Clicky

Kerstmarkt

Kerstmarkt Kortenoord

Locatie: 
Kortenoord 1-3 te Nieuwerkerk aan de IJssel
Datum: 
za, 15/12/2018 - 14:00

Op 15 december, voor de 4e keer, organiseren de buren, cafe Rustwat, ASVZ de Korenaer en molen Windlust, aan Kortenoord 1-3 te Nieuwerkerk aan de IJssel. Een Kerstmarkt. Meer dan 15 kramen. Kerstdecoraties gemaakt door cliënten van de ASVZ, hergebruikt textiel, diverse acties t.b.v. goede doelen en een selectie van kerstbieren staan naast kramen met Snert, Glühwein, Chocomel, de BBQ en tap van het cafe. Laat u verder verrassen door andere kramen.  In het dagcentrum en de theeschenkerij hangen en staan vele te kopen objecten en kunt u lekker genieten van thee en koffie met iets lekkers gebakken door de bakkerij van de Korenaer. Op de parkeerplaats van het cafe staan diverse kramen en loopt de kerstman rond die graag met u op de foto wil. De aankleding is natuurlijk feestelijk en in kerststemming. Passende muziek klinkt terwijl u geniet. De molen staat, wanneer de avond valt, in de schijnwerpers zodat ook dat een mooi plaatje geeft. U kunt de molen bezoeken. Ervaren gidsen zullen alles vertellen over het monument, het ambacht, de geschiedenis en de omgeving. Ook de samenwerking tussen Hennnipgaarde, molen en ASVZ word nader verklaard.

Korenmolen Windlust gaat voor de buil. 

De marktkraam van de molen probeert geld in te zamelen voor de aanschaf van een buil. Dit stuk gereedschap zeeft meel in 3 verdere producten n.l. zemelen, gries en bloem en is een ambachtelijke aanvulling van het gamma voor een korenmolen. 

Diverse verenigingen geven acte de présence met een loterij of rad van fortuin om hiermee hun kas te spekken. De decoratieve producten van de ASVZ worden vaak gemaakt van afvalmaterialen. Het is dus niet alleen leuk en mooi maar ook duurzaam. Niet in de laatste plaats vanwege de slogan Mogelijkheden in beperkingen.

U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur.

Komt u met de auto, parkeer dan in de straten van het industrieterrein de Vijf Boeken. Ook de parkeerplaats van Hazebroek en Tamerus mogen we voor deze gelegenheid gebruiken. Met de fiets? Beneden aan de dijk is een speciale parkeerplaats voor u en met de trap tegen de dijk bent u snel op de markt. Tegen 19.00 uur zal de markt sluiten maar kunt u natuurlijk nog nagenieten in het café. 

 

Kaarsjesavond het Oude Dorp in teken van Camino

Foto

Kaarsjesavond in Nieuwerkerk a/d IJssel staat in het teken van de Kerstwensboom voor Centrum Camino, waar gedurende de hele avond geld voor ingezameld wordt.

Kerstmarkt en workshops in de Oosterkerk

Locatie: 
Oosterkerk, De Vallei 2, Capelle aan den IJssel.
Datum: 
za, 15/12/2018 - 13:00 tot 19:00

Dit jaar wordt er weer een gezellige kerstmarkt georganiseerd in de prachtig gerenoveerde Oosterkerk. De verbouwing alleen al is een rondkijkje waard, maar er is ook een uitgebreid programma. Bij binnenkomst krijgt men direct de gelegenheid om koffie of warme chocomelk te drinken met eigengebakken taart erbij! Met een rondwandeling door het gebouw langs de zelfgemaakte kerstversieringen en kerststukken komt men vanzelf in de juiste sfeer. Deze keer zijn er ook verschillende workshops voor volwassenen en kinderen.

