Clicky

Dorpskerk

Kerstconcert bij kaarslicht

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan te Capelle a/d IJssel
Datum: 
wo, 26/12/2018 - 20:00

Traditioneel Kerstconcert bij kaarslicht op Tweede Kerstdag. Gedurende dit concert branden de kaarsen in de kroonluchters, er wordt op het Van Dam orgel een kerstprogramma gespeeld. Cees van der Slik, vak-organist van de dorpskerk, speelt Kerstmuziek. Er is ook samenzang van Kerstliederen. Toegang is gratis, na afloop ook gratis koffie en thee. Aanvang : 20.00 uur.

Cees van der Slik werd in 1967 te Rotterdam geboren. Vanaf zijn zevende levensjaar kreeg hij orgellessen en begeleidde op 13-jarige leeftijd voor het eerst een kerkdienst in de Oude Kerk te Voorthuizen. In 1981 bekwaamde hij zich verder bij Jan J. van den Berg in de Nieuwe Kerk te Delft en was hij een tijdlang organist van de Sionskerk en Rehobothkerk in Krimpen aan den IJssel. In 1984 werd hij benoemd tot hoofdorganist van het Van Dam orgel in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel.

Marcus Passie in Capelse Dorpskerk

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel.
Datum: 
di, 16/04/2019 - 12:30

Het Christelijk Gemengd Koor Capelle voert komend voorjaar de Marcus Passie en het Exodus Oratorium uit. Mensen van buiten het koor zijn uitgenodigd om mee te doen aan dit zangproject. De Marcus Passie (die over de kruisiging van Jezus gaat en dus alleen in de lijdensweek gezongen wordt) heeft het koor heel veel jaren in allerlei kerken uitgevoerd en het was een indrukwekkend en een graag gehoord en gezongen stuk. Er was haast een wachtlijst.

Ieder jaar waren er een of twee kerken die graag wilden mee doen. Er is besloten om het dit jaar in de Dorpskerk uit te voeren.

Naast dit stuk wil het koor ook het Exodus Oratorium instuderen. Zowel de Marcus Passie als het Exodus Oratorium hebben het voordeel dat het helemaal in het Nederlands is en dat er bekende melodieën worden gebruikt. Het Oratorium Exodus is gebaseerd op het leven van Mozes en is net als het vorig jaar uitgevoerde Oratorium Jozef heel indrukwekkend. De Marcus Passie wordt uitgevoerd op 16 april en het Exodus Oratorium op 25 mei.

Mensen van buiten het koor kunnen vanaf 8 januari voor 25,00 euro als leden van het koor mee doen met de repetities, die wekelijks gehouden worden op dinsdagavond van 20.00 - 22.00 uur in de Dorpskerk. Uiteraard doen zij ook mee met de uitvoeringen van beide stukken. Het adres van de Dorpskerk is Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel.

Opgeven kan via e-mail: cgkcapelle@hotmail.com

 

Veiling Mozambique brengt €42.134,13 in het laatje

Foto

Dit enorme bedrag is gisteravond na de veiling bekend gemaakt als het eindbedrag. Een fantastisch bedrag waar de groep iedereen natuurlijk heel dankbaar voor is en dat ze uiteraard goed zullen besteden in Mozambique.

Open dag Dorpskerk Capelle

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan te Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 30/06/2018 - 14:00 tot 16:00

De Dorpskerk in Capelle a/d IJssel is open voor bezichtiging op 30 juni. De openingstijden zijn van 14:00 uur tot 16:00 uur. Met de openstelling de kerk zowel Capellenaren als toeristen uitnodigen om deze historische kerk te bezoeken.

Tijdens de openstelling zal er een continue presentatie gehouden worden over de geschiedenis van de Dorpskerk, die teruggaat tot het jaar 1593. Zo krijgt u inzicht in de geschiedenis van het gebouw, het orgel en de bijzondere geschiedenis van de kerkklok in en na de 2e wereldoorlog. U leert ook de doelstellingen van Hervormde Gemeente Dorpskerk kennen. De Dorpskerk staat op de Lijst van Rijksmonumenten in Capelle.

