Clicky

kerstconcert

Kerstconcert van MOZ-Art groot succes

Foto

Dinsdag, 11 december jl, verzorgden leerlingen van MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas een kerstconcert  in een goed gevulde Josephkerk, Kerklaan  in Nieuwerkerk.

Kerstconcert bij kaarslicht

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan te Capelle a/d IJssel
Datum: 
wo, 26/12/2018 - 20:00

Traditioneel Kerstconcert bij kaarslicht op Tweede Kerstdag. Gedurende dit concert branden de kaarsen in de kroonluchters, er wordt op het Van Dam orgel een kerstprogramma gespeeld. Cees van der Slik, vak-organist van de dorpskerk, speelt Kerstmuziek. Er is ook samenzang van Kerstliederen. Toegang is gratis, na afloop ook gratis koffie en thee. Aanvang : 20.00 uur.

Cees van der Slik werd in 1967 te Rotterdam geboren. Vanaf zijn zevende levensjaar kreeg hij orgellessen en begeleidde op 13-jarige leeftijd voor het eerst een kerkdienst in de Oude Kerk te Voorthuizen. In 1981 bekwaamde hij zich verder bij Jan J. van den Berg in de Nieuwe Kerk te Delft en was hij een tijdlang organist van de Sionskerk en Rehobothkerk in Krimpen aan den IJssel. In 1984 werd hij benoemd tot hoofdorganist van het Van Dam orgel in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel.

Kerstconcert Christelijk Gemengd Koor Capelle

Locatie: 
In de Dorpskerk, Kerklaan te Capelle a/d IJssel
Datum: 
di, 18/12/2018 - 20:00

De Koning is echt geboren. Voor dit kerstconcert is de sfeervolle Dorpskerk van Capelle een heel goede plaats. Niet alleen omdat het mooie orgel bespeeld wordt door Cees van der Slik, maar ook het kaarslicht in de mooi gepoetste kaarsenkronen verhoogt de sfeer. Het Christelijk Gemengd Koor Capelle onder leiding van de dirigent Ad de Joode levert ook een belangrijke bijdrage aan het kerstconcert.

Zoals altijd heeft het koor een mooi programma met nieuwe verrassende, maar ook eerder uitgevoerde eigentijdse koorwerken. Tijdens de samenzang komen de meer bekende kerstliederen aan bod en daarbij mag u ook uw steentje bijdragen. Op dinsdag 18 december begint het concerti n de Dorpskerk, Kerklaan 2, Capelle a/d IJssel, om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur en de toegang is gratis

Christelijk Gemengd Koor Hosanna in de Sint Jan

Locatie: 
St. Janskerk te Gouda
Datum: 
za, 22/12/2018 - 20:15
Zaterdag 22 december om 20:00 uur Christelijk Gemengd Koor Hosanna haar jaarlijkse kerstconcert onder leiding van  Andre Vis in de St. Janskerk te Gouda. Medewerking wordt verleend door
Kim, sopraan, Jeanette Jelier, dwarsfluit, Alphens Kozakkenkoor o.l.v. Arkadi Gankin, Gemengd Koor Omnia Cum Deo uit Nieuw
Lekkerland, Jan Jaap Nuiver, vleugel, van der Zijden, orgel
In de voorverkoop zijn kaarten te bestellen a € 12,50. (kinderen t/m 12 jaar gratis De kaarten zijn beschikbaar via koor@hosannagouda.nl 

Kerstconcert Jongerenkoor Glory

Locatie: 
Kerklaan 2, Capelle aan den IJssel
Datum: 
wo, 19/12/2018 - 20:00

Op woensdag 19 december 2018 organiseert Christelijk Jongerenkoor Glory
o.l.v. Mark Brandwijk een kerstconcert in de Dorpskerk te Capelle aan den
IJssel. Dit concert wordt uitgevoerd met medewerking van Young Ladies Choir
Hadassah o.l.v. Ria van den Noort en organist Arjan Duijzer.

De avond vangt aan om 20:00 uur. Adres: Kerklaan 2, Capelle aan den IJssel.

Toegang is gratis. Tijdens het concert zal er een collecte gehouden worden
t.b.v. de uitzending van familie Heino naar Zuid-Afrika namens de Gereformeerde Zendings Bond (GZB)

Internationaal Kerstconcert Chr. Mannenkoor Prins Alexander

Foto

Het Chr. Mannenkoor Prins Alexander geeft een schitterend Internationaal Kerstconcert op dinsdag 18 december in de Alexanderkerk, Springerstraat 340 in Rotterdam. De avond begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.

Kerstconcert CWM De Gouwestem in Waddinxveen

Locatie: 
In de Ontmoetingskerk in Waddinxveen
Datum: 
vr, 21/12/2018 - 20:00

CWM De Gouwestem zal op vrijdag 21december een kerstconcert geven in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen. Aanvang om 20.00 uur. Mocht u deze datum verhinderd zijn kunt u op maandag 17 december ons  kerstconcert bezoeken in de Hervormde Dorpskerk in Bodegraven. Aanvang om 20.00 uur.

