Clicky

Gemiva

Appartementencomplex Dorrestein krijgt stalling voor driewielfietsen

Foto

Bewoners van Gemiva-woonlocatie Dorrestein kunnen hun driewielfiets straks parkeren in een nieuwe fietsenstalling bij hun appartementencomplex.

Jong en oud maken gezamenlijk kunstwerk

Foto

Op het schilderij is een boom te zien. De gedachte hierachter is dat de stam staat voor de oudere mensen, de blaadjes staan voor de kinderen en de vlinders die er tussendoor fladderen zorgen voor de verbinding.

Inzamelingsactie voor nieuwe ezels kinderboerderij IJsselhage

Foto

De inzamelingsactie voor twee nieuwe ezels voor de Nieuwerkerkse kinderboerderij IJsselhage gaat de goed kant op. Na drie weken is twee derde van het benodigde bedrag bijeengebracht. De kinderboerderij heeft bijna 1.000 euro nodig om twee ezels naar Nieuwerkerk over te laten komen.

Bijzondere auto's gezocht voor Gemiva rondrit

Zaterdag 16 april organiseert stichting Evenement weer de jaarlijkse Gemiva-rondrit. Er zijn nog wat bijzondere auto's nodig voor de rondrit. We spraken hierover met Liane Boele.

Zoektocht naar mooie en bijzondere auto’s voor Gemiva rondrit

Foto

Stichting Evenement is nog dringend opzoek naar mensen met een bijzondere auto voor de jaarlijkse Gemiva rondrit. De rondrit wordt jaarlijks georganiseerd voor bewoners van verschillende Gemiva woningen in Nieuwerkerk aan den IJssel. 

Accordeon groot succes bij inloop Schakel Moordrecht

Foto

Een optreden van twee vrijwilligers tijdens één van de inloopbijeenkomsten in de Schakel bleek afgelopen week een groot succes. Steeds meer mensen weten de inloopbijeenkomsten te vinden in Moordrecht.

De Schakel op bezoek bij Het Gruttonest

Foto

Vrijdag 15 januari vond de eerste ontmoeting plaats tussen de deelnemers van dagopvang voor ouderen in De Schakel in Moordrecht en kinderdagverblijf Het Gruttonest.

Geslaagd kerstdiner ouderen in De Schakel Moordrecht

Foto

Traditiegetrouw vond er op 16 december het jaarlijkse kerstdiner voor de ouderen van de RK kerk St. Johannes Onthoofding plaats in de ontmoetingsruimte van De Schakel.  De samenwerking met team en cliënten van De Schakel maakte dit jaar het Kerstdiner extra bijzonder.

Kerstmarkt activiteitencentrum de Schakel Moordrecht

Locatie: 
De Schakel, Oosteinde 27, Moordrecht
Datum: 
do, 10/12/2015 - 18:00

Na het succes van vorig jaar organiseert activiteitencentrum De Schakel wederom een kerstmarkt. Deze is op donderdag 10 december aan het Oosteinde 27 in Moordrecht van 18.00 uur tot 21.00 uur.

In en om het gebouw vinden diverse activiteiten plaats. Centraal staat de verkoop van (kerst)producten die gemaakt zijn door de cliënten van activiteitencentrum De Schakel en andere activiteitencentra van de Gemiva-SVG Groep in de regio. Tijdens de markt verkopen zij deze producten en demonstreren zij de diverse technieken die zij gebruiken bij het maken van de ambachtelijk gemaakte  producten. Verder worden er weer heerlijke oliebollen gebakken en zijn er voor de bezoekers warme dranken. Er zijn optredens van gitaar- en zanggroep Akkoord onder leiding van Arie Boers en het Muziekensemble onder leiding van Trudie Bos.

Mede dankzij de grote inzet van vrijwilligers, ouders en bedrijven kan deze kerstmarkt op deze manier plaatsvinden. Activiteitencentrum De Schakel is een activiteitencentrum waar mensen met een beperking werken in hun eigen tempo. In het activiteitencentrum zijn zij actief in verschillende groepen zoals de tuingroep, de papiergroep,  keramiek groep, administratiegroep en kantinegroep. De Schakel maakt onderdeel uit van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt in Zuid Holland ruim 4400 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap of een niet-aangeboren hersenletsel. 

Pagina's