Clicky

Dorpskerk in Capelle a/d IJssel

Jongerendienst Dorpskerk Capelle a/d IJssel

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan te Capelle a/d IJssel
Datum: 
zo, 11/03/2018 - 09:30

Op zondagmorgen 11 maart is er weer een jongerendienst. Voorganger is ds. C. Cluistra. Het thema is: ‘Bidden is broodnodig’. In deze dienst wil men met elkaar nadenken over bidden. Wat is bidden? Waarom bid je? Waar ‘moet’ een gebed eigenlijk aan voldoen? Zo zijn er nog veel meer vragen te bedenken.

Waar zij echter in het bijzonder op in willen gaan is de zinsnede ‘geef ons heden ons dagelijks brood’ uit het Onze Vader.  Waarom richt Jezus zich in het gebed, dat hij ons gegeven heeft, zo op vandaag? Hoe vertalen wij dit belangrijke uitgangspunt naar ons eigen zogenaamd ‘maakbare’ leven in een maatschappij waarin alles gepland lijkt te moeten worden en waarin we steeds meer willen en verwachten?

Ook zal het gebed als zodanig een speciale plaats krijgen in deze dienst. De band uit Gouda, die recent al eens bij hen te gast was, verzorgt nu in een akoestische setting de muzikale medewerking. Men hoopt op weer een fijne dienst.

Voormalige premier Balkenende luidt actie Kerkbalans in

Foto

Zoals elk jaar wordt er in Nederland de actie Kerkbalans gehouden. Om meer bekendheid te geven aan de actie Kerkbalans wordt ook in Capelle a/d IJssel centraal gestart.

Kerstconcert in de Dorpskerk bij kaarslicht

Locatie: 
In de Dorpskerk in Capelle a/d IJssel
Datum: 
di, 20/12/2016 - 20:00

Kerstzang bij kaarslicht in de sfeervolle oude Dorpskerk van Capelle is toch een goede manier om in kerststemming te komen. Op dinsdag 20 december is daar gelegenheid voor. Dan zingt het Christelijk Gemengd Koor Capelle onder de leiding van de dirigent Ad de Joode, mooie nieuwe, maar ook eerder uitgevoerde eigentijdse kerstmuziek.

Tijdens de samenzang mag u ook een steentje bijdragen. Natuurlijk kunt u ook genieten van het mooie oude orgel dat door Cees van der Slik wordt bespeeld. De avond begint om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open.

De toegang is vrij, maar er is wel een collecte voor de kosten van deze avond.U bent hartelijk welkom!