Evenals vorig jaar zullen er tijdens de kerstconcerten in 2018 een aantal ‘projectzangers’ onderdeel zijn van ons koor. Naast diverse koorsolisten zullen ook The Martin Mans Formation en The Martin Mans Band een bijdrage leveren aan het programma. Het koor- en samenzang zullen worden begeleid door Mark Brandwijk op orgel en piano. De muzikale leiding is in handen van Martin Mans, die dit jaar precies 25 jaar als dirigent aan ons koor verbonden is. Ds. P. Vermaat zal de opening en sluiten voor zijn rekening nemen.

Entree aan de kerk is 15 euro, in de voorverkoop 12 euro en voor kinderen tot 16 jaar 6 euro. De voorverkoop van het concert in Bodegraven is bij Boekhandel ‘t Lichtpunt, Kerkstraat 15 in Bodegraven. Tel. 0172-61 01 61. De voorverkoop van het in Waddinxveen is bij Kantoorboekhandel Sonneveld, Koningin Wilhelminaplein 5 in Waddinxveen.

Daarnaast zijn de kaarten te bestellen via www.degouwestem.nl

Kerstconcert van MOZ-Art

Locatie: 
In de st. Joseph parochie, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: 
wo, 13/12/2017 - 19:30

Woensdag 13 december verzorgen leerlingen van MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas een Kerstconcert  in de Josephkerk, Kerklaan  in Nieuwerkerk.

Het is een concert voor jong en oud(er). Aan het concert werken mee leerlingen van de AMV (algemene muzikale vorming), het kinderorkest Piccola Musica, dwarsfluit-, gitaar-, piano- en zangleerlingen,  het ukelelekoor, het Vocaal Ensemble en het koor Euterpe.  Dit gratis concert (zonder pauze) begint om 19.30 uur. Er is wel  een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Kerstconcert bij kaarslicht

Locatie: 
Dorpskerk, kerklaan Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 23/12/2017 - 20:00

Op Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december a.s., is in de Dorpskerk in Capelle a/d IJssel het traditionele Kerstconcert bij kaarslicht!  
 
Cees van der Slik zal een afwisselend programma ten gehore brengen op het historische Van Dam orgel met composities uit de Kerstsuites van Jan Zwart, kerstmuziek van Feike Asma, Willem Mudde, Jan Bonefaas en muziek van Johann Sebastian Bach en Alexandre Guilmant.  Tijdens deze  kerstavond is er  ook improvisatie  en samenzang  van bekende  kerstliederen.
 
 
De aanvang is  20.00 uur.  (deuren gaan om  19.30 uur open)  
 
De toegang is  gratis !  
 
Na afloop wordt u  gratis een drankje  aangeboden.  
 
 
 

45e kerstconcert van Vox Jubilans

Locatie: 
In de Doelen, Rotterdam
Datum: 
di, 26/12/2017 - 10:30

Op 26 december van dit jaar zal Vox Jubilans Deo Volente weer een kerstconcert geven in concertgebouw ‘De Doelen’.  Het koor zal dit jaar na de pauze de cantate ‘A Great and Mighty Wonder’ ten gehore brengen. In deze cantate, die gecomponeerd is door de Amerikaanse componist Tom Fettke, wordt het feest van de geboorte van de Messias bezongen door koor en solisten. Fettke neemt ons opnieuw mee naar Bethlehem om de vervulling van Gods plan in een nederige stal te ervaren. Voor de pauze zal het koor met name Nederlandstalige liederen zingen,   zoals   ‘Eens  in lang vervlogen tijden’ van Gauntlett, ‘Heerlijk klonk het lied der eng’len’ bewerkt door oud-dirigent Jan Bonefaas, en ‘Stil, stil’ van de huidige dirigent André van Vliet. 

Medewerkenden zijn:  mannenensemble ‘At Once’,  strijkersensemble ‘Che vanno’,  Marjolein de Wit, fluit, Evelyn Heuvelmans, hobo, Arjan en Edith Post, trompet,  Marcel Bergboer, hoorn,  Jaap Klootwijk, pauken,  Johan Bredewout, vleugel en  Marcel van de Ketterij, orgel.  Dr. Paul J. Visser spreekt de verbindende teksten. De algehele leiding is in handen van André van Vliet.
 
Het concert begint om 10.30 uur en vanaf 10.00 uur is de concertzaal open. De kosten zijn € 22,50 de zaal en € 16,- voor de tribune. Kinderen tot en met 12 jaar betalen  € 10,-.  In de prijs is inbegrepen het programmaboekje met volledige teksten, een consumptie voorafgaand aan het concert en in de pauze. Kaarten zijn te bestellen via: www.dedoelen.nl of 010 – 217 17 17. Eelco

Pagina's