Men kan in de kerk desgewenst een moment van rust of bezinning beleven, een (diaconaal) gesprek voeren, bidden, of alleen maar even genieten van het mooie gebouw.

 

Openluchtdienst ''Kleine mensen, grote God'

Locatie: 
In het Moerhoutpark in Moordrecht
Datum: 
zo, 20/05/2018 - 11:00

Met dit thema organiseert de Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht & Gouderak op 1e Pinksterdag weer een openluchtdienst in het  Moerhoutpark in Moordrecht , aanvang 11.00 uur. 

In de dienst zal ds. Jan-Willem Leurgans voor gaan. Muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Bertus en de Refro’s. U bent van harte uitgenodigd! Vanaf 10.30 uur is er koffie voor ontmoeting voorafgaand aan de dienst. De organisatie zorgt voor de nodige stoelen maar vragen u om, indien mogelijk, een stoel mee te nemen. Als het weer het niet toe laat om de dienst buiten te houden zal deze worden verplaatst naar de Dorpskerk aan het kerkplein in Moordrecht.

 

Scratch dag Messiah van G.F. Händel

Locatie: 
Dorpskerk, Kerkplein 12, Moordrecht
Datum: 
za, 01/12/2018 - 19:30

Scratch betekent: “met niets beginnen”. Zo zal het gaan, op één dag een muziekstuk instuderen en dezelfde avond uitvoeren voor publiek. Moordrecht Klassiek  wil de uitdaging aangaan om veel mensen een fijne muzikale dag te bezorgen. Doet u met ons mee als orkestlid of zanger in het koor?  

“We voeren de Messiah van G.F. Händel uit onder leiding van de enthousiaste dirigent Wouter Harbers uit Zeist. Zijn koor “Lobet den Herrn” uit Nieuwerbrug kent het stuk en zal de zang ondersteunen. De solisten zullen professioneel zijn.” 

Het orkest:
Het orkest wordt samengesteld uit enthousiaste musici die van wanten weten. Met het orkest wil men twee repetities vóór 1 december houden op zaterdag 17 en 24 november van 10.00 - 15.00. Deze repetities zijn op een mooie locatie, villa Weijpoort,  adres: Weijpoort 20 te Nieuwerbrug. U dient uw lunch zelf mee te nemen. Orkestleden worden vrijgesteld van deelnamekosten. 

Het koor:
Zangers van elk niveau zijn welkom op. Omdat het geen eenvoudig werk is, wordt verwacht dat u op 1 december bij aanvang zelf al goed voorbereid bent. Deelname aan de scratch is 32,50. Hiervoor krijgt u bladmuziek, links voor oefenmateriaal, rechts op een bezoekerskaart voor het concert met korting van 4,50 en een consumptiebon.

Het wordt geen massale scratch dag, maar meer een intiem concert. Er is dan ook een maximum per stemgroep ingesteld van 30 zangers (30 sopranen, 30 alten enz.). Vol is vol, men volgt hierbij het moment van aanmelding. In verband met het beperkt aantal plaatsen, rekenen ze op u als u zich aanmeldt voor deze bijzondere muzikale dag.  Uw opgave is definitief na betaling. Graag aanmelden voor 1 november. 

1 december: dorpskerk, Kerkplein 12, Moordrecht :

9.30 inloop

10.00 aanvang repetitie

12.30 – pauze

13.30 vervolg repetitie

15.15 pauze

15.30 vervolg repetitie

17.00 einde repetitie

19.15 ieder op zijn plaats

Aanvang concert is 19.30 uur 

Bezoekers betalen 14,50 voor het concert.

