Clicky

Dorspkerk Moordrecht

Laatste voorbereidingen werkvakantie Mozambique

Foto

Deze zomer gaan 16 jongeren en 4 begeleiders vanuit Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht met de Christelijke stichting Livingstone op reis om invulling te geven aan een werkvakantie in Mozambique.

Radio-interview Arjen Uitbeijerse 'Ars Musica'

Foto

Afgelopen vrijdag, 11 april jl., was Arjen Uitbeijerse samen met enkele leden van Ars Musica te gast bij omroep Zuidplas waar presentator Gerard van Doodewaard met hen srprak over het concert van 19 mei a.s.

Viva Vivaldi ~Ars Musica Jong Concertkoor en Orkest

Locatie: 
Dorpskerk Moordrecht, Kerkplein 12
Datum: 
za, 19/05/2018 - 20:00

Een heerlijke avond Italiaanse barokmuziek. Dat is wat dit concert belooft te worden. Centraal staan drie grote geestelijke vocale werken van de Italiaanse meester Antonio Vivaldi: Magnificat, Credo en Gloria.

Ze zijn net zo veelzijdig als Vivaldi zelf. Als priester was hij werkzaam in de kerk, maar als violist en componist was hij verbonden aan een meisjesweeshuis in Venetië, het Pio Ospedale della Pietà. Voor de jonge bewoners van dit tehuis schreef hij de prachtigste composities, die op 19 mei a.s. ten gehore worden gebracht door de jonge en getalenteerde zangers van Ars Musica Jong Concertkoor, begeleid door het eveneens jonge en ambitieuze Ars Musica Orkest. Het geheel staat onder leiding van Arjen J.A. Uitbeijerse. Kom luisteren en laat u verrassen!

Ars Musica Jong Concertkoor
Ars Musica Orkest
Gerben Budding, orgel

Arjen Uitbeijerse, dirigent

Vivaldi – Gloria
Vivaldi – Magnificat
Vivaldi – Credo
Handel – Let thy hand be strengthened

Prijzen

Voorverkoop
tot en met 12 jaar gratis (reserveren verplicht)
tot en met 18 jaar en voltijdstudenten € 10,-
Volwassenen € 20

Aan de kerk
tot en met 12 jaar gratis
tot en met 18 jaar en voltijdstudenten € 10,-
Volwassenen € 25

Pim Vink 50 jaar organist

Foto

Sinds 1968 bespeelt dhr. Vink al het orgel in de Protestantse gemeente in Moordrecht. Te beginnen in De Ontmoetingskerk. Na de fusie met de kerk uit Gouderak ook in De Dorpskerk in Moordrecht.

10de koningsdagexpositie in teken van kerkproeverij

Foto

De jaarlijkse koningsdagexpositie van de Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse kerk in Nederland.