Clicky

Kerk in Nesselande (KiN)

RE:SOUND Jongerendienst 'Iedereen is gelijk'

Locatie: 
Brede School Nesselande - Robert van 't Hoffstraat 10 – Rotterdam
Datum: 
zo, 20/01/2019 - 19:00

We zijn allemaal gelijk. De Line-up groep van de Protestantse gemeente in Nesselande organiseert deze dienst op 20 januari en gaat met de aanwezigen nadenken over dit thema. Dit doen ze aan de hand van een verhaal van de Nerflanders van Max Lucado.

Ook de RE:Sound Band is er weer bij om samen te zingen. Na afloop is er gelegenheid om wat te drinken en na te praten bij de afterparty. Ben je benieuwd? Kom en neem gezellig een vriend/vriendin mee! Naast jongeren zijn ook ouders/ouderen welkom!

De jongerendienst is op zondagavond 20 januari a.s. en begint om 19:00 uur. Je kunt binnenlopen vanaf 18:45 uur. Je bent van harte welkom! Locatie: Brede School Nesselande - Robert van 't Hoffstraat 10 – Rotterdam (200 meter lopen vanaf metrostation Nesselande).

Nieuwe Alpha van start in Nesselande en Zuidplas

Foto

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Rotterdam-Nesselande/Zuidplas wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

Musical in 1 dag

Locatie: 
Brede School Nesselande - Robert van 't Hoffstraat 10 – Rotterdam
Datum: 
za, 22/12/2018 - 19:00

Een musical oefenen en uitvoeren in 1 dag? “dat kan toch nooit” is de eerste reactie van velen als ze horen dat theatergezelschap De Vliegende Speeldoos musicals in 1 dag oefent en uitvoert met een grote groep kinderen. En toch kan het! En de kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12 jaar uit Nesselande en omgeving krijgen de mogelijkheid om hieraan mee te doen.

Zes professionals op het gebied van acteren, zang en dans, doceren en techniek stomen de kinderen klaar op zaterdag 22 december klaar voor de musical “Esther”.  En natuurlijk gaan we deze musical ’s avonds opvoeren voor echt publiek.

De musical heet ‘Esther’ en gaat over een gewoon meisje dat koningin wordt. En die als enige nog haar volk van de ondergang kan redden. De vraag is: durft ze dat te doen, met gevaar voor eigen leven?

De dag begint om 13.00 uur voor de kinderen van groep 3 tm 8 en de kinderen van groep 1 en 2 worden om 15.00 uur verwacht. De voorstelling van de musical begint om 19.00 uur en zal tot ongeveer 20.30 uur duren.

Als uw kind mee wilt doen met deze bijzondere musical die je niet snel zult vergeten, vul dan onderstaande gegevens in en mail deze naar kids@kerkinnesselande.nl. Het aantal inschrijving is beperkt dus vol=vol.

Kaarten voor deze musical zijn te reserveren via www.zingenindekerk.nl.

Samen aan tafel in Nesselande

Foto

Nesselande is een nieuw initiatief rijker. Op vrijdag 7 september gaat de Heerlijkheid van start, een maaltijdproject dat elke vrijdagavond in De Knoop (Robert van ’t Hoffstraat 10) voorziet in een heerlijk driegangendiner voor slechts € 5,00.

Black Gospel Koor in Protestantse kerk Nesselande

Locatie: 
Robert van Het Hoffstraat 10, 3059 PN Rotterdam
Datum: 
zo, 16/09/2018 - 10:00

Zondag 16 september is het startzondag in de Protestantse kerk in Nesselande (KiN) Het Black Gospel Koor ‘Amazing Vocals’ uit Amsterdam komt de dienst opluisteren met een swingend en inspirerend optreden. Het thema is net als vorig jaar “Kerkproeverij”.

Na de dienst en de koffie kunt u meedoen met de workshops die worden georganiseerd. Eén van de workshops is creatief dagboekschrijven, verzorgd door Coby Kremer uit Nieuwerkerk a/d IJssel.

In een andere workshop wordt op een inspirerende wijze gekeken naar het reilen en zeilen van de wijkteams in deze gemeente. Doel van deze workshop is om wijkteams een handreiking en inspiratie te geven.

Een iets “luchtigere” workshop wordt de muziekquiz. Hoe staat het met de muzikale kennis van de kerk in Nesselande. Naast de muziek biedt deze quiz plaats voor onderlinge ontmoetingen en gesprekken. Vanzelfsprekend komt er ook voor de kinderen en jongeren een gevarieerd programma waar (muzikale) creativiteit en proeverij het uitgangspunt zijn.

De startzondag wordt rond 13.00 uur afgesloten met een gezamenlijke lunch.

 

Thema dienst met Gerald Troost

Locatie: 
Robert van Het Hoffstraat 10, 3059 PN Rotterdam
Datum: 
zo, 02/09/2018 - 10:00

Op  2 september 2018  zal Gerald Troost een Thema dienst verzorgen in de kerk van  Nesselande te Rotterdam. Hij zal daar spreken en zingen over het thema  van ons diaconale project van Kerk in Aktie kinderen in de knel daar verzamelen we dit jaar geld voor in door middel van aktie.s.

In deze dienst zal hij daar over spreken en passende liederen  bij zingen, het beloofd een mooie dienst te worden en we hopen en verwachten dat er veel mensen naar toe zullen komen. De dienst zal om 10.00 uur beginnen.

Gebedsuur Nesseklooster

Locatie: 
Linkerruimte van de kerkzaal, de Knoop Nesselande
Datum: 
zo, 01/07/2018 - 19:30

Vanaf deze maand is er elke eerste zondagavond van de maand een stilte-uur of gebedsuur, georganiseerd vanuit de Nesseklooster-werkgroep. De kerk is open om 19.15 uur en men begint om 19.30 uur. De ene maand is er het stilte-uur, te beginnen op 1 juli. Voor wie op zoek is naar rust. Voor wie wil loskomen van de alledaagse drukte. Voor wie Gods stem wil (leren) verstaan in de stilte. Voor wie wil vertoeven bij Gods woord en verstillende muziek. Naar voorbeeld van Jezus, die vaak de stilte zocht. En naar voorbeeld van de woestijnvaders, die beschouwd worden als de eerste christelijke monniken.

De andere maand is er een gebedsuur, waarin we via diverse vormen van gebed Gods aangezicht zoeken. Van harte uitgenodigd!

Hieronder staan de data voor de komende tijd genoteerd:

Wanneer? 3 juni stilte-uur, 1 juli gebedsuur, (5 augustus niet i.v.m. vakanties), 2 september stilte-uur, 7 oktober gebedsuur, 4 november stilte-uur, 2 december gebedsuur.

Voro informatie kunt u mailen naar: nesseklooster@kerkinnesselande.nl 

9e Zomerweek in Nesselande

Foto

Een feestelijke 3 dagen op het strand van Nesselande, waar men maar liefst 160 kinderen per dag tussen de 4 en 12 jaar mogen ontvangen.

Radio-interview Alpha-cursus Nesselande

Foto

Afgelopen zondag, 18 maart, waren Harry Scholten en Ieke Kleijwegt names de Alpha-cursus Nesselande te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom de kerken de middaeditie.

Marien Kollenstaart spreek op Reveilweek

Foto

Marien Kollenstaart, voorganger van de Kerken in Nesselande (KiN), spreek komende zomer tijdens de Reveilweek.

Pagina's