Clicky

De Bron

De Bron wordt Ringvaartkerk

Foto

In de afgelopen maanden is er in de Protestantse gemeente in Nieuwerkerk veel nagedacht over een naam voor hun vernieuwde kerkgebouw. 

Een nieuwe naam voor een vernieuwd kerkgebouw aan de Ringvaartlaan

Foto

De Protestantse Gemeente te Nieuwerkerk a/d IJssel zal vanaf december 2017 gebruik maken van het vernieuwde gebouw aan de Ringvaartlaan. 

Eerste paal verbouwing De Bron

Start verbouwing Ringvaartkerk op 2 September

Foto

Op zaterdag 2 september om 16.00 uur worden officieel de eerste piketpaaltjes geslagen voor de uitbreiding van kerkgebouw De Bron. Dit wordt met enige plechtigheid gedaan door verschillende gemeenteleden.

Tijdelijk elders onderdak voor kerkdiensten PKN Nieuwerkerk

Foto

Vanwege de verkoop van het Ontmoetingscentrum en de renovatie van De Bron zullen de kerkdiensten van tijdelijk elders plaatsvinden.

Bijzonder glasproject met de ramen van ‘De Bron’

Foto

De glas-in-lood ramen uit De Bron komen niet terug in het nieuwe gebouw, maar men gaant er iets bijzonders mee doen!

Boedelverkoop De Bron en Ontmoetingscentrum

Locatie: 
In de Bron, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
za, 13/05/2017 - 10:00

Op zaterdag 13 mei zal van 10.00-15.00 uur in De Bron de verkoop plaatsvinden van overbodige inventaris uit De Bron en het Ontmoetingscentrum. Door de verkoop van het Ontmoetingscentrum en de ingrijpende verbouwing van De Bron moeten we van de nodige spullen af.

Het aanbod bestaat uit allerhande kleine inventaris, waarbij de nadruk ligt op serviesgoed afkomstig uit de beide keukens. Natuurlijk is alles zeer aantrekkelijk geprijsd. De opbrengst komt ten goede aan nieuwe spullen die worden aangeschaft als de verbouwing van het toekomstige kerkcentrum gereed is. En heeft u na uw aankopen nog trek in wat lekkers of wilt u voor Moederdag iets bij de koffie? Ze zijn weer te koop: de traditionele Zeeuwse bolussen.
 
De boedelverkoop vindt tegelijk plaats met de laatste boekenmarkt voor de verbouwing van De Bron. Dus ook van 10.00-15.00 uur.
 

Boekenverkoop in De Bron

Locatie: 
In de Bron, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
za, 13/05/2017 - 10:00

Zaterdag 13 mei is de - voorlopig laatste - maandelijkse boekenmarkt in kerkgebouw De Bron, Ringvaartlaan 16 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het kerkgebouw gaat verbouwd worden, vandaar.

De boekenmarkt is deze keer daarom wel langer open: van 10.00 tot 15.00 uur.  De boeken zijn gesorteerd naar genre en staan vervolgens op achternaam van schrijver. Natuurlijk zijn er romans en thrillers, maar ook zijn er o.a. boeken voor de jeugd, stripboeken, boeken met reisverhalen, verhalen over de sport en nog veel meer.... Bij de thrillers zijn er dit keer veel titels van Wilbur Smith en Stephen King aanwezig. Naast boeken zijn er ook cd's en langspeelplaten. Vanuit de opgeslagen spullen van de Bazaar van De Bron zijn er veel nieuwe auto-gerelateerde artikelen te koop.

Omdat de verbouwing van kerkgebouw De Bron naar verwachting tegen de kerst is afgerond zal de boekenmarkt ruim een half jaar niet gehouden worden. Neemt u dus wat meer boeken mee om deze tijd door te komen!  De koffie en thee staat klaar, met wat lekkers. Ook is er eigengemaakte jam te koop. De opbrengst van de verkoop is voor kerkelijke doeleinden.

Proeven aan een nieuwe kerk

Foto

De plannen van de Protestantse Gemeente in Nieuwerkerk aan den IJssel om het kerkgebouw De Bron aan de Ringvaartlaan te verbouwen worden steeds concreter.

Open repetitieavond Mannenkoor Prins Alexander

Locatie: 
In de Bron, Ringvaartlaan 16 te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
wo, 29/03/2017 - 19:45

Open repetitieavond van het mannenkoor o.l.v Arjan Breukhoven in Nieuwerkerk a/d IJssel. De goede sfeer, de grote variatie aan liederen en natuurlijk: de gedreven, professionele dirigent; dat maakt het zingen voor de 80 leden van het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander tot een feest. Het koor vierde op 21 oktober vorig jaar a.s. zijn 50-jarig jubileum met een groots concert in de Alexanderkerk aan de Springerstraat.

Dat plezier geldt voor jong en oud: Iman de Vin wordt over enkele maanden 94 jaar; zijn collega-zangers Simon en Marinus Rietdijk zijn veertigers. De koorleden komen uit de heleregio om te zingen bij het jubilerende koor. “We verwelkomen graag nieuwe zangers”, zegtvoorzitter Ger de Jong. “Iedereen is welkom om gewoon eens binnen te lopen tijdens onzerepetities. Dan kunnen ze zelf ervaren hoe prettig en ontspannend het is om bij ons koor tezingen.” Bestuurssecretaris Kees van der Gaag beaamt dat: “En vergeet niet dat zingen ookgezond is.”

 

Pagina's