Clicky

Joodse zang

Mannenkoor Nieuwerkerk op weg naar 25 jaar joodse zang

Foto

Met veel enthousiasme wordt gewerkt aan de organisatie van het vijfde lustrum van Mannenkoor Nieuwerkerk a/d IJssel wat een schitterende avond in joodse stijl moet worden en op donderdag 18 oktober zal plaatsvinden.

Mannenkoor onderweg naar 5e lustrum

Foto

Mannenkoor Nieuwerkerk gaat vrijdagavond 1 september op weg naar het vijfde lustrum. In oktober 2018 hoopt het 25 jaar joodse zang rond te maken.

Mannenkoor Nieuwerkerk in de Arminiuskerk (video)

Foto

Zondagmorgen 13 november jl. zong het koor in de Arminiuskerk in Rotterdam tijdens de ochtenddienst van de Remonstrantse gemeente.

Mannenkoor Nieuwerkerk - in het spoor van de joodse traditie

Foto

Zang uit de synagoge is waard om gehoord te worden. Het Mannenkoor Nieuwerkerk a/d IJssel onder leiding van Gerard Lange voorziet daarin. Het vormt een rijk geschakeerd gezelschap, van kerkelijke en niet-kerkelijke zangers. Zij komen uit Nieuwerkerk tot ver daarbuiten.

Mannenkoor Nieuwerkerk wacht boeiend najaar

Foto

De eerste zondag in oktober is de officiële datum voor Israëlzondag, waarop de verbondenheid van christenen met de joodse traditie centraal staat.

Mannenkoor start repetities synagogezang in Nieuwerkerk

Locatie: 
In De Bron, Ringvaartlaan te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
vr, 11/03/2016 - 20:00

Joodse zang blijkt in menige kerk op waarde geschat. Mannenkoor Nieuwerkerk heeft voor dit jaar al acht uitnodigingen gekregen. Deze zang is kennelijk een goed instrument om de verbondenheid van het christendom met de joodse wortels te onderlijnen. Het koor is onderweg naar zijn vijfde lustrum en nodigt nieuwkomers uit om zich aan te sluiten in de rij.

De eerste van zes repetities is op vrijdag 11 maart van 20.00 tot 21.30 uur in De Bron. Deze dienen ter voorbereiding van drie kerkdiensten dit voorjaar in Boskoop en Rotterdam, alsmede van een concert in Delft. Het koor is opnieuw gevraagd deel te nemen in de herdenkingsdienst van de Sjoa door de Rotterdamse kerken, dit maal in de Sint Laurenskerk, op 8 mei ’s avonds. In het najaar zingt het koor in Nieuwerkerk (Israëlzondag 2 oktober in het Ontmoetingscentrum), Barendrecht, Capelle en Rotterdam.

Nieuwe zangers zijn hartelijk welkom. Wie opziet tegen het repertoire van hebreeuwse liederen kan vrijblijvend komen luisteren op een repetitieavond om te ontdekken dat geleidelijk ‘ingroeien’ geen probleem hoeft te zijn. Wie zich aansluit is trouwens niet gebonden om deel te nemen aan álle projecten.
Voor meer informatie: Aart Prinsen (tel. 0180-313329 prinsencommunicatie@hetnet.nl).
Zie ook www.mannenkoor-nieuwerkerk.nl
 

Mannenkoor start repetities synagogezang in Nieuwerkerk

Foto

Een boodschap vertolk je vandaag prima via muziek. Mogelijk verklaart dit de belangstelling voor de joodse zang van Mannenkoor Nieuwerkerk. Voor komend najaar kreeg het  vier uitnodigingen.