Om verzekerd te zijn van een plekje als deelnemer bij een workshop, dan gaarne vooraf even opgeven! Dat kan via email bij mevr. K.Eikelhof: keikelhof@ziggo.nl of telefonisch: 010- 4515467

Voor de lekkere trek worden de gasten verwend met overheerlijke broodjes pulled pork, broodjes hamburger en broodjes gezond. Ook de overbekende en warme glühwein zal niet ontbreken.

De kerstmarktcommissie verwacht een grote opkomst van bezoekers en hoopt er met hen een mooie en gezellige middag van te maken. De kerstmarkt en de workshops zijn op zaterdagmiddag 15 december van 13.00 tot 19.00 uur in de Oosterkerk. Adres: De Vallei 2, 2905 NP, Capelle aan den IJssel.

 

Kerstmarkt Oosterkerk brengt 1.950 euro op

Foto

Zaterdag 9 december was de Oosterkerk in Capelle a/d IJssel omgedoopt in een gezellige kerstmarkt. De hele middag heerste er een gezellige sfeer.

Kerstmarkt in de Oosterkerk

Foto

De nieuwe gemeente van de Oosterkerk is achter de schermen al volop bezig met het voorbereiden van de Kerstmarkt. Het wordt ook dit keer weer een feestelijk en sfeervol gebeuren, zo middenin in de wijk. Het evenement is nog grootser opgezet dan vorig jaar.

A festival of lessons and carols

Sfeervolle kerstmarkt in Moordrecht werd druk bezocht

Foto

De nieuw opgezette kerstmarkt in Moordrecht, die vrijdag 9 december voor het eerst in de nieuwe uitvoering werd gehouden, is een groot succes gebleken. Een groot aantal bezoekers bezocht de sfeervolle markt onder het genot van een winters hapje en drankje.

Kerstmarkt in Moordrecht

Locatie: 
Kerklaan en Kerkplein rond oude Dorpskerk
Datum: 
vr, 09/12/2016 - 16:00

Op vrijdag 9 december tussen 16:00-21:00 uur zal er een Kerstmarkt in Moordrecht plaats vinden. Er is veel aanbod verdeeld over verschillende kramen die geplaatst zijn in de Kerklaan en op het Kerkplein.
Om 17:00 uur zal de kerstboom bij de Dorpskerk ontstoken worden. Ook is er aan de kinderen gedacht; er zijn spelletjes te doen en er is een springkussen opgesteld op het Kerkplein.
De Dorpskerk zal die avond ook opengesteld worden voor het publiek.

U komt toch ook gezellig naar de Kerstmarkt in Moordrecht? We zien u graag !

Kerstmarkt rond de Dorpskerk in Moordrecht

Locatie: 
In en rond de Dorpskerk te Moordrecht
Datum: 
ma, 19/12/2016 - 16:00

De kerstmarkt is vanaf 16.00 uur rond de Dorpskerk, het ontsteken van de kerstboom is buiten 17.00 uur. De kerk open vanaf 18.00 uur.

Wees welkom in de Dorpskerk van Moordrecht op 9 december vanaf 18.00 voor ontmoeting aan een sfeervolle kersttafel.

Een drankje tijdens de kerstmarkt of een moment van stilte en herinnering de kerk is open voor u/jou.

 

Kerstmarkt in de Oosterkerk

Locatie: 
In de Oosterkerk, De Vallei 2, Capelle a/d IJssel
Datum: 
za, 10/12/2016 - 12:30

Op zaterdag 10 december is er een Kerstmarkt in de Oosterkerk, de Vallei 2, 2905 NP. Het kerkgebouw staat middenin de wijk Oostgaarde in Capelle a/d IJssel en is overal te zien. Kom en geniet van de open sfeer, koffie en andere lekkernijen, terwijl u/jij snuisterijen of een kerststukje uitzoekt.

De opbrengst is voor twee goede doelen. Ook een leuke en ontspannen manier om kennis te maken met de nieuwe protestantse gemeente. Iedereen is welkom vanaf 12.30 -17.00 uur.

Pagina's