Clicky

Krimpen a/d IJssel

Programma Week van Gebed Krimpen a/d IJssel

Locatie: 
Sint Christoffel Parochie De Bron, Krimpen a/d IJssel
Datum: 
ma, 21/01/2019 - 19:00

Week van gebed voor de eenheid,
zondag 20 januari – zaterdag 26 januari

“Recht voor ogen”

Het materiaal voor deze week is voorbereid door christenen in Indonesië. De centrale Bijbeltekst van deze Week van Gebed komt uit Deuteronomium 16 vers 10-20. “Zoek het recht en niets dan het recht”
Indonesie; 265 miljoen mensen, 17.000 eilanden, 1350 etnische groepen en meer dan 740 lokale talen. Ongeveer 10% van de inwoners is christen. Het motto eenheid in verscheidenheid is in Indonesië een bekend begrip. Maar die eenheid wordt bedreigd. Zij die zwakken horen te beschermen en horen op te komen voor recht, doen vaak het tegenovergestelde, en het gat tussen rijken en armen wordt steeds groter. Daarnaast zet radicalisering de ene gemeenschap op tegen de andere.

De aangehaalde tekst uit Deuteronomium volgt op een hoofdstuk waarin feesten het centrale thema zijn. Israël wordt daarin opgeroepen iedereen bij het feest te betrekken. Indonesische christenen zien graag herstel van deze geest van ‘inclusief feestvieren’, dwars door de diversiteit van gemeenschappen heen. Het zoeken van recht is daar onlosmakelijk aan verbonden. Door het recht voor ogen te houden komen we gezamenlijk in actie en zoeken we het recht en niets dan het recht in gebed en in onze daden.

In Krimpen begint de week met een oecumenische avonddienst in de IJsseldijkkerk, op zondag 20 januari. Deze dienst begint om 18.30 uur, en zal ongeveer een uur duren. Vervolgens zullen op de doordeweekse avonden korte avondgebeden worden gehouden, afwisselend in één van de bij de Raad aangesloten kerken. Elke bijeenkomst wordt voorbereid door de ontvangende kerk, waarbij op eigen wijze gebruik wordt gemaakt van het aangeboden materiaal, behorend bij het voor die avond gekozen thema.


Deze gebedsbijeenkomsten, of avondgebeden, beginnen steeds om 19.00 uur en zullen maximaal een half uur duren. U bent van harte welkom van 19.00 uur tot circa 19.30 uur:
- op maandagavond 21 januari, in Sint Christoffel Parochie De Bron, .
- op dinsdagavond 22 januari in De Ark Krimpen
- op woensdagavond 23 januari De Wingerd
- op donderdagavond 24 januari in de GKV-Krimpen Immanuelkerk,
- op vrijdagavond 25 januari in De Rank Krimpen
- op zaterdagavond 26 januari in Sint Christoffel Parochie De Bron door Evangelische Gemeente Krimpen

 

Start Groot Reformatiekoor 3 in Krimpen

Foto

Na de zomer 2018 gaat het Groot Reformatiekoor van start voor het derde jaar. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg. 

Oostendorp Muziek Zomertour 2018 Magré & Magré

Locatie: 
IJsseldijk 232 in Krimpen a/d IJssel
Datum: 
vr, 10/08/2018 - 20:00

Dit jaar hopen ze voor de vijfde keer een ‘Oostendorp Muziek zomertour’ te organiseren. Totaal zijn er vijftien concerten gepland door het land in prachtige kerken. Het jonge talent Erica Vogel werkt deze keer mee aan de zomertour. Virtuoos fluitspel samen met Magré & Magré staan garant voor een prachtige avond uit. Naast de dwarsfluit bespeelt ze ook haar piccolo en zingt ze een prachtig lied! Uiteraard ontbreken improvisaties en vierhandig pianospel op deze avonden ook niet van vader en zoon.

Presentatie nieuwe CD
Ook presenteert het trio een nieuwe CD tijdens de tour. De opname is in de prachtige Martinikerk van Bolsward. Het schitterende orgel blijft de heren Magré trekken. De nieuwe CD is verkrijgbaar bij alle concerten in de pauze of na afloop van het concert.

Jan van Dooijeweert op derde BijbelOpen avond

Locatie: 
De Tuyter Krimpen aan den IJssel
Datum: 
do, 21/06/2018 - 20:00

Men organiseert bij BijbelOpen.nl bijbellezingen en hebben 2 avonden gehad over de thema's Rechtvaardiging en Heiliging de derde avond gaat over Verheerlijking. Heb je/heeft u de eerste 2 avonden gemist, dan is dat geen probleem om alsnog te komen. De avonden zijn afzonderlijk van elkaar bij te wonen. De boodschap van de eerste twee avonden zijn gefilmd en hopen we later online beschikbaar te stellen.

