Clicky

Dorpskerk Capelle a/d IJssel

Kerstconcert Christelijk Gemengd Koor Capelle

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan te Capelle a/d IJssel
Datum: 
di, 18/12/2018 - 20:00

De Koning is echt geboren. Voor dit kerstconcert is de sfeervolle Dorpskerk van Capelle een heel goede plaats. Niet alleen omdat het mooie orgel bespeeld wordt door Cees van der Slik, maar ook het kaarslicht in de mooi gepoetste kaarsenkronen verhoogt de sfeer. Het Christelijk Gemengd Koor Capelle onder leiding van de dirigent Ad de Joode levert ook een belangrijke bijdrage aan het kerstconcert.

Zoals altijd heeft het koor een mooi programma met nieuwe verrassende, maar ook eerder uitgevoerde eigentijdse koorwerken. Tijdens de samenzang komen de meer bekende kerstliederen aan bod en daarbij mag u ook uw steentje bijdragen. Op dinsdag 18 december begint het concerti n de Dorpskerk, Kerklaan 2, Capelle a/d IJssel, om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur en de toegang is gratis

Kerstconcert Jongerenkoor Glory

Locatie: 
Kerklaan 2, Capelle aan den IJssel
Datum: 
wo, 19/12/2018 - 20:00

Op woensdag 19 december 2018 organiseert Christelijk Jongerenkoor Glory
o.l.v. Mark Brandwijk een kerstconcert in de Dorpskerk te Capelle aan den
IJssel. Dit concert wordt uitgevoerd met medewerking van Young Ladies Choir
Hadassah o.l.v. Ria van den Noort en organist Arjan Duijzer.

De avond vangt aan om 20:00 uur. Adres: Kerklaan 2, Capelle aan den IJssel.

Toegang is gratis. Tijdens het concert zal er een collecte gehouden worden
t.b.v. de uitzending van familie Heino naar Zuid-Afrika namens de Gereformeerde Zendings Bond (GZB)

Jeugddienst: ‘Alles moet! / moet alles?’

Locatie: 
Dorpskerk, kerklaan Capelle a/d IJssel
Datum: 
zo, 14/10/2018 - 19:00

Op zondagavond 14 oktober staat de eerste jeugddienst van het winterseizoen op het programma. Voorganger is ds. C. Cluistra, aanvang 19.00 uur. Het thema is: ‘Alles moet! / moet alles?’.

Het schooljaar / seizoen is weer begonnen. Dit brengt allerlei leuke en minder leuke activiteiten en verplichtingen met zich mee waarmee we het met z’n allen erg druk hebben. Maar laten we ons niet te veel leiden door alle zaken die we ‘moeten’ en willen? Kunnen we nog wel (tijdig) nee zeggen? Is er nog wel ruimte voor het geloof en elkaar? Of valt het eigenlijk wel mee met de stress onder jongeren en weten we prima onze keuzes te maken?

Ds. Cluistra gaat met ons op zoek naar antwoorden op deze vragen en gebruikt hierbij het verhaal van Martha en Maria uit Lucas 10. Hoe duidelijk is Jezus hier? De muzikale medewerking wordt verzorgd door onze eigen jongerenbands. Na afloop van de dienst is er koffie en limonade in het kerkelijk centrum.

Wij hopen bij de start van het nieuwe seizoen op een fijne eerste jeugddienst. Iedereen, jong en oud, van harte uitgenodigd en neem zoveel mogelijk vrienden en familie mee!

 

Jeugddienst in Dorpskerk Capelle a/d IJssel

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel
Datum: 
zo, 10/06/2018 - 19:00

Op zondagavond 10 juni is de laatste jeugddienst voor de zomervakantie in De Dorpskerk in Capelle a/d IJssel. Voorganger is ds. L. Hoftijzer uit Rijnsburg, aan-vang 19.00 uur. Het thema is: ‘Het voordeel van de twijfel’.

"Graag willen we de verbinding tussen geloof en wetenschap aan de orde stellen. Geloven met je verstand, kan dat? Ds. Hoftijzer gaat op zoek naar een antwoord op deze vraag en betrekt hierbij het scheppingsverhaal. Niet vanuit Genesis 1 maar vanuit Psalm 33. We zijn zeer benieuwd! De muzikale medewerking wordt verzorgd door onze eigen Dorpskerk-bands. Na afloop van de dienst is er koffie en limonade in het kerkelijk centrum. Wij hopen op weer een fijne dienst. Iedereen, jong en oud, van harte uitgenodigd.

 

Bevrijdingsconcert Cees van der Slik

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 05/05/2018 - 20:00

Op zaterdag 5 mei a.s., Bevrijdingsdag, wordt er in de Dorpskerk van Ca-pelle aan den IJssel een speciaal ‘bevrijdingsconcert’ gegeven. Cees van der Slik, hoofdorganist van de Dorpskerk, zal een feestelijk program-ma ten gehore brengen op het Van Dam orgel met muziek van diverse compo-nisten o.a. J. S. Bach, G. Fauré, E. Bairstow, W. Vogel en Herman van Vliet.

Ook improvisaties en samenzang van vaderlandse liederen staan op het programma. Dit concert begint om 20 uur. Toegang gratis. Parkeren bij de kerk is gratis. De kerk is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel.

 

38ste Bazaar Dorpskerk Capelle a/d IJssel

Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 07/04/2018 - 10:00

Op zaterdag 7 april vindt de 38 ste Capelse Dorpskerk Bazaar plaats in en rondom de Dorpskerk. Men hoopt op een grote belangstelling zodat er een mooie opbrengst gerealiseerd kan worden. Het streven is dit jaar het bedrag van € 16.000 euro van vorig jaar  te overtreffen.  Veel gemeenteleden zijn al actief in de voorbereiding de opbouw van en tijdens de bazaardag.

