Clicky

Dankdag

Inzameling voor de voedselbank een groot succes

Foto

De Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel organiseerde rond dankdag hun jaarlijkse voedselbankactie voor de voedselbank waar wekelijks 7000 voedselpakketten nodig zijn.

Ds. C. van den Berg ‘Gods zorg voor de schepping’

Protestantse kerk houd voedselbankinzameling rond dankdag

Foto

De Protestantse kerk in Nieuwerkerk a/d IJssel organiseert rond dankdag opnieuw een voedselbankactie. Wekelijks worden voedselpakketten voor 7000 mensen klaargemaakt.

Voedselinzameling rondom Dankdag

Locatie: 
In de Hoeksteen, Rivierweg 15 Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 04/11/2017 - 11:00

Op woensdag 1 november is het Dankdag voor gewas en arbeid. De diaconie van de Protestantse kerk in Capelle a/d IJssel wil weer een voedselinzamelingsactie voor de Voedselbank houden in deze week.

Wist u dat er in Nederland een miljoen mensen onder de armoedegrens leven? In Capelle aan den IJssel gaat het om meer dan 150 gezinnen die na aftrek van vaste lasten minder dan 180 euro per maand over hebben om rond te komen. Deze mensen zijn afhankelijk van een aanvullend voedselpakket van de Voedselbank. Omdat het voedselpakket bestaat uit voedsel dat wordt gegeven door donateurs, hebben ze onze hulp hard nodig.

Graag willen wij hierbij helpen door middel van deze inzamelingsactie in de week van Dankdag. Inleveren kan op: Zondag 29 oktober voor de kerkdienst Zaterdag 4 november tussen 11 en 12 uur Zondag 5 november voor de kerkdienst. We willen u vragen iets van het bood-schappenlijstje mee te brengen, deze lijst-jes worden na de dienst uitgedeeld.

Men hoopt weer op een mooie opbrengst

Protestantse gemeente houdt inzameling voor Voedselbank

Foto

Tijdens de dankdienst voor gewas en arbeid op zondag 6 november zal de diaconie van de PKN gemeente in Nieuwerkerk evenals vorig jaar weer een inzameling houden voor voedselbank.

Dankdag viering t.b.v. Actie4kids

Locatie: 
In De Lichtkring, De Dreef 1, Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
wo, 02/11/2016 - 16:00

Over een ruime week is het zover. Op woensdag 2 november is het Dankdag! Voor de kinderen is er ’s middags een korte bijeenkomst in De Lichtkring. Het thema is: “Dankend bij Eén”

"We gaan zingen, bidden en luisteren naar een Bijbelverhaal. De kinderen kunnen alvast nadenken waar zij God voor willen bedanken. In de kerk kunnen ze het op een leeg schilderij schrijven.

Wanneer?       Woensdag 2 november 2016
Hoe laat?        16.00 – ca. 16.30 uur
Waar?             De Lichtkring, Dreef 1 Nieuwerkerk ad IJssel
Voor wie?       Voor iedereen!

Voor de kleinste kinderen zal er een crèche zijn. In plaats van een collecte laat men hun dankbaarheid zien door het vullen van een schoenendoos voor kinderen in arme landen.

Deze actie wordt georganiseerd door “Actie4kids”. De doos wordt gevuld met schoolspullen, speelgoed en toiletartikelen. Je kunt kiezen of je een doos vult voor een jongen of een meisje en in een bepaalde leeftijdscategorie.

Mocht u ook graag een schoenendoos willen vullen, dan zou dat fantastisch zijn! Zie voor meer informatie: http://www.actie4kids.nl/

Dankdagactie ten bate van Stichting Zuidplas Helpt en de Voedselbank

Foto

Tijdens en voor de dankdienst voor gewas en arbeid op woensdag 2 november houd de diaconie van de Hervormde gemeente Nieuwerkerk weer een voedselactie voor de Stichting Zuidplas Helpt en de Voedselbank.

Dankdag voor de kinderen

Dankdag voor de kinderen

Inzameling Voedselbank: Graag een extra pastasausje!

Foto

Op zondag 1 november houdt de Protestantse Gemeente Nieuwerkerk een inzameling voor de Voedselbank tijdens dankdag voor gewas en arbeid. Het is inmiddels een traditie geworden om dan producten in natura mee te nemen en te collecteren voor de Voedselbank.