Deze Christelijke toerustings- en verdiepingsavonden zijn voor zowel jongeren als ouderen. Toerusting vanuit Gods Woord op het gebied van geloof en dagelijkse levenswandel. De onderstaande serie van drie avonden staat gepland met evangelist J.W.N. (Jan) van Dooijeweert. Door één spreker meerdere avonden uit te nodigen hopen we dat de spreker ook dieper op de onderwerpen en/of thema’s in kan gaan, dan wanneer er maar één avond beschikbaar zou zijn om te spreken.

Evangelist Jan van Dooijeweert is met zijn 80 jaar een ervaren evangelist en zendeling. Als evangelist heeft hij gewerkt in Tilburg en Peru om mensen te bereiken met het evangelie. Zijn passie voor de Bijbel is nog altijd springlevend, zo is hij nog steeds op afstand nauw betrokken bij het werk in Peru. Jan en zijn vrouw Nellie trekken altijd samen op en zijn boeiende sprekers voor jong en oud!
 

Concert Interkerkelijk kinderkoor De Regenboog

Locatie: 
In De Ark, Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel
Datum: 
za, 16/06/2018 - 15:30

Interkerkelijk kinderkoor De Regenboog uit Krimpen aan den IJssel, werd opgericht in 2007 en staat sinds de oprichting onder leiding van dirigent Hidde Zwart. De leden komen uit Krimpen a/d IJssel, De Krimperwaard maar ook uit Capelle a/d IJssel.

Eind vorig jaar bestond dit leuke en enthousiaste kinderkoor dus 10 jaar en daarom wordt er een spetterend jubileumconcert gegeven op zaterdag 16 juni om 15.30 uur in De Ark, Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel. Speciale gasten tijdens dit concert zijn Marcel & Lydia Zimmer. Het kinderkoor zingt een aantal kinderliedjes die geschreven zijn door dit duo en tijdens het concert zullen er ook een aantal liedjes gezamenlijk gezongen worden.

Marcel & Lydia zijn vooral bekend geworden door hun vele christelijke kinderliedjes die inmiddels in veel bundeltje en op veel CD ’s zijn verschenen. Daarnaast zijn zij ook als zangduo beroemd geworden. Zij werkten mee aan diverse televisie-uitzendingen van o.a. Nederland Zingt en treden regelmatig op tijdens bijzondere evenementen en concerten.

Kinderkoor De Regenboog heeft in de afgelopen 10 jaar een goede reputatie opgebouwd. Het koor wordt veel gevraagd voor kinder- en zangdiensten, maar ook voor concerten, in de gehele regio. Het repertoire bestaat voornamelijk uit wat meer eigentijdse christelijke kinderliedjes.

Het zingt tijdens de uitvoeringen met een begeleidingsband waarvan de tracks door dirigent Hidde Zwart speciaal voor dit kinderkoor worden gemaakt. De ruim 35 leden van De Regenboog zijn hard aan het studeren voor het concert en de komende CD-opname. 16 juni wordt deze CD gepresenteerd tijdens het jubileumconcert.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar, verkrijgbaar bij Brugzicht Boeken & Muziek, Stad en Landschap 25-29 te Krimpen aan den IJssel. Op de vrijdagen 18 en 25 mei is er ook kaartverkoop in de hal van De Ark van 18.45 tot 20.00 uur. Zorg dat de kaarten tijdig zijn gekocht. Meer informatie via: jubileum@ikkderegenboog.nl en op www.ikkderegenboog.nl

Zie ook de Tv opname die omroep Zuidplas maakte van het koor in april 2017: Benefiet concert Molukse Kerk Krimpen a/d IJssel (video)

Nacht van Gebed Krimpen a/d IJssel

Locatie: 
In de Rehobothkerk. Landerijen 1 te Krimpen a/d IJssel
Datum: 
vr, 01/06/2018 - 00:00 tot za, 02/06/2018 - 00:00

Bidden kan overal en op elk moment, toch? Waarom houdt dan juist een Nacht van Gebed? Vijf redenen om ’s nachts te bidden.

  1. Extra zwaar voor vervolgde christenen

Veel vervolgde christenen hebben het juist ’s nachts moeilijk. Hoe kom je bijvoorbeeld de nacht door als het voortdurend aan je knaagt dat je onterecht vastzit en je familie thuis niet weet waar je bent? Juist in de nachtelijke eenzaamheid kunnen vragen en twijfel toeslaan. Waar doe ik dit allemaal voor? Is God er wel? Door ’s nachts te bidden, offer je (een deel van) je nachtrust op in verbondenheid met vervolgde christenen voor wie de nacht extra zwaar is.