Op de bazaar kun je neuzen in mooie gebruikte spullen, zoeken naar het ene gewilde boek en verse kibbeling, broodjes kroket of poffertjes eten. Natuurlijk in een ontspannen, gezellige setting. Ga niet naar de groenteboer voordat je bij de bazaar bent geweest: groente en fruit kun je bij de goed gevulde kraam zeer voordelig kopen. Ook is er weer de bloemenkraam, waar prachtige bloemen en planten te koop zijn. Ook is er nieuwe en tweedehands kleding te koop.
 

Om deze dag tot een succes te maken heeft men u hulp nodig. Heeft u nog spullen staan in uw kast/garage/keuken die u niet gebruikt en er nog wel netjes uitzien, dan kan men die goed gebruiken voor de Bazaar. Dit jaar heeft men ook ruimte om kleine meubelen op te slaan, zodat we deze ook kunnen verkopen tijdens de Bazaar. Tevens is er behoefte aan nog goed uitziende (tweedehands) kleding.

De locatie voor het aanleveren van spullen bevindt zich aan de Burgemeester Schalijlaan (Loods 34). Via verwijzingsbordjes wordt u naar de desbetreffende loods geleid (achter het Texaco tankstation in Capelle a/d IJssel).

Op de volgende zaterdagen in 2018 bestaat de mogelijkheid om spullen in te leveren, telkens tussen 11.00 uur en 13.00 uur nl.: 27 januari 2018, 10 februari 2018 en 24 februari 2018.

 

Kerstconcert bij kaarslicht

Locatie: 
Dorpskerk, kerklaan Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 23/12/2017 - 20:00

Op Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december a.s., is in de Dorpskerk in Capelle a/d IJssel het traditionele Kerstconcert bij kaarslicht!  
 
Cees van der Slik zal een afwisselend programma ten gehore brengen op het historische Van Dam orgel met composities uit de Kerstsuites van Jan Zwart, kerstmuziek van Feike Asma, Willem Mudde, Jan Bonefaas en muziek van Johann Sebastian Bach en Alexandre Guilmant.  Tijdens deze  kerstavond is er  ook improvisatie  en samenzang  van bekende  kerstliederen.
 
 
De aanvang is  20.00 uur.  (deuren gaan om  19.30 uur open)  
 
De toegang is  gratis !  
 
Na afloop wordt u  gratis een drankje  aangeboden.  
 
 
 

Kerstzang bij kaarslicht

Locatie: 
In de Dorpskerk van Capelle a/d IJssel
Datum: 
di, 19/12/2017 - 20:00

Op 19 december is de Dorpskerk van Capelle een goede plaats om in kerststemming te komen. Maar dat is niet alleen omdat Cees van der Slik het mooie orgel bespeelt, maar ook door het sfeervolle kaarslicht en zeker ook omdat het Christelijk Gemengd Koor Capelle onder de leiding van de dirigent Ad de Joode het kerstconcert mede uitvoert.

Zoals altijd heeft het koor een mooi programma met nieuwe verrassende, maar ook eerder uitgevoerde eigentijdse koorwerken. Tijdens de samenzang komen de meer bekende kerstliederen aan bod en daarbij mag u ook uw steentje bijdragen. Op dinsdag 19 december begint het concert in de Dorpskerk, Kerklaan 2, 2903 BE Capelle a/d IJssel, om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open.

De toegang is vrij, maar er is wel een collecte voor de kosten van deze avond. U bent hartelijk welkom!

Singet dem Herrn ein neues Lied

Locatie: 
Dorpskerk, kerklaan Capelle a/d IJssel
Datum: 
zo, 08/10/2017 - 19:00

In de avonddienst op 8 oktober 2017 om 19.00 uur zal als onderdeel van de liturgie in de Dorpskerk het bekende Bach-motet ‘Singet dem Herrn ein neues Lied’ (BWV 225; 1726/1727) klinken .  In het motet zijn aan het begin de psalmwoorden uit Psalm 149: 13 en aan het eind die uit Psalm 150: 2 en 6 te horen. In het middendeel klinken woorden uit een gedicht van Picander dat is gebaseerd op Psalm 103: ‘Zo liefdevol als een vader is voor zijn zijn kinderen, zo liefdevol is de Heer voor wie hem vrezen.’

Het is niet duidelijk voor welke gelegenheid Bach dit motet heeft geschreven; één van de mogelijkheden is de herdenking van de Reformatie. Naast het Bach-motet zal ook het ‘Alleluia’ van Eric Whitacre onderdeel van de liturgie uitmaken.  De voorganger in deze dienst is ds. Hester van BriemenCammeraat (Rijckehove) De uitvoerenden zijn: - zangers uit het kamerkoor Ad Libitum o.l.v. Frank de Groot - Pauline Doolaard, sopraan - Jouke Wymenga, bas

Concert Cees van der Slik in Dorpskerk

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan 2 te Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 30/09/2017 - 20:00

Concert Cees van der Slik in Dorpskerk Op zaterdag 30 September a.s., wordt er  in de Dorpskerk van Capelle een concert gegeven.
 
Cees van der Slik zal een programma ten gehore brengen op het Van Dam orgel.  Muziek van diverse componisten is te beluisteren, o.a. Bach, Händel, Mendelssohn, Franck en  Guilmant. Ook koraalmuziek, improvisatie  en  samenzang staan op het programma.  
 
Dit concert begint om 20:00 uur.  
 
De toegang is vrij, u bent van harte welkom.

Pagina's