Clicky

Molen Windlust

Molen Windlust valt in de prijzen (video)

Foto

Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking van 'Help Nederland Vooruit', waaraan Molen Korteneerd mee deed t.b.v. de aanschaf van een nieuw buil.

Molen Windlust heeft uw stem nodig!

Foto

Stichting Molen Kortenoord, beheerder van molen Windlust aan Kortenoord 3 te Nieuwerkerk aan den IJssel, is november 2018 begonnen met geld sparen voor een buil.

2 miljoenste omwenteling Molen Windlust (video)

Foto

Zaterdag 17 november vond de 2 miljoenste omwenteling plaats van Molen Windlust. Dick Groenendal was hierbij aanwezig en maakte een reportage voor Omroep Zuidplas.

2 miljoenste omwenteling Molen Windlust: Het verhaal “van zaadje tot lokaal brood”

Foto

Om 10.00 uur afgelopen zaterdag kwamen de eerste geïnteresseerden het Maarten Molenaar Erf oplopen om een kijkje te nemen bij bakker Marc van Dagactiviteitencentrum Korenaer die een demonstratie koekjes en broodbakken gaf.

2 miljoenste omwenteling korenmolen Windlust

Foto

Zaterdag 17 november is het feest bij Korenmolen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel.  De verwachting is dat deze dag de molen haar 2 miljoenste omwenteling maakt. 

Bezoek Italianen aan Molen Windlust (videoreportage)

Foto

17 Italianen bezochten Molen Windlust door uitwisseling van VO school uit Rotterdam.

Molen Windlust open tijdens Open Monumentendag

Foto

Tijdens de Open Monumentendag op 8 en 9 september zal de Nieuwerkerkse molen Windlust haar deuren openen voor belangstellenden. 

Omroep Zuidplas aanwezig bij Roverway 2018: Dag 2

Foto

Op dag 2 van het bezoek van de 61 internationale groep Rangers en Rovers was ruimte gereserveerd voor een bezoek aan de korenmolen Windlust. De molen die in zijn huidige staat dateert van rond 1741 is een uniek Rijksmonument en werkende molen.

Haringparty en vaatje haring veilen groot succes (video)

Foto

Niet alleen veel inwoners van de gemeente Zuidplas maar ook veel ondernemers bezochten het evenement.

Derde Windlust Molensteen wordt klaargemaakt voor gebruik

Foto

Molen Windlust maalt al jaren spelt en tarwe en gebruikt daarvoor 2 van de 3 molenstenen. De 3e is heel lang niet gebruikt geworden en dient, wanneer we haar gaan gebruiken, in optimale staat te worden gebracht.

Pagina's