  1. Tijdsverschil

Door het tijdsverschil met landen als Noord-Korea, bid je in de nacht op het moment dat gevangen in de werkkampen worden gewekt om weer een dag lang zware arbeid te verrichten. Daarmee begin je, weliswaar op afstand, de dag samen met hen.

  1. Onophoudelijk

De Bijbel roept verschillende keren op om onophoudelijk te bidden, bijvoorbeeld in Romeinen 12:12. Onophoudelijk. Dus ook ’s nachts, terwijl veel mensen liggen te slapen.

  1. Ongestoord

’s Nachts word je minder gestoord door je telefoon, geluiden van buiten of door dagelijkse beslommeringen. De nacht is daarom bij uitstek het moment om je even terug te trekken in stilte, je te concentreren en te bidden.

  1. Bijbelse voorbeelden

Diverse mensen in de Bijbel bidden ’s nachts. De Here Jezus trok zich terug om de hele nacht te bidden (Lukas 6:12). Paulus en Silas gingen om mindernacht in de gevangenis in gebed (Handelingen 16:25) en de gemeente van Petrus bleef ’s nachts vol vuur bidden toen Petrus gevangenzat (Handelingen 12:5). Zij vonden de nacht bij uitstek geschikt om zich tot God te wenden. Wat doet u in de Nacht van 1 op 2 juni?

Groot Reformatiekoor in Krimpen a/d IJssel

Foto

Medio 2018 en 2019 gaat het Groot Reformatiekoor van start voor het derde jaar. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van de bekende organist Martin Zonnenberg .

Debatavond over geloof en duurzaamheid

Locatie: 
Krimpenerwaard College
Datum: 
do, 15/02/2018 - 20:00

Hoe gaan we om met de aarde, Gods schepping?

Duurzaamheid is een thema dat je overal tegen komt. Het gaat van afval scheiden, de manier waarop je je boodschappen doet, tot aan de kabinetsformatie en wat daarna komt. Het inzicht groeit dat de vraag hoe we omgaan met de aarde urgent is. Hoe staan we daar als gelovigen in? Zien we de aarde vooral als een instrument dat we kunnen bewerken? Of voelen we ons meer geroepen de aarde te bewaren?

In het document ‘Laudato Si' roept paus Franciscus 'alle mensen van goede wil' op om met respect en eerbied om te gaan met de Aarde en de armen. Hij roept zelfs op tot een ‘ecologische bekering’. Fred van Iersel, diaken in de Katholieke kerk en verbonden aan de Tilburg School of Theology en voorzitter van de beraadgroep Samenlevingsvraagstukken van de Raad van Kerken, zal ons over dit bijzondere document vertellen en laten zien hoe het mensen in beweging zet. We zullen met hem in debat gaan over de vraag wat geloof ons zegt over duurzaamheid. Enkele mensen uit Krimpen zullen vertellen hoe ze hier in praktijk mee omgaan. En we bespreken hoe we dat door kunnen vertalen in ons eigen leven.

Het wordt een boeiende avond over een thema dat ons allen bezighoudt.

Datum: 15 februari 2018
Tijd: 20.00- 22.00 uur
Plaats: Krimpenerwaard College
Inleider: Fred van Iersel
Graag opgeven bij: Ivan Jankie, ivan.e.jankie@12move.nl

Dit is de tweede avond in het kader van het thema Duurzaamheid,
van de Raad van Kerken in Krimpen aan den IJssel

 

Kerstconcert Canticum Novum

Locatie: 
In de Immanuëlkerk aan de Estafette in Krimpen aan den IJssel,
Datum: 
vr, 08/12/2017 - 20:00

Het Gereformeerd Oratoriumkoor Canticum Novum geeft vrijdag 8 december a.s. een advent- en kerstconcert in de Immanuëlkerk aan de Estafette in Krimpen aan den IJssel, aanvang 20.00 uur.

Het programma omvat veel traditionele Engelse advent en kerstmuziek. Een drietal solisten zal bijdragen om dit concert een bijzonder cachet te geven. Volgens goede traditie zal er tijdens dit concert samenzang zijn.  Het koor staat onder leiding van Wouter Blacquière en wordt begeleid door Niek van der Meij. 

Kaarten kosten €12,50 Kinderen t/m 11 jaar betalen €5,00 en jongeren t/m 17 jaar €7,50 Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij leden van het koor. Meer informatie op www.facebook.com/CanticumNovumRotterdam

Ds. Verhaar schrijft boek over de doop

Foto

Ds. Verhaar, oud predikant van de Hervormde kerk in Nieuwerkerk geeft in het boek uitleg over de christelijke doop.