert Jan van Amstel. De leiding van het koor is in handen van dirigent Arjan Breukhoven. Het orgel wordt bespeeld door Matthijs Breukhoven. Iedereen is van harte welkom mee te komen zingen. Onnodig te zeggen dat zangdiensten gebaat zijn bij een overvolle kerk: neem dus iemand mee! Toegang is gratis, er is een collecte.

De zangdienst is een onderdeel van een week lang activiteiten in het kader van het Feest van de Geest waaraan door acht kerken in de regio wordt meegewerkt.

 

 

Passie- en Paasconcert Chr. Mannenkoor Prins Alexander

Locatie: 
In de Alexanderkerk aan de Springerstraat 340 in de Alexanderpolder in Rotterdam
Datum: 
di, 27/03/2018 - 20:00

Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander  geeft een Passie- en Paasconcert als inleiding op de stille week en wel op dinsdag 27 maart 2018 in de Alexanderkerk aan de Springerstraat 340 in de Alexanderpolder in Rotterdam. Het concert begint om 20.00 uur met; de kerk is open vanaf 19.30 uur. Naast de koorzang wordt er uiteraard ook veel door de gemeente gezongen: prachtige bekende liederen die ons in staat moeten stellen stil te worden aan het begin van de lijdensweek.

Aan dit concert werken mee: Noortje van Middelkoop - panfluit en Yun Park - sopraan. Voorganger is ds. P. Vermaat. De leiding van het koor is in handen van dirigent Arjan Breukhoven. Het orgel wordt bespeeld door Matthijs Breukhoven.

Iedereen is van harte welkom te luisteren naar het koor, naar de solisten en te genieten van prachtige muziek en natuurlijk om samen een aantal oude bekende passie- en paasliederen te zingen tijdens de samenzang die natuurlijk een climax krijgt tijdens het slotnummer waaraan door alle aanwezigen wordt meegewerkt.

Kaarten kosten € 8,- (vrienden € 6,-) en zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of bij Aad van der Wilt, tel.: 0104219454 of bij de deur voor aanvang van het concert. Onnodig te zeggen: iedereen is van harte welkom en neem iemand mee!

 

 

 

Mannenkoor Prins Alexander in Nieuwerkerk

Foto

Zondag 14 januari wordt om 17.00 uur de eerste Open Deur Dienst van 2017 gehouden in de Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 in Nieuwerkerk a/d IJssel.  Aan deze dienst zal het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander meewerken. 

Kerstconcert met mannenkoor Prins Alexander in de Alexanderkerk

Locatie: 
In de Alexanderkerk, Springerstraat 340 te Rotterdam
Datum: 
di, 19/12/2017 - 20:00

Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander geeft een schitterend Kerstconcert op dinsdag 19 december in de Alexanderkerk, Springerstraat 340 in de Alexanderpolder. De avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
 
Het programma wordt geopend door het Chr. Mannenkoor Prins Alexander onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven. Het koor zal een aantal overbekende liederen ten gehore brengen, maar heeft ook enkele nieuwe stukken op het programma staan, die u aangenaam zullen verrassen. Daarna volgt een zeer afwisselend programma waarin samenzang, koorzang, solozang en instrumenten elkaar in hoog tempo afwisselen.  Behalve het Chr. Mannenkoor Prins Alexander werkt niemand minder dan Martin Zonnenberg mee als organist. U kent hem vast wel van televisieprogramma’s als Nederland Zingt. Hij begeleidt het koor en de soliste, maar speelt ook solo. Ook kunt u luisteren naar de bekende sopraan Marleen van Os. Zij zal met haar schitterende stem indruk maken met enkele prachtige kerstliederen, maar het zal zeker ook de moeite waard zijn haar boven het mannenkoor uit te horen zingen.  Daarnaast zal ook Kees Alers op dwarsfluit te horen zijn.
 
