Clicky

HoogHeemraadschap

Kieslijst SGP/CU voor Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard bekend

Foto

De gecombineerde kieslijst van SGP en ChristenUnie voor de waterschapsverkiezingen in het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard is vastgesteld. 

Hoogheemraadschap geeft subsidie om natuurvriendelijke oevers te stimuleren

Foto

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard  streeft naar een goede kwaliteit van het oppervlaktewater met daarin een gevarieerd planten- en dierenleven.

Hoofdleiding riool Nesselande gebarsten bij gemaal in Zevenhuizen

Foto
Een hoofdleiding van het riool van de Rotterdamse wijk Nesselande is woensdag 10 mei gebarsten. Dit gebeurde bij een gemaal langs de Zuidplasweg bij Zevenhuizen. De hele dag is gewerkt aan het oplossen van de problemen dat meldt het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

hoogheemraad Paul van den Einden over sloop Snelle sluis

In een interview bij Omroep Zuidplas op 31 december gaf hoogheemraad Paul van den Einden aan dat het hoogheemraadschap nog steeds alleen aan sloop van de snelle sluis in Moordrecht denkt.

Hoogheemraad Paul van den Eijnden over oplevering dijkversterking bij Moordrecht

De afgelopen maanden is bij Moordrecht hard gewerkt aan de dijk van de Hollandsche IJssel. Dit keer geen verhoging maar een versterking. Met grote ijzerenplaaten van 22 meter lang is de dijk versterkt over een lengte van 700 meter. De komende 50 jaar moet de dijk langs de diepste polder van Nederland er weer tegen kunnen. Zaterdag was de officiele oplevering van het project. Reden voor een klein feestje. Beluister een gesprek op locatie met Hoogheemraad Paul van den Eijnden.

Opinie: Wordt het in de buurt van het laagste punt geen tijd voor een polder in een polder?

Foto

Overal in de wereld wordt nagedacht over zeespiegelstijging en het bestrijden van de gevolgen daarvan. Jan Dirk Dorrepaal dacht als inwoner van Zevenhuizen mee over zijn eigen omgeving. Het zou goed zijn eens na te denken over “De Nieuwe Swanlapolder”.

HVM: "Snelle Sluis Moordrecht van slooplijst naar monumentenlijst"

Foto

De Historische Vereniging Moordrecht heeft in 2 weken al meer dan 500 petities ontvangen die de actie ondersteunen om de Snelle Sluis te Moordrecht te behouden. De actie volgt op plannen van het Hoogheemraadschap om de historische sluis te slopen.