Clicky

Mannenkoor Nieuwerkerk

Afscheid mannenkoor Nieuwerkerk (video)

Foto

Donderdag, 18 oktober jl., vierde het mannenkoor Nieuwerkerk hun 25-jarig bestaan en namen tevens afscheid in een afgeladen Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Aart Prinsen over 25 jaar mannenkoor (audio)

Foto

Afgelopen zondag, 9 september jl,, was Aart Prinsen namens het mannenkoor te gast bij opmroep Zuidplas in het programma Rondom de Kerken de middageditie en presentator Erik van Veelen sprak met hem.

Mannenkoor Nieuwerkerk op weg naar 25 jaar joodse zang

Foto

Met veel enthousiasme wordt gewerkt aan de organisatie van het vijfde lustrum van Mannenkoor Nieuwerkerk a/d IJssel wat een schitterende avond in joodse stijl moet worden en op donderdag 18 oktober zal plaatsvinden.

Start repetities joodse zang

Locatie: 
In de Bron, Ringvaartlaan te Nieuwerkerk a/d IJssel
Datum: 
wo, 15/03/2017 - 18:00

Mannenkoor Nieuwerkerk herstart de repetities ‘zang uit de synagoge’ op vrijdagavond 24 maart. Op zondagmorgen 7 mei is het uitgenodigd voor de dienst in de Dorpskerk van Pijnacker. Komend najaar heeft het koor drie ‘uitvoeringen’ op het programma staan.

De vijf oefenavonden - telkens op vrijdag 20 uur - staan onder leiding van Gerard Lange en vinden plaats in kerkgebouw De Bron in Nieuwerkerk a/d IJssel (Ringvaartlaan 16). Behalve op de repetities wordt thuis ’digitaal’ geoefend. De liederen komen in de regel uit het Amsterdams Chazzanoet, geredigeerd door Hans Bloemendal, de voormalige opperchazzan met wie het koor in 1993 is gestart. Teksten (hebreeuws) en muziek stammen uit de Oost-Europese traditie.

Nieuwkomers blijven hartelijk welkom. Wie belangstelling heeft kan bellen of mailen met Aart Prinsen (0180-313329 - prinsencommunicatie@hetnet.nl), wie aarzelt komt op 24 maart gewoon luisteren.

Mannenkoor Nieuwerkerk in de Arminiuskerk (video)

Foto

Zondagmorgen 13 november jl. zong het koor in de Arminiuskerk in Rotterdam tijdens de ochtenddienst van de Remonstrantse gemeente.

Jubileumconcert en cd voor 50-jarig mannenkoor

Foto

De goede sfeer, de grote variatie aan liederen en natuurlijk de gedreven, professionele dirigent maakt het zingen voor de 80 leden van het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander tot een feest.

Mannenkoor Nieuwerkerk - in het spoor van de joodse traditie

Foto

Zang uit de synagoge is waard om gehoord te worden. Het Mannenkoor Nieuwerkerk a/d IJssel onder leiding van Gerard Lange voorziet daarin. Het vormt een rijk geschakeerd gezelschap, van kerkelijke en niet-kerkelijke zangers. Zij komen uit Nieuwerkerk tot ver daarbuiten.

Joodse zang kleurt morgendienst in Nieuwerkerks Ontmoetingscentrum

Foto

De christelijke kerk is ontstaan vanuit het jodendom. Jezus was een joodse man, evenals de apostelen. Deze ‘onopgeefbare’ verbinding krijgt in vele protestantse kerken elk jaar bijzonder accent op Israëlzondag, dit jaar op 2 oktober.

Mannenkoor Nieuwerkerk wacht boeiend najaar

Foto

De eerste zondag in oktober is de officiële datum voor Israëlzondag, waarop de verbondenheid van christenen met de joodse traditie centraal staat.

Pagina's