 

 

Voorjaarsconcert van het Christelijk Gemengd Koor ‘Capelle’

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 26/05/2018 - 20:00

Het  voorjaarsconcert van het CGK Capelle begint een evenement te worden waar men naar uitkijkt.Vorig jaar werd het oratorium 'Jozef'  met veel enthousiasme beluisterd en zeer gewaardeerd.

Deze keer bestaat het programma uit goed in het gehoor liggende eigentijdse christelijke koorwerken, afgewisseld met instrumentale stukken. De instrumentale medewerkenden zijn bekend want zij hebben ook in de andere voorjaarsconcerten gespeeld.    

Medewerkenden:
Peter Bontje – synthesizer         Oksana Polman – piano
Peter Koppenaal – slagwerk      Johan Keuning – basgitaar

Onder de leiding van Ad de Joode

 

Bazaar Dorpskerk Capelle brengt €20.500,- op

Foto

Op zaterdag 7 april vond de 38 ste Capelse bazaar plaats in en rondom de Dorpskerk in Capelle a/d IJssel.

Jeugddienst Dorpskerk Capelle

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel
Datum: 
zo, 15/04/2018 - 19:00

Op zondagavond 15 april is er weer een jeugddienst. Voorganger is ds. H.M. Habekotté uit Maasdijk, aanvang 19.00 uur. Het thema is: ‘Wie ben ik?’


“Een thema dat je als jongere wel bijna moet aanspreken! Je bent als jongere immers ‘jezelf aan het ontdekken’ en je eigen identiteit aan het ontwikkelen. Maar ook je ideeën over de wereld en welke normen en waarden belangrijk voor je zijn. Dit is een spannende tijd waarin God je gelukkig niet loslaat.

Ds. Habekotté gaat vanuit de Bijbel op zoek naar handreikingen. Psalm 139 zegt bijvoorbeeld veel over dit thema: ‘Heer die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mezelf ooit ken’. De muzikale medewerking wordt verzorgd door onze eigen jongerenbands. Na afloop van de dienst is er koffie en limonade in het kerkelijk centrum. Wij hopen op weer een fijne dienst. Iedereen, jong en oud, van harte uitgenodigd“

 

Voorjaarsconcert Christelijk Gemengd Koor ‘Capelle’

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2, Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 10/06/2017 - 20:00

In het Nederlandstalige oratorium Jozef wordt het Bijbelse verhaal uit het oude testament over het leven van Jozef, de zoon van Jacob, gezongen en in de verbindende teksten verteld. Door de mooie muziek maar vooral ook door de goed gekozen treffende tekst is het luisteren een indrukwekkende beleving.

De rode draad in het leven van Jozef is Gods aanwezigheid in mooie én moeilijke tijden. God was met hem toen hij door zijn bloedeigen broers zo erg werd gehaat dat ze hem wilden vermoorden. En God was met hem toen hij als slaaf werd verkocht naar een vreemd en ver land, Egypte. Daar wordt zijn ellende nog groter als hij weerstand moet bieden tegen verleiding in het huis van zijn meester Potifar. Ook als hij jarenlang in de gevangenis zit, lezen we, als een steeds terugkerend refrein: “God was met hem”.

Net als toen behoren jaloezie, huiselijk geweld, verleiding tot overspel, gevangenschap en honger nog steeds tot de orde van de dag. En hoevelen van ons worstelen er niet met afwijzing, depressiviteit, uitzichtloze situaties, verdriet of eenzaamheid? Dit oratorium over het leven van Jozef zal veel herkenning oproepen. Maar hopelijk blijft het daar niet bij. In alle tegenspoed bleef Jozef zien op zijn Schepper. En belangrijker nog: zijn Schepper bleef zien op hem! En dat geldt niet alleen voor Jozef, maar voor iedereen.

Zijn leven valt uiteen in twee fasen: zijn verwerping en vernedering enerzijds en zijn verhoging anderzijds. Bij de eerste komst van Christus zien we ook vernedering terwijl Zijn tweede komst vol heerlijkheid zal zijn.

Pagina's