Clicky

Dorpskerk Moordrecht

Oranjeconcert André van Vliet en Marije Weenink 3 mei 2019

Foto

De Stichting Orgelcultuur Zuidplas organiseert samen met Flying Eagle het dubbelconcert van organist André van Vliet en dwarsfluitiste Marije Weenink op vrijdag 3 mei in de Dorpskerk van Moordrecht. 

10e Koningsdagexpositie in de Dorpskerk in Moordrecht (Video)

Foto

Deze 10e Koningsdagexpositie in de Dorpskerk in Moordrecht werd vanmorgen geopend door bakker Johan Tuynder.

Radio-interview werkvakantie Mozambique

Foto

Afgelopen vrijdag, 20 april jl., waren een aantal deelnemers van de werkvakantie Mozambique uit Dorpskerk te Moordrecht te gast bij omroep Zuidplas. In het programma Rondom het Licht.

Restauratie orgel Dorpskerk Moordrecht noodzakelijk

Foto

De huidige staat van het orgel is toe aan een grondige restauratie. De laatste restauratie dateert van 1956. Het college van kerkrentmeesters heeft het orgel laten boordelen door orgeladviseur dhr. Peter van Dijk.

Matthäus Passion in de Dorpskerk Moordrecht

Locatie: 
In de Dorpskerk te Moordrecht
Datum: 
do, 15/03/2018 - 20:00 tot do, 22/03/2018 - 20:00

Op donderdag 15 en 22 maart 2018 van 20.00 tot circa 22.00 uur ben je van harte welkom in de Dorpskerk, Kerkplein 12 in Moordrecht, om te luisteren naar één van de meest bekende werken van Johann Sebastian Bach: de Matthäus Passion (BWV 244). Toegelicht door ds. Frans Bos uit Waddinxveen.

Eenvoud typeert de beide avonden; de kracht zit namelijk in het luisteren naar de muziek zelf. Aan de hand van het eeuwenoude muziekstuk neemt ds. Bos de aanwezigen mee door de lijdens- en stervensgeschiedenis van Jezus Christus zoals beschreven in het Evangelie van Mattheus. Aria’s en koralen worden op een laagdrempelige manier ontrafelt. De verborgen symbolieken worden blootgelegd. En ook zal blijken hoe bijvoorbeeld de bekende evangelist Maarten Luther het werk van Bach heeft beïnvloed.

Om deel te nemen, hoef je geen kenner te zijn van klassieke muziek, kerkgeschiedenis of van de Bijbel. En hoewel de twee avonden één geheel vormen, is het natuurlijk ook mogelijk om een van de twee bij te wonen. Vanaf 19.30 uur is de Dorpskerk open en staat de koffie klaar. Toegang is gratis. NB: de muziek is NIET live

Nieuwjaarsduik werkgroep vakantie Mozambique (video)

Foto

Op Nieuwjaarsdag vond er in Moordrecht een Nieuwjaarsduik plaats. Deze Nieuwjaarsduik werdt georganiseerd door de deelnemers van de werkvakantiegroep.

Voorjaarsbazaar De Stroom 2018

Locatie: 
Dorpskerk in Moordrecht
Datum: 
za, 14/04/2018 - 10:00

In de al druk bezette boekingsagenda Dorpskerk 2018 was er voor de Voorjaarsbazaar nog een plek op zaterdag 14 april. Deze bazaar (Voorjaarsbazaar De Stroom brengt € 4.600 op) is al ruim dertig jaar de Voorjaarsbazaar in de regio en het wordt opnieuw een goede gelegenheid om struinend langs de vele kramen met een gevarieerd aanbod aan spullen te lopen op zoek naar het ene ontbrekende dingentje.

Een deel van de opbrengst is voor de Mozambiquegroep (Radio-interview werkvakantie Mozambique). Reden om de jongeren bij de bazar te betrekken en waar mogelijk een podium te bieden. De bazaarcommissie heeft ook nog twee 'vacatures' voor een maatschappelijke stage.

