Clicky

Christelijk Gemengd Koor Capelle

Kerstconcert Christelijk Gemengd Koor Capelle

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan te Capelle a/d IJssel
Datum: 
di, 18/12/2018 - 20:00

De Koning is echt geboren. Voor dit kerstconcert is de sfeervolle Dorpskerk van Capelle een heel goede plaats. Niet alleen omdat het mooie orgel bespeeld wordt door Cees van der Slik, maar ook het kaarslicht in de mooi gepoetste kaarsenkronen verhoogt de sfeer. Het Christelijk Gemengd Koor Capelle onder leiding van de dirigent Ad de Joode levert ook een belangrijke bijdrage aan het kerstconcert.

Zoals altijd heeft het koor een mooi programma met nieuwe verrassende, maar ook eerder uitgevoerde eigentijdse koorwerken. Tijdens de samenzang komen de meer bekende kerstliederen aan bod en daarbij mag u ook uw steentje bijdragen. Op dinsdag 18 december begint het concerti n de Dorpskerk, Kerklaan 2, Capelle a/d IJssel, om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur en de toegang is gratis

Kerstzang bij kaarslicht

Locatie: 
In de Dorpskerk van Capelle a/d IJssel
Datum: 
di, 19/12/2017 - 20:00

Op 19 december is de Dorpskerk van Capelle een goede plaats om in kerststemming te komen. Maar dat is niet alleen omdat Cees van der Slik het mooie orgel bespeelt, maar ook door het sfeervolle kaarslicht en zeker ook omdat het Christelijk Gemengd Koor Capelle onder de leiding van de dirigent Ad de Joode het kerstconcert mede uitvoert.

Zoals altijd heeft het koor een mooi programma met nieuwe verrassende, maar ook eerder uitgevoerde eigentijdse koorwerken. Tijdens de samenzang komen de meer bekende kerstliederen aan bod en daarbij mag u ook uw steentje bijdragen. Op dinsdag 19 december begint het concert in de Dorpskerk, Kerklaan 2, 2903 BE Capelle a/d IJssel, om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open.

De toegang is vrij, maar er is wel een collecte voor de kosten van deze avond. U bent hartelijk welkom!

Voorjaarsconcert Christelijk Gemengd Koor ‘Capelle’

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2, Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 10/06/2017 - 20:00

In het Nederlandstalige oratorium Jozef wordt het Bijbelse verhaal uit het oude testament over het leven van Jozef, de zoon van Jacob, gezongen en in de verbindende teksten verteld. Door de mooie muziek maar vooral ook door de goed gekozen treffende tekst is het luisteren een indrukwekkende beleving.

De rode draad in het leven van Jozef is Gods aanwezigheid in mooie én moeilijke tijden. God was met hem toen hij door zijn bloedeigen broers zo erg werd gehaat dat ze hem wilden vermoorden. En God was met hem toen hij als slaaf werd verkocht naar een vreemd en ver land, Egypte. Daar wordt zijn ellende nog groter als hij weerstand moet bieden tegen verleiding in het huis van zijn meester Potifar. Ook als hij jarenlang in de gevangenis zit, lezen we, als een steeds terugkerend refrein: “God was met hem”.

Net als toen behoren jaloezie, huiselijk geweld, verleiding tot overspel, gevangenschap en honger nog steeds tot de orde van de dag. En hoevelen van ons worstelen er niet met afwijzing, depressiviteit, uitzichtloze situaties, verdriet of eenzaamheid? Dit oratorium over het leven van Jozef zal veel herkenning oproepen. Maar hopelijk blijft het daar niet bij. In alle tegenspoed bleef Jozef zien op zijn Schepper. En belangrijker nog: zijn Schepper bleef zien op hem! En dat geldt niet alleen voor Jozef, maar voor iedereen.

Zijn leven valt uiteen in twee fasen: zijn verwerping en vernedering enerzijds en zijn verhoging anderzijds. Bij de eerste komst van Christus zien we ook vernedering terwijl Zijn tweede komst vol heerlijkheid zal zijn.

Kerstconcert in de Dorpskerk bij kaarslicht

Locatie: 
In de Dorpskerk in Capelle a/d IJssel
Datum: 
di, 20/12/2016 - 20:00

Kerstzang bij kaarslicht in de sfeervolle oude Dorpskerk van Capelle is toch een goede manier om in kerststemming te komen. Op dinsdag 20 december is daar gelegenheid voor. Dan zingt het Christelijk Gemengd Koor Capelle onder de leiding van de dirigent Ad de Joode, mooie nieuwe, maar ook eerder uitgevoerde eigentijdse kerstmuziek.

