Clicky

De Lichtkring

Herdenkingsbijeenkomst hospice IJsselThuis

Foto

21 februari vond de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst van hospice IJsselThuis plaats.

GKV Nieuwerkerk aan den IJssel viert 25-jarig jubileum

Foto

Op 1 januari 2019 bestond de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Nieuwerkerk aan den IJssel 25 jaar. 1 januari 1994 werd de gemeente geïnstitueerd in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Radio-interview Alpha Parenting Children Course (audio)

Foto

Zondagavond 6 januari waren Ieke Kleijwegt en Desiree op de Beek te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom de Kerken de middageditie om bekendheid te geven aan de ‘Alpha Parenting Children Course’.

Henco Lopers ‘Gods veelkleurige bouwwerk’

‘Alpha Parenting Children Course’ in De Lichtkring

Locatie: 
De Lichtkring, De Dreef1, Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
do, 07/02/2019 - 19:30

Begin februari start de opvoedcursus ‘Alpha Parenting Children Course’ in Nieuwerkerk. Het is een leuke en laagdrempelige manier om in een relaxte sfeer met andere ouders ervaringen uit te wisselen en je te bezinnen op de opvoeding.

Ontmoeting, herkenning en inspiratie staan centraal. De cursus is geschikt voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De Parenting Children Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.

De cursus wordt op 5 donderdagavonden gegeven in De Lichtkring in Nieuwerkerk. Kosten: bij deze cursus hoort een werkboek. De kosten voor de cursus zijn € 15,00. Data: 7 en 14 februari, 7, 14 en 28 maart 2019 in de soosruimte van de Lichtkring.

Aanmelden via de mail bij iekekleijwegt@gmail.com of deesopdebeek@gmail.com
 

 

 

 

TOV4ALL avond met Gert-Jan van Heugten

Locatie: 
De Lichtkring, De Dreef1, Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
zo, 20/01/2019 - 19:30

Op 20 januari is er weer een TOV4ALL avond. De spreker van deze avond is Gert-Jan van Heugten, hij zal spreken over de evolutie en de schepping. 

Gert-Jan is in 2006 tot geloof gekomen doordat hij geconfronteerd werd met Bijbelse en wetenschappelijke argumenten die voor het scheppingsverhaal en tegen evolutie en miljoenen jaren spraken. Sindsdien is hij op dit gebied actief door het geven van presentaties

In de 150 jaar sinds de publicatie van Darwins On the Origin of Species is de evolutietheorie een algemeen geaccepteerde ontstaanstheorie geworden. Zoals evolutie onderwezen wordt door scholen en media lijkt ze de enige mogelijke adequate verklaring te zijn voor de oorsprong van de wereld en het leven. Hierdoor hebben veel christenen besloten de evolutietheorie in te passen in de Bijbel, welke spreekt over een bovennatuurlijke schepping. Het is echter een misvatting, zo betoogt Gert-Jan van Heugten, dat evolutie de enige houdbare verklaring voor de oorsprong van het leven zou zijn: het Bijbelse model blijkt zo gek nog niet.

Iedereen is van harte welkom!

 

Henco Lopers ‘Loslaten’

Henco Lopers ‘Kerst maakt blij’

Henco Lopers ‘God zal over je jubelen’

Nieuwe Alpha van start in Nesselande en Zuidplas

Foto

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Rotterdam-Nesselande/Zuidplas wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

Pagina's