Clicky

Hidde Zwart

Kinderdienst Dorpskerk Moordrecht

Locatie: 
Dorpskerk te Moordrecht
Datum: 
zo, 14/10/2018 - 10:00

Op zondag 14 oktober om 10.00 uur zal er in de Dorpskerk te Moordrecht (Kerkplein 12) een speciale kinderdienst zijn voor kinderen en volwassenen van vier jaar en ouder. Het thema van deze dienst is ‘Praten met elkaar en met God’.

De dienst zal worden geleid door ds. Rob van der Plicht. Muzikale medewerking zal worden verleend door het Interkerkelijk Kinderkoor ‘De Regenboog’ uit Krimpen aan de IJssel. Dit koor bestaat uit ongeveer 40 enthousiaste jongens en meisjes en ze staan onder leiding van dirigent Hidde Zwart.

Voor de zomer hebben zij het tienjarig jubileum van het koor gevierd samen met het bekende zang- en schrijversduo Marcel en Lydia Zimmer. Gasten zijn van harte welkom. Voor de allerkleinsten is er crèche.

Zie ook de Tv registratie van het koor dat omroep Zuidplas maakte in 2017 (Benefiet concert Molukse Kerk Krimpen a/d IJssel (video)).

Concert Interkerkelijk kinderkoor De Regenboog

Locatie: 
In De Ark, Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel
Datum: 
za, 16/06/2018 - 15:30

Interkerkelijk kinderkoor De Regenboog uit Krimpen aan den IJssel, werd opgericht in 2007 en staat sinds de oprichting onder leiding van dirigent Hidde Zwart. De leden komen uit Krimpen a/d IJssel, De Krimperwaard maar ook uit Capelle a/d IJssel.

Eind vorig jaar bestond dit leuke en enthousiaste kinderkoor dus 10 jaar en daarom wordt er een spetterend jubileumconcert gegeven op zaterdag 16 juni om 15.30 uur in De Ark, Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel. Speciale gasten tijdens dit concert zijn Marcel & Lydia Zimmer. Het kinderkoor zingt een aantal kinderliedjes die geschreven zijn door dit duo en tijdens het concert zullen er ook een aantal liedjes gezamenlijk gezongen worden.

Marcel & Lydia zijn vooral bekend geworden door hun vele christelijke kinderliedjes die inmiddels in veel bundeltje en op veel CD ’s zijn verschenen. Daarnaast zijn zij ook als zangduo beroemd geworden. Zij werkten mee aan diverse televisie-uitzendingen van o.a. Nederland Zingt en treden regelmatig op tijdens bijzondere evenementen en concerten.

Kinderkoor De Regenboog heeft in de afgelopen 10 jaar een goede reputatie opgebouwd. Het koor wordt veel gevraagd voor kinder- en zangdiensten, maar ook voor concerten, in de gehele regio. Het repertoire bestaat voornamelijk uit wat meer eigentijdse christelijke kinderliedjes.

Het zingt tijdens de uitvoeringen met een begeleidingsband waarvan de tracks door dirigent Hidde Zwart speciaal voor dit kinderkoor worden gemaakt. De ruim 35 leden van De Regenboog zijn hard aan het studeren voor het concert en de komende CD-opname. 16 juni wordt deze CD gepresenteerd tijdens het jubileumconcert.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar, verkrijgbaar bij Brugzicht Boeken & Muziek, Stad en Landschap 25-29 te Krimpen aan den IJssel. Op de vrijdagen 18 en 25 mei is er ook kaartverkoop in de hal van De Ark van 18.45 tot 20.00 uur. Zorg dat de kaarten tijdig zijn gekocht. Meer informatie via: jubileum@ikkderegenboog.nl en op www.ikkderegenboog.nl

Zie ook de Tv opname die omroep Zuidplas maakte van het koor in april 2017: Benefiet concert Molukse Kerk Krimpen a/d IJssel (video)

Everhard (orgel) en Hidde (trompet) Zwart in Dorpskerk Moordrecht (Video)

Foto

Zaterdag, 17 oktober jl., speelde Everhart Zwart op het orgel van de Dorpskerk in Moordrecht. Zijn zoon Hidde speelde op de trompet.

Everhard Zwart bespeelt het orgel Dorpskerk Moordrecht

Foto

Everhard Zwart (orgel) en zijn zoon Hidde Zwart (trompet) geven op zaterdag 17  oktober a.s. gezamenlijk een concert in de Dorpskerk in Moordrecht.