Clicky

Molen Windlust

Ruim 1000 euro voor eerste vaatje haring (video)

Foto

De jaarlijkse 'Haringparty' bij Café Rustwat in Nieuwerkerk aan den IJssel was ook op vrjdag 14 juni weer een groot succes. 

Bezoek delegatie Bückeburg aan Molen Windlust (video)

Foto

De bestuurders van zusterstad Bückeburg waren een aantal dagen te gast ter ere van de 45 jarige samenwerking en de opening van het nieuwe gemeentehuis.

Het gebeurt (weer) op Kortenoord: Haringparty

Foto

Samen met de buren, theeschenkerij Korenaer en molen Windlust, wordt er 14 juni een heuse haringparty georganiseerd op het terras van café Rustwat aan de Hollandsche IJssel.

Molendag bij Molen Windlust gezellig druk (video)

Foto

Zaterdagochtend 11 mei om 10.00 uur stonden de eerste bezoekers al voor de deur van de molen om zich door onze ervaren gidsen te laten rondleiden.

Zaterdag 11 mei: Nationale Molendag bij Molen Windlust

Foto

De tweede zaterdag in mei is traditioneel de nationale molendag, voorheen ook wel bekend als nationale molen- en gemalendag, dit jaar op 11 mei tussen 10 en 16 uur.

Molen Windlust valt in de prijzen (video)

Foto

Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking van 'Help Nederland Vooruit', waaraan Molen Korteneerd mee deed t.b.v. de aanschaf van een nieuw buil.

Molen Windlust heeft uw stem nodig!

Foto

Stichting Molen Kortenoord, beheerder van molen Windlust aan Kortenoord 3 te Nieuwerkerk aan den IJssel, is november 2018 begonnen met geld sparen voor een buil.

2 miljoenste omwenteling Molen Windlust (video)

Foto

Zaterdag 17 november vond de 2 miljoenste omwenteling plaats van Molen Windlust. Dick Groenendal was hierbij aanwezig en maakte een reportage voor Omroep Zuidplas.

2 miljoenste omwenteling Molen Windlust: Het verhaal “van zaadje tot lokaal brood”

Foto

Om 10.00 uur afgelopen zaterdag kwamen de eerste geïnteresseerden het Maarten Molenaar Erf oplopen om een kijkje te nemen bij bakker Marc van Dagactiviteitencentrum Korenaer die een demonstratie koekjes en broodbakken gaf.

2 miljoenste omwenteling korenmolen Windlust

Foto

Zaterdag 17 november is het feest bij Korenmolen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel.  De verwachting is dat deze dag de molen haar 2 miljoenste omwenteling maakt. 

Pagina's