Tijdens de samenzang mag u ook een steentje bijdragen. Natuurlijk kunt u ook genieten van het mooie oude orgel dat door Cees van der Slik wordt bespeeld. De avond begint om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open.

De toegang is vrij, maar er is wel een collecte voor de kosten van deze avond.U bent hartelijk welkom!

Voorjaarsconcert van Christelijk Gemengd Koor Capelle

Locatie: 
In de sfeervolle oude Dorpskerk van Capelle
Datum: 
za, 28/05/2016 - 20:00

Ook dit jaar is het voorjaarconcert door zangers van buiten het koor met enthousiasme begroet. Het aantal mannelijke zangers is daarmee flink aangevuld. Er is op de dinsdagavonden in een opperbeste stemming en met een grote inzet gestudeerd op dit mooie gevarieerde programma, deze keer weer met een solozangeres.

Samen met de professionele instrumentale begeleiding moet het toch wel een feest worden? Het koor wil u dan ook heel graag uitnodigen te komen genieten op 28 mei in de Dorpskerk, Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel.

De kerk is open om 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. Toegangsprijs € 5,00 kinderen t/m 12 jaar gratis. Kaarten van het concert zijn verkrijgbaar bij de leden en ook op de avond zelf bij de ingang van de kerk. Er zal geen samenzang zijn dus u kunt in alle rust genieten van dit concert.

 

Met muzikale medewerking van: Peter Bontje - Synthesizer, Oksana Polman - piano, Peter Koppenaal – slagwerk , Johan Keuning – basgitaar  en           Natalie Merfort - sopraan. Het geheel staat onder de leiding van Ad de Joode.

Voorjaarsconcert van Christelijk Gemengd Koor Capelle

Locatie: 
In de sfeervolle oude Dorpskerk van Capelle
Datum: 
di, 05/01/2016 - 20:45

Meedoen aan het voorjaarsconcert van Christelijk Gemengd Koor Capelle? Dat zingen plezierig is en goed voor je humeur, weet u natuurlijk wel. Maar als je zingt in een koor dat onder leiding staat van een enthousiaste dirigent in een sfeervolle oude kerk met een uitstekende akoestiek is dat nog leuker.

De stemming in ons koor is dan ook inspirerend en ontspannen. Wilt u dat ook eens meebeleven? Dan nodigen wij u uit om met ons mee te repeteren voor ons Voorjaarsconcert en op zaterdag 28 mei 2016 om 20.00 uur mee te zingen in de Dorpskerk.

De repetities voor dit concert beginnen op dinsdag 5 januari 2016 van 20.00 – 22.00 uur in de Dorpskerk, Kerklaan 2, Capelle a/d IJssel onder de leiding van Ad de Joode. Vervolgens iedere dinsdagavond. De kosten voor deze vijf repetitiemaanden en het concert zijn slechts € 25,00.

Aanmelden: Wil van Beelen, secretaris, tel. 06 2452 7200 of cgkcapelle@hotmail.com

Zie ook www.cgkcapelle.nl

Kerstzang in de Dorpskerk bij kaarslicht

Locatie: 
In de sfeervolle oude Dorpskerk van Capelle
Datum: 
di, 22/12/2015 - 20:00

Kerstzang bij kaarslicht in de sfeervolle oude Dorpskerk van Capelle is toch een goede manier om in kerststemming te komen. Op dinsdag 22 december is daar gelegenheid voor. Dan zingt het Christelijk Gemengd Koor Capelle onder de leiding van de dirigent Ad de Joode, mooie nieuwe, maar ook eerder uitgevoerde eigentijdse kerstmuziek.

Tijdens de samenzang mag u ook een steentje bijdragen. Natuurlijk kunt u ook genieten van het mooie oude orgel dat door Cees van der Slik wordt bespeeld. Ook nu is er weer een groot beeldscherm achter de preekstoel waardoor u ook in het koor van de kerk een prima plaats kunt vinden. De avond begint om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open.

De toegang is vrij, maar er is wel een collecte voor de kosten van deze avond.

U bent hartelijk welkom!