De samenzang, die een belangrijk onderdeel vormt van dit Kerstconcert, bestaat geheel uit bekende Nederlandse kerstliederen. En of dat al niet genoeg is wordt ook medewerking verleend door Gert van der Vijver, de overbekende zandtovenaar. Het geheel staat natuurlijk onder de muzikale leiding van dirigent Arjan Breukhoven die ook de vleugel bespeelt. Het belooft weer een heel herkenbaar en prachtig programma te worden met na afloop een aardige verrassing voor alle bezoekers.  
 
Een oproep aan u allen: omdat kerstfeest in principe een feest is van ‘komt allen tezamen’: neem iemand mee! Iedereen is van harte welkom; de toegang is € 15,- (vrienden van het koor € 10,- , kinderen € 5,-). Kaarten zijn verkrijgbaar bij leden van het koor of bij de deur voor aanvang van het concert, of telefonisch bij Aad van der Wilt: 0104219454. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen.

Najaarsconcert Christelijk Mannenkoor Prins Alexander

Locatie: 
Alexanderkerk te Rotterdam
Datum: 
vr, 06/10/2017 - 20:00

Op vrijdag 6 oktober 2017 organiseert het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander een Najaarsconcert in de Alexanderkerk aan de Springerstraat 340 in de Alexanderpolder.  De algehele muzikale leiding is in handen van de vaste dirigent van Prins Alexander: Arjan Breukhoven.

Nog maar net terug van een welverdiende vakantie, of de leden van Chr. Mannenkoor Prins Alexander treden op in een geweldig Najaarsconcert. Een muzikale happening waarmee de zomer achter ons gelaten wordt en het najaar kan beginnen.  We kunnen over deze avond met recht spreken van een groots concert: niemand minder dan de internationaal bekende bariton Marco Bakker is als solist aangetrokken. Daarnaast speelt Lydia van Mourik op de panfluit en bespeelt Gerwin van der Plaats het orgel. De solisten spelen apart en gezamenlijk en voeren ook nummers uit samen met het mannenkoor. Op het programma staan vele internationaal bekende liederen. Samen met het koor staan deze solisten garant voor een zeer afwisselend programma!

Van harte welkom in de Alexanderkerk, bij ons najaarsconcert dat begint om 20.00 uur. Kaarten voor dit prachtige concert kosten slechts € 15,-  en zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor of vanaf 19.30 uur aan de zaal op vrijdag 6 oktober 2017. Vrienden van het koor betalen een gereduceerde prijs van € 10,-.  Voor meer informatie over het mannenkoor en het concert of voor telefonisch reserveren kunt u bellen met ondergetekende, 010 421 94 54 of kijken op de website van Prins Alexander:  www.cmk-prinsalexander.nl

Open repetitieavond Mannenkoor Prins Alexander

Locatie: 
In de Bron, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
wo, 29/03/2017 - 19:45

Open repetitieavond van het mannenkoor o.l.v Arjan Breukhoven in Nieuwerkerk a/d IJssel. De goede sfeer, de grote variatie aan liederen en natuurlijk: de gedreven, professionele dirigent; dat maakt het zingen voor de 80 leden van het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander tot een feest. Het koor vierde op 21 oktober vorig jaar a.s. zijn 50-jarig jubileum met een groots concert in de Alexanderkerk aan de Springerstraat.

Dat plezier geldt voor jong en oud: Iman de Vin wordt over enkele maanden 94 jaar; zijn collega-zangers Simon en Marinus Rietdijk zijn veertigers. De koorleden komen uit de heleregio om te zingen bij het jubilerende koor. “We verwelkomen graag nieuwe zangers”, zegtvoorzitter Ger de Jong. “Iedereen is welkom om gewoon eens binnen te lopen tijdens onzerepetities. Dan kunnen ze zelf ervaren hoe prettig en ontspannend het is om bij ons koor tezingen.” Bestuurssecretaris Kees van der Gaag beaamt dat: “En vergeet niet dat zingen ookgezond is.”

 

Mannenkoor Prins Alexander in Nieuwerkerk

Foto

Zondag 8 januari wordt om 17.00 uur de eerste Open Deur Dienst van 2017 gehouden in het Ontmoetingscentrum, Bospolderstraat 10 in Nieuwerkerk a/d IJssel.  Aan deze dienst zal het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander meewerken.
 

Pagina's