Clicky

concert

Mans 25 jaar dirigent van de "De Gouwestem"

Locatie: 
Hervormde Dorpskerk Oude Markt 1 te Bodegraven
Datum: 
za, 20/10/2018 - 19:30

Op 20 oktober 2018 wordt er een verrassingsconcert gegeven in de Hervormde Dorpskerk Oude Markt 1 te Bodegraven ter ere van Martin Mans die dan 25 jaar dirigent van het Christelijk  Waddinxveens Mannenkoor "De Gouwestem is.

Aanvang 19.30 uur.
Voor dit unieke concert zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Bestel met spoed op onze site: https://www.degouwestem.nl/

Najaar concert grootste mannenkoor van Nederland

Foto

Op vrijdag 5 oktober zal het grootste mannenkoor van Nederland, De Gouwestem,  optreden in de Adventskerk onder leiding van dirigent Martin Mans.

Leen Koster in concert & live-band

Locatie: 
Bonfire, Wijnstraat 117 te Dordrecht
Datum: 
za, 29/09/2018 - 20:00

In november 2015 kwam het debuutalbum ‘Diep van binnen’ van Leen Koster uit. Dit debuutalbum kwam direct op nummer 1 in de Nederlandse Gospel top 10. Eind maart 2017 kwam alweer zijn tweede cd uit, genaamd “Dichterbij dan ooit”,

De cd welke ook verschillende keren in de lijst van de Nederlandse Gospel top 10  heeft gestaan.  Men noemt Leen ook wel ‘de zingende dominee’ en/of ‘de christelijke Marco Borsato’. ‘Indrukwekkende muziek van een niveau dat doet denken aan Marco Borsato’, schreef een recensent.

De muziek op zijn eerste cd ‘Diep van Binnen’,  gaat over de gedachten en emoties die het leven met alle ups en downs bij ons losmaken. Het is muziek die direct ‘binnen’ komt en eerlijk is over het leven. Onderwerpen als echtscheiding, drankmisbruik,  langs elkaar heen leven,  het overlijden van een dierbaar iemand, het krijgen van een miskraam, maar ook liedjes over intense vreugdemomenten roepen herkenning op.

Een recensent schreef: “Zijn debuut-album 'Diep Van Binnen' was vorig jaar één van de prettigste verrassingen op gospelgebied in Nederland. Een nieuwe zanger met het geluid van een Marco Borsato”.

Over Leens nieuwe album: ‘Dichterbij dan ooit, schreef hij: Op ‘Dichterbij Dan Ooit’ staan twaalf Nederlands talige muziek juweeltjes. Zoals over een kind met het Syndroom van Down over vriendschap en zelfs over dementie. Daarnaast zingt hij over zijn eigen geloofsbeleving, doorleefd, echt en indringend. 'Engel Op Aarde' schreef hij voor Daan, die op jonge leeftijd overleed aan leukemie. De nieuwe Cd opent ijzersterk met de schitterende melodieuze pop song 'Een Plek Voor Iedereen'. Op dit nieuwe uitstekende pop-album communiceert Leen op intieme wijze en komen zijn teksten dichterbij dan ooit!”(Ben Scholten-de Sjofar, 20 juni 2017)

Inmiddels heeft Leen al heel wat optredens achter de rug en is hij ook in de muziekwereld geen onbekende meer. Leen Koster is naast zanger ook voorganger van een bloeiende evangelische gemeente Het Kruispunt, in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Op 29 september 2018 zal Leen met een professionele live-band weer een concert gaan geven. Naast zijn eigen repertoire,  zal hij ook oude gospels, o.a. in de stijl van de Gaithers/Elvis Presley ten gehore gaan brengen.

 

Concert Toonkunst Gouda

Locatie: 
In de H. Josephkerk, Aalberseplein 2 te Gouda
Datum: 
za, 04/11/2017 - 20:00

Zaterdag 4 november 2017 om 20.00 uur geeft Toonkunst Gouda een concert in de H. Josephkerk, Aalberseplein 2 te Gouda. Op het programma staan werken van Gioacchino Rossini:

La Carità (vrouwenkoor)

Tantum Ergo (mannenkoor)

Petite Messe solennelle

Deze indrukwekkende werken, die soms zelfs een theatraal karakter hebben, worden uitgevoerd o.l.v. dirigent Leo Rijkaart.

Solisten zijn Joke Cromheecke – sopraan, Mirjam Schreur – alt/mezzo, Seil Kim – tenor en Hans Cristian Hinz – bas/bariton. De instrumentale begeleiding is in handen van Martin van Broekhoven – piano en Aart Bergwerff - harmonium

Kaarten ad € 25 (inclusief programmaboekje en consumptie) zijn verkrijgbaar via de website www.toonkunstgouda.nl en vanaf 20 oktober ook bij de boekhandels Kamerbeek, Van der Tooren en Verkaaik.

Everhard (orgel) en Hidde (trompet) Zwart in Dorpskerk Moordrecht (Video)

Foto

Zaterdag, 17 oktober jl., speelde Everhart Zwart op het orgel van de Dorpskerk in Moordrecht. Zijn zoon Hidde speelde op de trompet.

Martin Mans bespeelt Bishop orgel in De Lichtkring

Foto

Op zaterdag 19 september zal de van Tv bekende organist Martin Mans een concert geven op het Bishops & Son orgel in De Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel.