Clicky

De Oosterkerk

Kerstmarkt en workshops in de Oosterkerk

Locatie: 
Oosterkerk, De Vallei 2, Capelle aan den IJssel.
Datum: 
za, 15/12/2018 - 13:00 tot 19:00

Dit jaar wordt er weer een gezellige kerstmarkt georganiseerd in de prachtig gerenoveerde Oosterkerk. De verbouwing alleen al is een rondkijkje waard, maar er is ook een uitgebreid programma. Bij binnenkomst krijgt men direct de gelegenheid om koffie of warme chocomelk te drinken met eigengebakken taart erbij! Met een rondwandeling door het gebouw langs de zelfgemaakte kerstversieringen en kerststukken komt men vanzelf in de juiste sfeer. Deze keer zijn er ook verschillende workshops voor volwassenen en kinderen.

Om verzekerd te zijn van een plekje als deelnemer bij een workshop, dan gaarne vooraf even opgeven! Dat kan via email bij mevr. K.Eikelhof: keikelhof@ziggo.nl of telefonisch: 010- 4515467

Voor de lekkere trek worden de gasten verwend met overheerlijke broodjes pulled pork, broodjes hamburger en broodjes gezond. Ook de overbekende en warme glühwein zal niet ontbreken.

De kerstmarktcommissie verwacht een grote opkomst van bezoekers en hoopt er met hen een mooie en gezellige middag van te maken. De kerstmarkt en de workshops zijn op zaterdagmiddag 15 december van 13.00 tot 19.00 uur in de Oosterkerk. Adres: De Vallei 2, 2905 NP, Capelle aan den IJssel.

 

Ds. Ruben Schep 'Profetenpardon'

Levende Adventskalender

Foto

Als protestantse gemeente van de Oosterkerk in Capelle a/d IJssel wil men graag de mensen in de wijk ontmoeten. 

Top 2000 dienst in de Oosterkerk

Locatie: 
Oosterkerk, Capelle a/d Ijssel
Datum: 
zo, 30/12/2018 - 20:00

Noem nu eens één favoriet popliedje? Is het Bohemian Rapsody? Is het Stairway To Heaven? Zij prijken vaak als grote favoriet bovenaan de lijst van de top 2000 die ieder jaar wordt uitgezonden. De lijst met de beste liedjes allertijden. Maar, in die grote lijst bevinden zich ook liedjes, met teksten die lijken te raken aan geloof. Ik heb nog steeds niet gevonden wat ik zoek, zingt U2. Alles is liefde, zingt Bløf. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder, leert Ramses Shaffy ons. En zo zijn er nog veel meer.

Graag wil men in de Capelse Oosterkerk op 30 december een top 2000 dienst vieren waarin die liedjes een plaats krijgen. Om op die manier ook meer een brug te slaan met mensen buiten de kerk, maar ook om plaats te maken voor muziek die onze harten raakt, maar doorgaans geen plek heeft in een kerkdienst.

U bent van harte uitgenodigd het einde van het jaar kerkelijk in te luiden met de top 2000 dienst, waarover u binnenkort meer zult horen. Tegelijkertijd zijn er gelukkig in Capelle nog verschillende kerken die wel een dienst vieren op oudjaarsavond, waar u ook mee zou kunnen vieren.

 

Herdenkingsavond in de Oosterkerk

Locatie: 
De Oosterkerk, De Vallei 2 Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 01/12/2018 - 19:00

Op donderdag 1 november a.s. zal er een herdenkingsavond gehouden worden in de Oosterkerk. Er is dan gelegenheid om een kaarsje te branden voor personen, die men wil gedenken of herdenken. Ook kan men de namen van dierbare overledenen, een gedachte of een gebed opschrijven en een plekje geven. De kerk is gerenoveerd en voor dit soort aangelegenheden, is er nu een speciale meditatieve ruimte in het gebouw. Zo vormen uiteindelijk al deze woorden één geheel en op deze manier draagt men met elkaar het verlies en het verdriet.

Vanaf 19:00 kan men terecht in de Oosterkerk, Vallei 2 in Capelle-Oostgaarde. Rond 20:00 is er een kort herdenkingsmoment met woorden, muziek en stilte.  Er is koffie, een luisterend oor of een arm om uw schouder. Belangstellenden en geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd, hierbij aanwezig te zijn.

Feestelijke opening van de Oosterkerk

Foto

In 2016 gingen de twee PKN-wijkgemeentes van de Morgenster en De Gaarde samen verder onder de naam ‘de Oosterkerk’. Met een bekend en ervaren architect is in 2017 samengewerkt aan een nieuw ontwerp van het gebouw, voor zowel het binnen- als het buitengebeuren.

Parkdienst Oosterkerk

Locatie: 
In het Schollebos in Capelle a/d IJssel
Datum: 
zo, 24/06/2018 - 10:00

Op 24 juni a.s. is het zover dan viert de gemeente van de Oosterkerk uit Capelle Schollevaar hun jaarlijkse parkdienst. Om 10 uur is het feest in het Capelse Schollebos.

Op de hoek van het Hazenpad en IJsvogelpad ligt een mooie plas. Vanuit Schollevaar via het fietspad van de Triangel, vanuit Oostgaarde via de ingang bij het pannenkoekenhuis. U kunt zelf een kleed of campingstoeltje meenemen, voor een aantal stoelen is gezorgd. Band 4tune zal de dienst begeleiden.

Ook is het de overstapdienst vanuit de kindernevendienst en is er tienerdienst. Oftewel: er valt voor alle leeftijden te vieren en te beleven. Inhoudelijk zal men stil staan bij het thema gastvrijheid. De gastvrijheid stond tot vorig jaar regelmatig centraal als waarde voor de Oosterkerk. Op deze zondag wil men er juist in het park opnieuw bij stil staan. Het thema is dan ook: koffie met Jezus. Iedereen is welkom!

Herinrichting van de Oosterkerk

Foto

De nieuwe gemeente van de Oosterkerk heeft de plannen gereed voor een gehele herinrichting van en de nodige aanpassingen aan het reeds bestaande kerkgebouw.

Ontmoeting in de Oosterkerk

Locatie: 
De Oosterkerk, De Vallei 2 Capelle a/d IJssel
Datum: 
do, 18/01/2018 - 14:00

Elke maand, voor iedereen!

Op donderdagmiddag 18 januari om 14.00 uur staan de deuren van de Oosterkerk(de Vallei 2) weer open en is het tijd voor koffie en ontmoeting. Vanaf 14.30 uur zal dhr. Ruud Sterk van de Stichting Natuurvrienden Capelle a/d IJssel een natuurlezing voor verzorgen.

Na afloop van zijn verhaal is er nog een drankje en tijd om met elkaar na te praten. Wij kijken er naar uit en hopen u en jou te ontmoeten.

 

Kerstmarkt Oosterkerk brengt 1.950 euro op

Foto

Zaterdag 9 december was de Oosterkerk in Capelle a/d IJssel omgedoopt in een gezellige kerstmarkt. De hele middag heerste er een gezellige sfeer.

Pagina's