Clicky

Hospice IJsselthuis

Vrijwilligers van onschatbare waarde bij laatste levensmomenten

Foto

Op vrijdag 20 april staat Hospice IJsselThuis op de vrijwilligersmarkt die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd door Vrijwilligers Informatie Punt Zuidplas.

Herdenkingsbijeenkomst Hospice IJsselThuis

Foto

Ook dit jaar organiseert het hospice IJsselthuis weer een herdenkingsbijeenkomst en wel  op donderdag 15 februari in kerkgebouw De Lichtkring in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Vrijwilligers gezocht voor het Hospice in Nieuwerkerk

Het Hospice is op zoek naar zorgvrijwilligers! We spreken erover met Martine Stedehouder, zelf zorgvrijwilliger bij het Hospice IJsselthuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.

IJsselthuis te gast in De Lichtkring

Foto

Afgelopen zondagmorgen was Femke Bunschoten, zorgcoördinator bij IJsselthuis, te gast in De Lichtkring om het werk van dit Hospice te onderstrepen.

IJsselthuis start weer met wekelijkse bijeenkomsten in de Batavier.

Foto

Het Hospice IJsselThuis in Nieuwerkerk aan den IJssel start vanaf vrijdag 17 februari met wekelijkse bijeenkomsten. Na een winterstop is het Café IJsselThuis vanaf deze week weer iedere vrijdagmorgen in De Batavier te vinden.

Café IJsselThuis in De Batavier gaat weer open op 17 februari

Locatie: 
Batavier, Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
vr, 17/02/2017 - 10:30

Na een korte winterstop is Café IJsselThuis vanaf vrijdag 17 februari weer elke vrijdagmorgen open. Iedereen is van harte welkom om bij een kopje koffie te praten over allerlei onderwerpen die te maken hebben met de laatste levensfase.

Wat kan Café IJsselThuis voor u betekenen?

· Informatie over Hospice IJsselThuis, voor uzelf of uw naasten;

· Boeken en brochures over het onderwerp, ook om mee te nemen;

· Informatie over de mogelijkheden van zorg die er zijn als u ongeneeslijk ziek bent;

· Een gesprek met een deskundig team;

· Informatie over vrijwilligerswerk bij IJsselThuis (tevens is er elke 4e woensdag van de maand een informatiemiddag over vrijwilligerswerk bij IJsselThuis).

Wanneer:

Elke vrijdagmorgen van 10.30 – 11.30 uur.

Themabijeenkomsten:

Elke 4 weken zal er een bijeenkomst zijn over een speciaal onderwerp.

· vrijdag 10 maart van van 10.30  - 12.30 uur  'Een levensboek maken'

· vrijdag 7 april van 10.30 – 12.30 uur  'Erfrecht' door notaris J. van der Hammen

· vrijdag 5 mei van 10.30 – 12.30 uur  'lezing over palliatieve zorg'

Waar:

De Batavier, Batavierlaan 4, 2912 SG Nieuwerkerk aan den IJssel.

Meer informatie:

www.ijsselthuis.nl  Tel. 0180-391306,  E-mail: info@ijsselthuis.nl. Twitter:  @ijsselthuis

Protestantse kerk overhandigt cheques

Foto

De in november 2016 gehouden bazaar zal niet snel vergeten worden. Na de brutale inbraak waarbij de complete opbrengst van de drukke donderdagavond verdween, was de totale opbrengst € 13.600,-.

Ondanks diefstal brengt bazaar 13.006 euro op!

Foto

De jaarlijkse bazaar in De Bron in Nieuwerkerk bracht dit jaar 13.006 euro op. Dit bedrag viel 5.700 euro lager uit nadat dieven in de nacht van 3 op 4 november dit bedrag ontvreemden uit de kerk tijdens een inbraak.

Opening Café IJsselThuis door tv-presentatrice Anita Witzier

Locatie: 
Valkhotel, Parallelweg Zuid 185, Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
do, 31/03/2016 - 19:30

Op donderdagavond 31 maart zal Anita Witzier in het Valkhotel Nieuwerkerk a/d IJssel de officiële opening verrichten van Café IJsselThuis.

Hospice IJsselThuis nodigt de inwoners van Zuidplas en omgeving van harte uit voor deze bijzondere avond, die de start zal markeren van een gastvrij kenniscentrum in de gemeente Zuidplas, waar iedereen informatie kan vinden en vragen kan stellen over de laatste levensfase.

Anita Witzier is als tv-presentatrice onder meer bekend van de televisiedocumentaire "Liefde voor Later".

In een interview met Anita praten we deze avond over heel concrete onderwerpen rondom de laatste levensfase. Onderwerpen waarvan bewezen is, dat het voor iedereen beter is om er tijdig met elkaar over te praten. Zij heeft hierover veel kennis opgedaan met de opnames van haar tv-programma's. Het lijkt misschien zwaar, maar onze ervaring leert dat het ook heel gemoedelijk en gezellig kan zijn. U krijgt wellicht op deze avond zelf ook concrete handvatten aangereikt waardoor u nog beter in staat bent om uw eigen regie te voeren.  Het zal een avond worden van verbinding op allerlei onderwerpen die op dit gebied spelen.

Het programma:

Om 19.30 uur is er ontvangst met koffie of thee. Er is een levendig interview met Anita Witzier en een lezing over "menstypes" door Bert Buizert, directeur van STEM (STerven op je Eigen Manier). Na de officiële opening van Café IJsselThuis om 21.00 door Anita Witzier is er gelegenheid voor ontmoeting bij een glaasje en een hapje.

Wat is Café IJsselThuis

Medewerkers (coördinatoren en vrijwilligers) van Hospice IJsselThuis zullen vanaf 8 april wekelijks op vrijdag van 10 tot 12 aanwezig zijn in Buurthuis De Batavier in Nieuwerkerk a/d IJssel voor informatie en het beantwoorden van uw vragen.

Bovendien zal Café IJsselThuis regelmatig informatieavonden aanbieden met gastsprekers over diverse onderwerpen, zoals juridische zaken in de laatste levensfase, eigen regie, rituelen, lotgenotencontact, palliatieve sedatie en het verschil met euthanasie.

Iedereen is van harte welkom op de openingsavond op 31 maart in het Valkhotel of vanaf 8 april in het nieuwe Café IJsselThuis in buurthuis De Batavier, Nieuwerkerk a/d IJssel.

Wilt u meer weten over Café IJsselThuis of over het hospice, kijk op www.ijsselthuis.nl of twitter. U kunt ook bellen naar 0180-391306.

Pagina's