 

De eerste, voorbereidende, besprekingen hebben inmiddels plaatsgevonden en  na een afwezigheid van een jaar zijn de loten met prachtige prijzen terug. Binnenkort worden ze weer gedrukt bij sponsor “De Suite”. De loten kosten € 1,00. De trekking vind plaats tijdens de bazaar.

 

 

Arie Nobel 40 jaar organist in de Dorpskerk

Foto

 Arie Nobel is dit jaar 40 jaar organist in de Dorpskerk Moordrecht. De inwoner van Gouderak begon 57 geleden met het bespelen van orgels.

Dorcas Voedselactie 2017 De Stroom Moordrecht

Locatie: 
In de winkels van AH en Aldi in Moordrecht
Datum: 
zo, 29/10/2017 - 10:00 tot zo, 05/11/2017 - 17:00

Met de Dorcas Voedselactie 2017 zamelt men voedsel in bij supermarkten, kerken en scholen. Producten voor de allerarmsten in Oost-Europa. Voor mensen die bijvoorbeeld door armoede, leeftijd, ziekte of een beperking zelf amper nog de deur uit komen. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor. De Dorcas Voedselactie 2017 wordt gehouden van 29 oktober tot en met 5 november.

Op zaterdag 4 november kunt u uw producten in de winkels van AH en Aldi in Moordrecht afgeven aan de aanwezige vrijwilligers van Dorcas. Op Dankdag voor gewas en arbeid (woensdag 1 november) en op zondag 5 november bestaat de mogelijkheid om in de Dorpskerk producten voor Dorcas in te leveren. In de kerk zal ook een collectebus staan. De opbrengst van deze bus komt ten goede aan de kosten van het vervoer van de ingeleverde producten.

Mem hoopt dat u ook dit jaar uw hart laat spreken voor de allerarmsten in Oost-Europa.

Het Campana Consort in de Dorpskerk Moordrecht

Locatie: 
In de Dorpskerk te Moordrecht
Datum: 
za, 02/09/2017 - 20:00

Het concert wordt voorafgegaan door carillonspel vanuit de Dorpskerktoren

Naast meeslepende Russische muziek, staat in het programma centraal de uitvoering van ‘De Schilderijen-tentoonstelling’ van de Russische componist Modest Moessorgski (1839-1881). Moessorgski schreef het werk naar aanleiding van een bezoek aan een tentoonstelling van het werk van Viktor Hartmann. Moessorgski was goed bevriend met Hartmann. Met de groep van vrienden hadden ze gestreefd naar een pure Russische kunst, een kunst zonder Westerse invloeden.

De musici van het Campana Consort hebben gezamenlijk de pianoversie aangepast aan de bezetting van het ensemble. Niet eerder klonk het werk op deze manier.

Digital/Draw-Artist:
De jonge kunstenares Irma Zwart uit Den Haag, heeft zich door de Schilderijententoonstelling van Moussorgski laten inspireren door het digitaal tekenen van een tiental schilderijen die haar persoonlijke weergave zijn op wat zij bij de muziek en de onderwerpen voelt. Tijdens de uitvoering van de Tentoonstelling, zullen de digitale schilderijen vertoond worden.

Het Campana Consort is opgericht door beiaardier Boudewijn Zwart. Het ensemble trad in verschillende samenstellingen op in Nederland, Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Rusland. Steeds staat in de programmering het beiaardspel centraal (‘Campana’ is het Italiaanse woord voor ‘Klok’). 

Het ensemble bestaat uit Vladimir Skliarenko (hobo), Elena Lelchuck (piano), Alexander Paperny (balalaika) en Boudewijn Zwart (kamerbeiaard). Zij brengen een wervelend programma met toegankelijke muziek, waarin klassieke muziek de boventoon voert, maar waar ook uitstapjes worden gemaakt naar volksmuziek. Aanvang: 20.00 uur.

Pagina's