Clicky

De Stroom

Rob van der Plicht ‘er lijkt niets te veranderen’

Ds. Jan-Willem Leurgans ‘Vol verwachting en vertrouwen’

Kunstkring voor de expositie Koningsdag

Locatie: 
De Stee, Moordrecht
Datum: 
wo, 19/12/2018 - 19:30

De kunstenaars komen woensdag 19 dec. om 19.30 uur weer bij elkaar in de Stee. Het is heel mooi dat er weer nieuwe kunstenaars zich hebben aangemeld. Kunst maken waarin een thema de leidraad is, biedt altijd een uitdaging. De eerste kunstwerken heeft men inmiddels al kunnen bewonderen. Op onze avonden delen ze de inspiratie in een "Goed Gesprek", bespreken de voortgang, delen we de ideeën over de opening en nog veel meer.

U / jij tekent, schildert, maakt keramiek of beelden, weet dat je welkom bent! Dat kan via een mailtje artzujoa@gmail.com of een telefoontje 0182 379390.

 

Rob van der Plicht ‘Christenen hebben iets te vertellen’

Kinderdienst Dorpskerk Moordrecht

Locatie: 
Dorpskerk te Moordrecht
Datum: 
zo, 14/10/2018 - 10:00

Op zondag 14 oktober om 10.00 uur zal er in de Dorpskerk te Moordrecht (Kerkplein 12) een speciale kinderdienst zijn voor kinderen en volwassenen van vier jaar en ouder. Het thema van deze dienst is ‘Praten met elkaar en met God’.

De dienst zal worden geleid door ds. Rob van der Plicht. Muzikale medewerking zal worden verleend door het Interkerkelijk Kinderkoor ‘De Regenboog’ uit Krimpen aan de IJssel. Dit koor bestaat uit ongeveer 40 enthousiaste jongens en meisjes en ze staan onder leiding van dirigent Hidde Zwart.

Voor de zomer hebben zij het tienjarig jubileum van het koor gevierd samen met het bekende zang- en schrijversduo Marcel en Lydia Zimmer. Gasten zijn van harte welkom. Voor de allerkleinsten is er crèche.

Zie ook de Tv registratie van het koor dat omroep Zuidplas maakte in 2017 (Benefiet concert Molukse Kerk Krimpen a/d IJssel (video)).

Jan-Willem Leurgans ‘Geen woorden maar daden’

Dorcas Voedselactie 2018 Moordrecht

Locatie: 
Dorpskerk Moordrecht
Datum: 
za, 10/11/2018 - 09:00

Met de Dorcas Voedselactie 2018 zamelt men bij supermarkten, kerken en scholen producten in voor de allerarmsten in Oost-Europa. Voor mensen die bijvoorbeeld door armoede, leeftijd, ziekte of een beperking zelf amper nog de deur uit komen. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen de deur niet uit. Met een voedselpakket wordt het leven de komende wintermaanden dragelijker. De kerk laat zo zien dat duizenden mensen in Nederland om hen geven.

Op zaterdag 10 november kunt u uw producten in de winkel van Albert Hein in Moordrecht afgeven aan de aanwezige vrijwilligers van Dorcas. Op woensdag 7 november (Dankdag voor gewas en arbeid) bestaat de mogelijkheid om in de Dorpskerk producten voor Dorcas in te leveren. Op woensdag 7 november en zondag 11 november zal er in de kerk ook een collectebus staan. De opbrengst van deze bus komt ten goede aan de kosten van het vervoer van de ingeleverde producten.

Mozambique jongeren ronden reis af bij omroep Zuidplas (audio)

Foto

Afgelopen zondag, 16 september, waren de jongeren uit de Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht voor de derde en voorlopig laatste keer in de studio te gast om het wel en wee van hun reis toe te lichten.

Uitzwaaidienst Moordrecht Meetz Mozambique (video)

Foto

Zondag, 8 juli jl., was er een uitzwaaidienst in Dorpskerk waarin de jongelui werden gezegend voor hun werkvakantie in Mozambique. In de dienst ging voor Ds. Rob van der Plicht.

Moordrecht Meetz Mozambique lopen Freek Vonk mis

Foto

Op 16 juli jl. vertrokken 16 jongere uit Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht naar Mozambique om invulling te geven aan een werkvakantie voor de organisatie Lingstone.

Pagina's