Clicky

Israëlzondag

Israëlzondag in De Ontmoetingskerk

Locatie: 
Ontmoetingskerk, Zevensprong 4 in Capelle aan den IJssel
Datum: 
zo, 07/10/2018 - 09:15

Op zondag 7 oktober is het in de Protestantse Kerk Nederland Israëlzondag. Op Israëlzondag staan zij stil bij de plaats van Israël in Gods weg met deze wereld en bij de onopgeefbare verbondenheid van de kerk met Israël die daaruit voortvloeit. Men zal, zoals ook in de afgelopen weken gebeurd is, in deze dienst opnieuw lezen over een van de gebeurtenissen in het zendingswerk van Paulus. Wij lezen Handelingen 15.

Enkele weken geleden lazen zij over een hoogoplopend meningsverschil tussen Paulus en Barnabas in de gemeente van Antiochië (Handelingen 15:35-41). Dit keer zullen zij lezen over een grote theologische discussie in diezelfde gemeente te Antiochië. In een en dezelfde gemeente komen heel menselijke aspecten van het gemeente-zijn (discussies en meningsverschillen) en het krachtige en bijzondere werk van de Heilige Geest samen. De theologische discussie waar men op zondag 7 oktober over zal horen, heeft alles te maken met de verbondenheid met Israël: hoe dienen christenen uit ‘de volken’ zich te gedragen ten opzichte van (christenen uit) het joodse volk?

 

Joodse zang kleurt morgendienst in Nieuwerkerks Ontmoetingscentrum

Foto

De christelijke kerk is ontstaan vanuit het jodendom. Jezus was een joodse man, evenals de apostelen. Deze ‘onopgeefbare’ verbinding krijgt in vele protestantse kerken elk jaar bijzonder accent op Israëlzondag, dit jaar op 2 oktober.

Mannenkoor Nieuwerkerk zingt op Israëlzondag

Locatie: 
In het Ontmoetingscentrum aan de Bospolderstraat in Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
zo, 02/10/2016 - 10:00

Op zondag 2 oktober ondersteunt het Mannenkoor de morgendienst
in het Nieuwerkerkse Ontmoetingscentrum.

Het Mannenkoor wacht een boeiend najaar. De eerste zondag in oktober is de officiële datum voor Israëlzondag, waarop de verbondenheid met de joodse traditie centraal staat. Maar sommige kerken zijn flexibel. Dat merkt Mannenkoor Nieuwerkerk a/d IJssel, dat komend najaar is uitgenodigd voor vijf kerkdiensten.

Ter voorbereiding start een serie repetities op zes achtereenvolgende vrijdagavonden (20.00 - 21.30 uur) in kerkgebouw De Bron, te beginnen op 26 augustus. Mogelijk wordt een 7e opfrisavond toegevoegd. Nieuwe leden zijn zeker welkom – gewoon komen luisteren bij zo’n repetitie kan natuurlijk ook.