Clicky

Kortenoord

Molendag bij Molen Windlust gezellig druk (video)

Foto

Zaterdagochtend 11 mei om 10.00 uur stonden de eerste bezoekers al voor de deur van de molen om zich door onze ervaren gidsen te laten rondleiden.

Kerstmarkt Kortenoord

Locatie: 
Kortenoord 1-3 te Nieuwerkerk aan de IJssel
Datum: 
za, 15/12/2018 - 14:00

Op 15 december, voor de 4e keer, organiseren de buren, cafe Rustwat, ASVZ de Korenaer en molen Windlust, aan Kortenoord 1-3 te Nieuwerkerk aan de IJssel. Een Kerstmarkt. Meer dan 15 kramen. Kerstdecoraties gemaakt door cliënten van de ASVZ, hergebruikt textiel, diverse acties t.b.v. goede doelen en een selectie van kerstbieren staan naast kramen met Snert, Glühwein, Chocomel, de BBQ en tap van het cafe. Laat u verder verrassen door andere kramen.  In het dagcentrum en de theeschenkerij hangen en staan vele te kopen objecten en kunt u lekker genieten van thee en koffie met iets lekkers gebakken door de bakkerij van de Korenaer. Op de parkeerplaats van het cafe staan diverse kramen en loopt de kerstman rond die graag met u op de foto wil. De aankleding is natuurlijk feestelijk en in kerststemming. Passende muziek klinkt terwijl u geniet. De molen staat, wanneer de avond valt, in de schijnwerpers zodat ook dat een mooi plaatje geeft. U kunt de molen bezoeken. Ervaren gidsen zullen alles vertellen over het monument, het ambacht, de geschiedenis en de omgeving. Ook de samenwerking tussen Hennnipgaarde, molen en ASVZ word nader verklaard.

Korenmolen Windlust gaat voor de buil. 

De marktkraam van de molen probeert geld in te zamelen voor de aanschaf van een buil. Dit stuk gereedschap zeeft meel in 3 verdere producten n.l. zemelen, gries en bloem en is een ambachtelijke aanvulling van het gamma voor een korenmolen. 

Diverse verenigingen geven acte de présence met een loterij of rad van fortuin om hiermee hun kas te spekken. De decoratieve producten van de ASVZ worden vaak gemaakt van afvalmaterialen. Het is dus niet alleen leuk en mooi maar ook duurzaam. Niet in de laatste plaats vanwege de slogan Mogelijkheden in beperkingen.

U bent van harte welkom vanaf 14.00 uur.

Komt u met de auto, parkeer dan in de straten van het industrieterrein de Vijf Boeken. Ook de parkeerplaats van Hazebroek en Tamerus mogen we voor deze gelegenheid gebruiken. Met de fiets? Beneden aan de dijk is een speciale parkeerplaats voor u en met de trap tegen de dijk bent u snel op de markt. Tegen 19.00 uur zal de markt sluiten maar kunt u natuurlijk nog nagenieten in het café. 

 

2 miljoenste omwenteling Molen Windlust (video)

Foto

Zaterdag 17 november vond de 2 miljoenste omwenteling plaats van Molen Windlust. Dick Groenendal was hierbij aanwezig en maakte een reportage voor Omroep Zuidplas.

2 miljoenste omwenteling Molen Windlust: Het verhaal “van zaadje tot lokaal brood”

Foto

Om 10.00 uur afgelopen zaterdag kwamen de eerste geïnteresseerden het Maarten Molenaar Erf oplopen om een kijkje te nemen bij bakker Marc van Dagactiviteitencentrum Korenaer die een demonstratie koekjes en broodbakken gaf.

2 miljoenste omwenteling korenmolen Windlust

Foto

Zaterdag 17 november is het feest bij Korenmolen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel.  De verwachting is dat deze dag de molen haar 2 miljoenste omwenteling maakt. 

Haringparty en vaatje haring veilen groot succes (video)

Foto

Niet alleen veel inwoners van de gemeente Zuidplas maar ook veel ondernemers bezochten het evenement.

Rob Rosbergen over 'Het Gebeurd op Kortenoord'

Foto

Op 14 en 15 december word het weer werkelijkheid: 'Het Gebeurd op Kortenoord'. Zuidplas in het Weekend sprak hierover met Rob Rosbergen van stichting 'Molen Kortenoord' en mede organisator van 'Het gebeurd op Kortenoord'.

Werkzaamheden Kortenoord bijna klaar

Foto

De afgelopen weken is door een aannemingsbedrijf dag en nacht gewerkt aan de reconstructie van Kortenoord.

'Het Gebeurd Op Kortenoord' groot succes

Foto

Een traditie die sinds 2016 in ere is hersteld. Het veilen van een vaatje is al heel lang een traditie in vissersplaatsen.

Vrijwilligers molen Windlust halen voldoende geld op voor veilige balie

Foto

De vrijwilligers bij Molen Windlust hebben de afgelopen maanden het streef bedrag voor een veilige balie bij elkaar gekregen. De Crowdfunding actie die in februari startte moest 1.500 euro op brengen. In de afgelopen week is heb benodigde bedrag binnen gehaald.

Pagina's